Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Štavnaté vepřové-děkuji brtnikovi

Potřebné ingredience

Ingredience česnek 5 stroužků cibule 1 kus uzené maso 100 g vepřová kýta 400 g zakysaná smetana 250 ml

Postup přípravy

Postup přípravy
Maso nakrájejte na 1,5cm silné plátky(neodkrajujte až do konce), do každého řezu dejte klínek uzeného a cibule. Maso vložte do pekáče, posypte česnekem (kořením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Potřebné ingredience

plecko/kýta/krkovice.....1 velká cibule....olej.....mrkev.......máslo.....sůl,pepř,drcený kmín,kari,muškát.oříšek,sušený česnek,jíška na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli dohněda,pak přidáme maso,zprudka opečeme,osolíme,opepříme,přidáme kmín a trošku kari a suš.česneku,pak nasypeme nahrubo nastrouhanou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou

Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou

Potřebné ingredience

1 balení halušek v prášku, brynza (lze nahradit neochuceným pom. máslem nebo nivou), velká cibule, uzené maso (popř. šunka), kousek másla, kys. zelí..na špenátové potřebujeme ještě listový špenát a stroužek česneku

Postup přípravy

Kupuji instantní halušky V Penny, a z jednoho balení udělám jak s uzeným, tak se špenátem.
Nejprve uvaříme halušky dle návodu, po uvaření je trochu propláchnu studenou vodou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína se zelím

Čína se zelím

Potřebné ingredience

Na 3-4 porce : 1 hlávka čínského zelí , 1/2 kg veprového masa ( já dávám ramínko - je šťavnatější než kýta, někdy dám kuřecí prsa), 4-5 vajec, olej, Podravku - někdy přidám grilovací koření, jindy worcester a sojovku

Postup přípravy

Maso si den předem naložím do oleje s trochou sojovky a a worcestru. Druhý den si připravím vysoký hrnec nebo pánev WOk, rozpálím a maso opékám. V misce si rozšlehám vejce s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách a červeném víně-děkuji Andrejce

Vepřové na houbách a červeném víně-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g vepřového masa ( krkovice, plec) 1 cibule směs lesních hub 1PL rajského protlaku 2 stroužky česneku majoránka jalovec, nové koření 3dcl červeného vína sůl pepř

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme do hněda na oleji, přidáme rajský protlak, cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso asi 10 minut…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na houbách

Krkovička na houbách

Potřebné ingredience

Vepřové maso Doba přípravy: 1hod. Počet porcí: 4 Suroviny: 4 plátky krkovičky 1 cibule 2 hrsti sušených hub(namočených) houbový vývar sůl pepř 2 lžíce kečupu (nemusí být) 2 lžičky sladké papriky olej mouka hl. na zahuštění

Postup přípravy

Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme do růžova nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme plátky masa a orestujeme. Zasypeme paprikou a zalejeme horkou vodou. Přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v rajčatovo-houbové omáčce-děkuji Hance

Krkovička v rajčatovo-houbové omáčce-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky krkovičky 1 větší cibule miska hub rajčatové pyré 300ml sůl pepř drcený kmín 1 lžíce oleje voda 200ml

Postup přípravy

Postup
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Plátky krkovice nasolíme, opepříme a pokmínujeme. Vložíme na pánvičku k houbám…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

Potřebné ingredience

Ingredience •Vepřová krkovice •anglická slanina. •párek nebo klobása •cibule. •rajčatový protlak. •sůl •pepř Doporučená příloha •Chleba a pivo,americké brambory

Postup přípravy

Vezmeme kastrůlek podle počtu strávníků, na dno se dá lžíce másla ( do římského hrnce není třeba ). Dno se pokryje malými plátky naklepané krkovičky, vrstva se osolí a opepří. Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zeleninový Perkelt

Zeleninový Perkelt

Potřebné ingredience

Vepřovou krkovici ,cibuli , olej ,papriky ,rajčata , žampiony , mini párečky , papriku mletou , trochu pepře , sůl ,

Postup přípravy

Cibuli osmažíme na oleji , přidáme sladkou papriku orestujeme a přídáme mouku vytvoříme paprikovou jižku a podlijeme vodou přidáme maso a dusíme do měkka . Jak je maso měkké tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách se šlehačkou-děkuji vareni.cz

Vepřové na houbách se šlehačkou-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

hladká mouka 4 hrstě sušené houby 4 dl smetana ke šlehání  sůl 60 dkg vepřová kýta 4 lžíce polohrubá mouka 6 lžic olej 1 lžička mletý černý pepř 2 lžičky drcený kmín

Postup přípravy

Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a…

Zobrazit více...

Kategorie