Roláda z vepřového masa s výbornou šťávou
Potřebné ingredience
Vepřová kýta, vše co máte rádi (dva druhy salámu, cihla, niva, párek) případně míchaná vajíčka a zelenina. Sůl, hořčice a moje marináda a 1/2 - 1 kostka masoxu.
Postup přípravy
Kotletu si rozkrájíme tak, aby vznikl plát masa a rozklepeme. Osolíme, potřeme hořčicí, naskládáme suroviny, smotáme, ovážeme nití a naložíme na 24 hodin do marinády. Po naložení…
Maso (Používám králíka, krůtu, kuře i vepřové) s…
Potřebné ingredience
Pro 5.-ti členou rodinu cca 5 plátků masa naložíte do marinády z mých receptů (vepřové klidně i na tři dny), 1/2 - 1 šlehačka, 15 dkg nivy, ananas, žampiony, porek (co máte rádi já většinou dávám ananas se žampiony dohromady a když nemám, tak samotný porek).
Postup přípravy
Vloženo k fotografiím...
Podávat můžete s hranolkami, bramborem nebo rýží. Dobrou chutˇ!
Plněné slané omelety v trojobalu s vepřovým masem, jak…
Potřebné ingredience
Mléko, vejce, hladká mouka sůl na omeletové těsto, plechovka vepřového masa, cibule, cca 100 ml šlehačky a trochu hl. mouky (cca jedna zarovnaná pol. lžíce na jednu plechovku vepřovky) a plátky tvrdého sýru. Dále vajíčka, hl. mouka a strouhanka na trojobal.
Postup přípravy
Uděláme si omelety jak je kdo zvyklý. Na náplň si osmahneme cibulku (smažím jí na sádle z konzervy) a k ní pak vyklopíme plechovku masa a orestujeme (můžete ochutit i kapkou…
Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba…
Potřebné ingredience
Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)
Postup přípravy
Tip 1: Takto naložené maso obalte v trojobale nebo jen ve strouhance (bohatě stačí!) jako řízek.........vynikající!!!.................Tip 2: osmahněte jen tak! Tip 3: orestujte na…
Zapečené vepřové kotlety s brambory
Potřebné ingredience
Brambory, kotlety, cibule, tvrdý sýr, pepř, sůl, šlehačka a máslo na vymazání zapékací mísy (množství nepíšu, to je podle jedlíků nebo velikosti zapékací misky - pekáče)
Postup přípravy
Zapékací misku vymažeme máslem, dno poklademe silnou vrstvou cibule pokrájenou na kolečka, pak naklepané, nasolené, opepřené kotlety a vrstvu brambor, které jsme sirové nakrájeli…