Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Zapečené vepřové kotlety s brambory

0.0
Zapečené vepřové kotlety s brambory

Potřebné ingredience

Brambory, kotlety, cibule, tvrdý sýr, pepř, sůl, šlehačka a máslo na vymazání zapékací mísy (množství nepíšu, to je podle jedlíků nebo velikosti zapékací misky - pekáče)

Postup přípravy

Zapékací misku vymažeme máslem, dno poklademe silnou vrstvou cibule pokrájenou na kolečka, pak naklepané, nasolené, opepřené kotlety a vrstvu brambor, které jsme sirové nakrájeli na slabší plátky (při rovnání brambor do pékáčku je sem tam posolíme) a celé zalijeme šlehačkou (čím více šlehačky tím lépe). Já dávám na klasickou zapékací misku dvě šlehačky. Přikryjeme alobalem nebo víkem a dáme zapéct. Když už je to témeř hotové, tak porch postrouháme tvrdým sýrem (můžete přidat i nivu). Vařím to ráda, protože je to rychlé, jednoduché a nezamaže se moc nádobí!!! Nemusíte zapékat jen s masem. Já zapékám třeba i s uzeným - viz. foto nebo salámem (špekáčky, sekanou).

brambory před dopečením se sýrem (než posypeme sýrem)

Posypeme sýrem a dáme dopéci (jen než se sýr roztaví)

Hotovo! Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie