Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra dušená na cibulce

Vepřová játra dušená na cibulce

Potřebné ingredience

Asi půl kila vepřových jater,2 cibule,sůl,pepř,drcený kmín, sádlo,hladká mouka

Postup přípravy

Játra opláchneme ve vlažné vodě,odblaníme a nakrájíme na nudličky.Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na kousku sádla,přidáme nudličky jater,opepříme a okořeníme drceným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
rychlé paprikové plecko-podle Jitky

rychlé paprikové plecko-podle Jitky

Potřebné ingredience

Vepřová plec 6 pláteku nakrájet na proužk, cibule 2 ks, česnek 3 stroužeky, paprika sladká (koření), 1 lžička kávová rovná pepř mletý černý, 1 špetka sul,paprika zelená na proužky

Postup přípravy

Postup přípravy:
Na téměř osmahnutou cibulku položit osolené a opepřené naklepané plátky. Z obou stran přismahnout, poté posypat paprikou (jak to máte rádi, obvykle dávám tolik…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

vepřové kostky na česneku-TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece, 2 cibule (velké), lžíce sádla, 5 stroužků česneku, lžíce oleje (na naložení), 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce pikantní hořčice, 0.5 litru vývaru (nebo vody), 1/2 lžičky mletého zázvoru , sůl, pepř, chilli (podle chuti), mletý kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.

2
4 stroužky prolisovaného česneku smícháme s olejem a sypkým kořením. Promícháme a uložíme do lednice asi na 4 hodiny. Čím déle tím lépe.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní nudličky se zeleninou a Nivou - rychlovka

Přírodní nudličky se zeleninou a Nivou - rychlovka

Potřebné ingredience

400 g z kýty ( může být i maso kuřecí),1 malá cuketa,1 velká mrkev,1 oranžová paprika,pepř,sůl,grilovací koření,olej,Niva

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky,opepříme ,posypeme trochou grilovacího koření,pokapeme olejem a dáme do ledničky asi na hodinu odležet.
Mezi tím si připravíme zeleninu,očistíme …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobrý vepřový guláš-vareni.cz

Dobrý vepřový guláš-vareni.cz

Potřebné ingredience

2 stroužky česneku, 350g cibule, 1 ks feferonka, 1 kostka,masový bujon, 6 kuliček celé nové koření,  majoránka, 1 lžíce rajčatový protlak, 500 g,vepřová plece,  mletý černý pepř,  sůl, 1/2 lžičky kmín, 1 ks,bobkový list ,2 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vyfučky

Vyfučky

Potřebné ingredience

400 g vepřové kýty,sůl,pepř,2 vejce, 6 lžic mléka,6 lžic polohrubé mouky, olej na smažení

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na slabé plátky o síle asi 3/4 cm.
Maso na tenko rozklepeme. Osolíme, opepříme.
Umícháme si těstíčko z mléka ,vajec a polohrubé mouky , aby bylo husté ,jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek Nachimov

Vepřový závitek Nachimov

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,100 g vepřových jater,150g mletého masa-směs,cibule,sůl,pepř,1 vejce, olej, 100g sterilovaných žampionů( nemusí být)

Postup přípravy

Vejce si uvaříme natvrdo. Játra si nakrájíme na malé kostičky .Cibuli osmahneme na oleji, přidáme játra , mleté maso a trochu osmahneme, přidáme pokrájené žampiony. Plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na zelenině se žampiony

Vepřová plec na zelenině se žampiony

Potřebné ingredience

Vepřová plec,2 cibule,3 stroužky česneku,malý rajčatový protlak,ml.sladkou papriku,pepř,mrkev,petržel,celer, plechovku žampiónů sůl.

Postup přípravy

Na sádle osmahneme cibuli do zlatova,pak přidáme česnek na plátky a mírně osmahneme.Nakrájené maso na kostky osmahneme,aby se maso zatáhlo,opepříme přidáme ml.papriku necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Česká Čína

Česká Čína

Potřebné ingredience

Vepřové maso z kýty/ramínko/,játra/nejlépe vepřová,ale mohou být i drůbeží či hovězí/,houby/žampiony/,solamyl,chilli,sůl,pepř,glutasol,olej,zelí hlávkové,pórek,sojová omáčka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky,smícháme se solamylem,glutasolem,solí,pepřem a chilli./Vše dávám přiměřeně/.Zakápnu olejem a dám do ledničky odpočinout,můžeme si připravit i do mrazáku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy

dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřového masa, 40 g sádla, 200 g čerstvých hub nebo žampionů, 2 dcl zakysané smetany, 20 g másla, 30 g hladké mouky, kopr, ocet, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka,…

Zobrazit více...

Kategorie