Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-mooc děkuji MARIS

Vepřové na houbách-mooc děkuji MARIS

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

Postup přípravy

Postup:

Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na slanině ......

Vepřová játra na slanině ......

Potřebné ingredience

Vepřová játka 0,500kg,3lžíce oleje,1 větší cibule,1masox hovězí,20dkg slaniny,4stroužky česneku,sladká paprika,sůl , hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji spolu s cibulí.Přidáme na nudličky nakrájený játra a opečeme .Přidáme sladkou papriku malinko orestujeme-aby paprika…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová sekaná s houbami

Vepřová sekaná s houbami

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg vepřového mletého masa, 4 vajíčka, sůl, 4 stroužky česneku, 50-100 g drobně nakrájených hub, 1 šlehačka, olej, strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Postup přípravy: Maso smícháme s vejci syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme válečk a vložíme do pekáče, nebo plechu s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOVARSKE KOTLETY

KOVARSKE KOTLETY

Potřebné ingredience

5 cibulí 4kotlety 300g tvrdý sýr olej 1/4l šlehačky

Postup přípravy

Do pekáče dame olej nakrájené cibule naklepané kotlety. Zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem opepřit osolit a zalit šlehačkou.Dát do trouby a zapékat 1h

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♠♠♠ ŘÍZEK ZVANÝ "ONDRÁŠ "

♠♠♠ ŘÍZEK ZVANÝ "ONDRÁŠ "

Potřebné ingredience

VEPŘOVÁ KÝTA NEBO KRKOVICE,SŮL,PEPŘ,BRAMBORY,HLADKÁ MOUKA,ČESNEK,MAJORÁNKA,VAJÍČKA,OLEJ

Postup přípravy

1/ BRAMBORY SI OŠKRABU A NASTROUHÁM NA JEMNÉM STRUHADLE
2/ DO TOHO PŘIDÁM MAJORÁNKU,SŮL,VEJCE,PEPŘ,,ČESNEK A HLADKOU MOUKU
3/ JE TO TĚSTO NA BRAMBORÁKY
4/ VEPŘOVÉ MASO SI…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečene klobásky se zelím a bramborem

Pečene klobásky se zelím a bramborem

Potřebné ingredience

syrove brambory, sklenice kysaneho zelí, pikantní klobásky (nebo libovolne maso), sůl, pepř, oregano, provensálske koření, trošku tabasca, další koření dle chuti, trochu másla

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do zapékací mísy dáme trochu másla a na něj rozložíme brambory, posolíme a lehce opepříme. V misce si namícháme scezene zelí, sůl, pepř,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečínka v mléce

Vepřová pečínka v mléce

Potřebné ingredience

750 g až 1 kg vepřové pečeně, 2 cibule, 150-200 ml mléka, drcený kmín a sůl

Postup přípravy

1/ Maso (v celém kusu) osolit a posypat kmínem. Poté vložit do pekáčku, který se dá přiklopit, nebo do hrnce, který může i s poklicí do trouby.
2/ Troubu předehřát na 200°C.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Úžasné masíčko pod peřinkou

Úžasné masíčko pod peřinkou

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky,3 cibule, 2 smetany na vaření, 200 g tvrdého sýra, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky soli, 4 plátky anglické slaniny - nemusí být, ale dodá masíčku lepší chuť :-)

Postup přípravy

Mám ráda, když je vaření jednoduché a výsledek vynikající. Tento recept jsem si kdysi našla na internetu a stal se u nás dost častou tradicí :-)

Cibuli nakrájíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Slovenké řízky

Slovenké řízky

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa,sůl,pepř,2 vejce,strouhánka,olej na smažení.... 3 lžice oleje,1 lžice hořčice,2 lžíce másla,3 lžíce kečupu,2 lžíce sádla,1-2 lžíce woršestru,vegeta tak na dochucení a 2 dl vody,klidně můžete přidat i lžici magi ...záleží jak moc solíte

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a opepříme,strouhánku si raději dáme do pekáče .....vložíme do ní plátky masa a vklepeme jí do těch řízků.Vajíčka vyšleháme ,řízky v nich postupně obalujeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
TAŤKOVO PROVENSÁLSKÉ MASO S KŘENEM

TAŤKOVO PROVENSÁLSKÉ MASO S KŘENEM

Potřebné ingredience

naložená krkovička,provensálské koření,jablka,cibule,křen,tvrdý sýr,klobáska,jasmínová rýže.

Postup přípravy

vepřové naložíme do provensál.koření a necháme přes noc uležet.na plech naskládáme pokrájená jablka,cibuli,zalijeme a necháme asi hodinku péct v troubě.obracíme.ke konci přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie