Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po uhersku

Vepřové po uhersku

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby asi 60 dkg vepřové plece,2 cibule,asi 4 stroužky česneku,2 bílé papriky,asi 4 rajčata,sůl,mletá paprika,pepř,olej,zakysaná smetana,hladká mouka,trocha mléka

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.Pak přidáme maso nakrájené a proužky,osolíme,opepříme ,posypeme sladkou paprikou,podlijeme masovým vývarem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na kmíně

Vepřová plec na kmíně

Potřebné ingredience

asi 500 g vepřové plece,sádlo,větší cibule,česnek- podle chuti,1 lžičku drceného kmínu,sůl,vývar z vepřových kostí nebo masoxu,asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.Maso nakrájíme na větší kostky .přidáme k cibuli.osmahneme.Přidáme sůl.kmín,česnek a rychle vše opečeme.Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 40…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po švýcarsku

Vepřové maso po švýcarsku

Potřebné ingredience

vepřovou plec,sladkou ml.papriku,smetanu na vaření,olej,cibuli,sůl,pepř,asi 2 lžíce hl.mouky,eidam,špagety

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno a osmahneme na oleji-přidáme kostky masa.osolíme,opepříme ,poprášíme paprikou-orestujeme a podlijeme trochou vody-dusíme do měkka.Když…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené řízky

Zapečené řízky

Potřebné ingredience

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra se zelninou

Vepřová játra se zelninou

Potřebné ingredience

500 g vepřových jater, olej,1 cibule,1 menší pórek,3 barevné papriky, sůl, pepř ,10 dkg anglické slaniny , solamyl Marináda: 3 lžíce oleje,1 lžíce čínské sójové omáčky,1 lžíce koření na čínu ,česnek

Postup přípravy

Játra si nakrájíme na nudličky a smícháme v míse s marinádou-nechám přes noc v lednici.(ale stačí 2 hodinky)
Papriky si nakrájíme na nudličky,
pórek na kolečka,cibuli na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

asi 400 g vepřové plece-bez kosti,400 g mrkve,200 g pórku,500 g brambor,sůl.pepř,máslo,500 ml masového vývaru (dělám z kostky)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a na másle opečeme,přidáme sůl.opepříme a zalijeme vývarem-dusíme asi 30 minut.Mezitím si očistíme zeleninu a pokrájíme :mrkev a pórek na kolečka,brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dudácký guláš

Dudácký guláš

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece,pepř,sůl,50 g sádla,2 cibule,česnek-podle chuti,50 g uzené slaniny,1 lžíce mleté papriky,200 g zeleninového leča,200 g tmavého chleba

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno.Na sádle si osmažíme cibuli dozlatova,na ní opečeme maso,přidáme prolisovaný česnek,slaninu na krájenou též na malé kostičky-chvilku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový plátek podle paní domácí

Vepřový plátek podle paní domácí

Potřebné ingredience

4 libové vepřové plátky (může být kýta,vepřová pečeně,krkovice),2 velké cibule, česnek asi 8 stroužků,15 dkg strouhaného uzeného eidamu,1/2 hrnku kečupu,,grilovací koření,sůl,olej

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme,osolíme ,posypeme gril.kořením a dáme do pekáčku vymazaného olejem.Posypeme na hrubo nakrájenou cibulí a drobně nakrájeným česnekem ,přiklopíme ( nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

500 g vařeného uzeného masa,4 rohlíky,1 cibule,4 stroužky česneku,200 ml mléka,3 vejce,2 hrsti čerstvých špenátových listů,sůl,pepř,olej na formu,jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy

Uzené maso si nakrájíme na kousky.Do mísy si dáme rohlíky nakrájené na malé kostičky.V mléce rozšleháme 3 celá vejce,osolíme,opepříme a nalijeme na rohlíky-necháme vsáknout…

Zobrazit více...

Kategorie