Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

Trhané vepřové z krkovičky nebo plece

Potřebné ingredience

1 -1,5 kg krkovice, může být i s kostí, dá se i z plece vcelku - směs koření: 1 lžíce pepře, drceného kmínu, soli, po dvou lžících uzené papriky a třtinového cukru - 1-2 dcl vody - cibule, česnek (ty nemusí být)

Postup přípravy

den předem maso potřít ze všech stran směsí koření, kterou jsme si smíchali v misce. dáme do chladu. v den D zapneme troubu na 130 stupňů. dáme maso do nádoby na pečení, která má…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí tlačenka světlá

Domácí tlačenka světlá

Potřebné ingredience

množství dle potřeby v poměru 50% vepřové maso na ovar (např. kousek plecka, maso z hlavy a hlavně podbradek), a 50% koleno (raději zadní, je na něm více masa) a vepř. kůže (nesmí chybět - dělají tam tu želatinu), sůl, drcený kmín, česnek utřený se solí, majoránka, pepř mletý, nové koření mleté

Postup přípravy

Vše vaříme v osolené a okmínované vodě cca dvě hodiny (až maso odpadává od kosti) -vody tolik, aby bylo maso ponořené. po vychladnutí maso nakrájíme na menší kousky (tučnější na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivní šleh s bramboráky

Pivní šleh s bramboráky

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (kýta, plec) * 2 cibule * 100 g anglické slaniny * 1 sklenice leča * 2 dcl světlého piva * hladká mouka * sladká paprika mletá * pepř * sůl * voda * olej * 4 lžíce kečupu (ostrý je lepší)

Postup přípravy

Osmažíme nadrobno krájenou anglickou, přidáme olej a cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmažíme též. Přidáme na nudličky krájené maso, až je osmažené ze všech strany, přidáme 2…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kořeněná vepřová směs se zelím

Kořeněná vepřová směs se zelím

Potřebné ingredience

300 g Vepřové maso * sůl * pepř * chilli (pro děti vynecháme) * kari * mletá paprika * 2 stroužky prolisovaného česneku *cibule * 200 ml bílé víno nebo vývar, příp. trochu citr. šťávy * cca půl menší hlávky hlávkového nebo čínského zelí

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme kari, papriku a česnek, osolíme a opepříme, přidáme trošku chilli a nasypeme na maso, zalijeme asi 2 lžícemi oleje a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety s kari omáčkou

Vepřové kotlety s kari omáčkou

Potřebné ingredience

vepřové kotlety nebo kýta, může být i plec * pepř * olej * NA OMÁČKU: 1 vrchovatá lžíce hl. mouky * 12% smetana 200 ml * kari * šunka na kostičky * kešu oříšky * sůl * vařené vejce na ozdobu

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, opepříme, zalejeme olejem a necháme přes noc uležet.
Osmažíme je na oleji a dáme stranou (nebo 10-30 minut dusíme, dle druhu masa).
Do výpeku přilijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

Potřebné ingredience

500 g mletého masa * 2 cibule * 2 stroužky česneku * jeden a 1/2 až 2 sáčky kysaného zelí * 1 sáček rýže (125 g) * 2 nožičky klobásy - papriková * drcený kmín * mletá paprika * sůl * pepř * zakysaná smetana + sladká smetana (12%) - po jednom kelímku************** množství je do pekáče o velikosti 20x33x5 cm

Postup přípravy

Ze zelí slijeme nálev, osmažíme na oleji jednu cibulku s trochou mleté papriky, přidáme zelí, kmín a dáme na 10 minut dusit.
Mezitím osmažíme druhou cibulku na pánvi, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játra po čínsku

Játra po čínsku

Potřebné ingredience

300 g jater (vepřová nebo drůbeží)* 1 pórek* 3 stroužky česneku * solamyl * voda * vegeta * sušený nebo čerstvý zázvor * drcený kmín * 1 červená nebo žlutá paprika * cca 4 lžíce sojová omáčka

Postup přípravy

Játra omyjeme, nakrájíme na nudličky, promícháme se solamylem a trochou vody.
Opečeme je na rozpáleném oleji, dokud se nezačnou od sebe oddělovat (cca 5 minut). Potom přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie