Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Bulharská  *M u s a k a*

Bulharská *M u s a k a*

Potřebné ingredience

0,5 kg mletého nejlépe hovězího nebo mix sekaného masa,1 hustý rajský protlak, cibule, česnek, oregáno, 1 mrkev a kousek celeru, 1 lilek nebo může být místo toho 1 mladá malá cuketa, cca 1kg brambor, mléko, máslo, sůl, pepř, mouka, olej, strouhaný sýr 100 g.

Postup přípravy

Příprava se může zdát někomu zdlouhavá a odrazující, ale opravdu doporučuji vyzkoušet, je to velká pochoutka.Nejprve si oloupu brambory a nakrájím na asi tenká kolečka a dám je…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pražský guláš  s hrnečkovým knedlíkem z mikrovlnky-rychlá večeře za 30 minut

Pražský guláš s hrnečkovým knedlíkem z mikrovlnky…

Potřebné ingredience

Guláš: 2 lžíce oleje,1 velkou cibuli,30 dkg ml.masa směs-vepř.+ hovězí,1 malé sterilované lečo,1 lžíce hl.mouky na zahuštění,sladká paprika,sůl,pepř,sojovka,chilli,kmín . Knedlíky:3 rohlíky,3 vejce,400 ml mléka,250ml polohrubé mouky,sůl.špetka pr.do pečiva

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku,přidáme ml.maso a opečeme do hněda,osolíme,opepříme ,přidáme kmín a papriku ,podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 min.Pak přidáme lečo…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
DOBROTA V LISTOVÉM TĚSTĚ

DOBROTA V LISTOVÉM TĚSTĚ

Potřebné ingredience

Mleté maso, 2 rohlíky, 1 vajíčko, trochu smetany, koření, cibule, česnek, nastrouhaný tvrdý sýr, žampiony na plátky, strouhanka, listové těsto

Postup přípravy

Rohlíky natrháme do mísy, přidáme vajíčko, smetanu. Přidáme zbylé suroviny.Dochutíme jako na sekanou.
Balíme do listového těsta, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky  šlehanou sekanou.

Plněné papriky šlehanou sekanou.

Potřebné ingredience

Zelené papriky.
Rajčata.
Anglická slanina.
Sekaná polotovar-šlehaná sekaná.
Brambory.

Postup přípravy

Papriky omyjeme a odřízneme vršek,tak aby nám zůstala taková jako čepička.
Vybereme semínka a naplníme sekanou.
Vrátíme odřízlé vršky zpět na naplněné papriky.Při pečení…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Šišky z mletého masa plněné sýrem apetitem.

Šišky z mletého masa plněné sýrem apetitem.

Potřebné ingredience

1/2kg mletého masa,1 cibule smažená,1 houska,sůl,kmín,pepř,1pol.lžíce hořčice,trochu Worcestru,lžička solamylu ten dávám proto,že maso dobře drží konzistenci, strouhanka 1 - 2 vajíčka.Maso si naložím den dopředu.

Postup přípravy

Z masa si uděláme placičku a do středu dáme pásky sýru Apetita a stočíme.Uděláme takové šulky.Obalíme ve strouhance a opečeme.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Potřebné ingredience

Ingredience •2 kg brambor •5 stroužků česneku •2 cibule •3 bobkové listy •10 kuliček nového koření •500 g mletého masa •250 g tvrdého sýra •kečup •špetku pepře •paprika sladká •olej •sůl

Postup přípravy

Na oleji usmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rozlisovaný česnek, koření, kečup a mleté maso. Vše dusíme doměkka. Mezitím si oloupeme brambory, které po omytí nakrájíme na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečená cuketa s mletým masem a sýrem

Zapečená cuketa s mletým masem a sýrem

Potřebné ingredience

1cuketa,500g mletého masa,tvrdý sýr eidam,3vejce,sůl,pepř,bazalka,ml.sl.paprika -jestli budete dávat do větší zapékací mísy,tak bude potřeba více mletého

Postup přípravy

Do mletého masa jsem přidala:nadrobno jednu cibuli,1vejce,sůl,pepř,ml.sladkou papriku,bazalku.Cuketu jsem oloupala,vydlabala vnitřek a nakrájela na plátky-0,5cm.Do zapékací mísy…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
HOLANDSKÉ  ŘÍZEČKY +++

HOLANDSKÉ ŘÍZEČKY +++

Potřebné ingredience

SMĚS- 1 malé syrové vejce, mlété maso vepřové, sýr cihla, sůl. TROJOBAL: mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení,

Postup přípravy

Mleté maso a sýr promícháme přidáme sůl a uložíme do ledničky na 30 minut.Zprochladlé směsi tvarujeme ploché řízečky které obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova.PŘÍLOHA:

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lilek plněný masovou směsí

Lilek plněný masovou směsí

Potřebné ingredience

Lilek (baklažán) pro 4 lidi 2 menší mladé lilky, 300g mletého masa-hovězí nebo směs hovězího a vepřového, 1 houska, mléko, olej, máslo, strouhanka, 1 červená nebo zelená paprika, sůl, pepř, 2 cibule, 2 stroužky česneku, petrželová nať.

Postup přípravy

Umyté lilky podélně rozkrojíme, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut stát. Pak slijeme vodu, lilky vydlabeme, osolíme s chvíli necháme, pak osušíme, naplníme masovou směsí,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Těstoviny(nebo špagety)se směsí z mletého masa

Těstoviny(nebo špagety)se směsí z mletého masa

Potřebné ingredience

těstoviny, olej, cibulku, mleté maso, směs na špagety, č.paprika, oregano, podravka, prolis.česnek 3ks, kečup nebo jeden velkej rajs.protlak

Postup přípravy

těstoviny si uvaříme,na pánvičku dáme malinko oleje,na něm osmahneme cibulku a přidáme mleté maso a opražíme,okořeníme:směs na špagety,č.paprika,oregano,malinko podravky,prolis…

Zobrazit více...

Kategorie