Candát s lanýžovou omáčkou
Potřebné ingredience
20g černých lanýžů, 50 ml madeiry, 2 šalotky, 100 ml červeného vína, 450 ml omáčky Demi-glace (základní hnědá omáčka), 100 g másla, sůl, 800 g filetů candáta, pepř, 1 lžíce citronové šťávy, mouka na obalení, 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Lanýže očistíme a nasekáme na jemno. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku odstavíme. Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a povaříme v červeném víně. Přidáme omáčku…
Kapr nadívaný husími játry a lanýži
Potřebné ingredience
1 kapr, 2 lanýže, 400 g husích jater, 150 g slaniny, 100 g másla, sůl, bílý mletý pepř, 1 sklenička jemného koňaku, bešamelová omáčka
Postup přípravy
Kapra očistíme od šupin s zbavíme ploutví, hlavy a ocasu, stáhneme kůži a vykucháme. Kapra dobře prošpikujeme nudličkami slaniny. Lanýže nakrájíme na proužky a kapra jimi…
UZENÝ ZAVAŘENÝ KAPR , AMUR NEBO CEJN +++
Potřebné ingredience
Ryby, sůl, drcený kmín, česnek, olej olivový, nebo olej slunečnicový .
Postup přípravy
Ryby očistíme vykucháme opláchneme.Romačkáme česnek se solí,potřeme stím ryby lehce pokmínujem.Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna.Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny…
tilapia s koprem a sýrem
Potřebné ingredience
jakákoliv ryba kopr ve skleničce trojobal sýr eidam na plátky
Postup přípravy
rybu si omyjeme, osušíme a nahoru dáme kopr, sterilovaný ve skleničce, obalíme v kopru, nahoru přidáme plátek sýra a obalíme v klasickém trojobalu, smažíme a podáváme s…
MOŘSKÉ RIZOTO
Potřebné ingredience
rýže (dle počtu strávníků), pangasius, mražené dary moře směs, mražený hrášek, vegeta bez glutamanu ( já jinou nepoužívám), kurkuma, cibule, olej, máslo
Postup přípravy
Velice jednoduchá a rychlá mňamka.
Uvaříme rýži. Mezitím si na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nakrájeného pangasia, a dary moře a chvilku…
FILÉ NA ZAHRADNICKÝ ZPŮSOB
Potřebné ingredience
500g rybího filé, sůl, mletý bílý pepř, 500g anglické slaniny nakrájené na plátky, 50g másla Omáčka: 1 cibule, olej, 2 mrkve, 100 g celer, 0,3 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička cukru, 0,2 l kyselé smetany, 1 lžička hořčice, 1 lžička hladké mouky, ocet
Postup přípravy
Filé umyjeme, nakrájíme, osolíme opepříme, vložíme do pekáče, obložíme plátky slaniny a másla, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Podáváme s těstovinami a přelité…
Pangas na mrkvi s porkem a zasyrova restovane brambory
Potřebné ingredience
pangas (baleni 500g), 3 stredni mrkve, zelena pulka porku, maslo, brambory
Postup přípravy
Jsem si takhle jednou experimentovala, az jsem vyexperimentovala tento recept a pangase uz jinak nedelam...:))
Na hlubsi pekacek si dame pangase NErozmrazujeme,…
Zapečené rybí filé
Potřebné ingredience
Brambory 1 Balíček filé sůl pepř 1 smetana strouhanka olej
Postup přípravy
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka a oloupeme.
Krájíme je na kolečka a skládáme po celém pekáči,vymazaném olejem a vysypaném strouhankou.
Pokud už máme polovinu brambor…
Rybie prsty s hranolkami
Potřebné ingredience
Prsty: 2-3 filety z bielej ryby (treska,pangas),sol,korenie,hl.muka,vajička,struhanka+sezam Hranolky: zemiaky,sol,korenie,olej,rasca,hruba muka Dresing na šalat: horčica,med,olivovy olej,balzamiko ocot,pažítka,miešany šalat alebo čerstva zelenina Dresing na hranolky a rybu: majoneza alebo tatarka,kečup
Postup přípravy
Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma..