Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius (nebo treska) s houbovou čepicí, příloha houbová rýže

Pangasius (nebo treska) s houbovou čepicí, příloha…

Potřebné ingredience

Pangasius nebo treska (pangasia dneska už nejíme...), plátkový sýr, 2 cibule, česnek, mletý kmín, sůl, pepř, olej, rýže, houby (i mražené), koření na ryby

Postup přípravy

Klasicky uděláme základ na smaženici - na oleji zpěníme 1 cibuli, nasypeme nakrájené houby, podlijeme vodou a chvíli podusíme tak, aby zůstala jen hutnější houbová hmota.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený losos s Hermelínem

Zapečený losos s Hermelínem

Potřebné ingredience

4 ks filet z lososa, 2 ks červené papriky, 1 citrón, 4 lžíce másla, 1/2 sáčku oregána, 1 ks sýr Hermelín (může být Hermelín figura), 5 lžic vody, sůl, pepř

Postup přípravy

Lososa ocitronujeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Poklademe na kostičky nakrájeným Hermelínem a paprikou (tu já nedala- nemám jí ráda tepelně upravenou). To celé…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Výborný rybí salát

Výborný rybí salát

Potřebné ingredience

1kg vyčištěných ryb (plotice, cejni...), 8-10 tablet sacharidů, 2l vody, 4dcl octa, sáček pikanta nebo nako cibule, mrkev, kys. okurek, majonéza, bílý jogurt

Postup přípravy

Do vroucího nálevu dáme ryby a 4-6min povaříme, v nálevu necháme 4 dny uležet. Ryby obereme na kousky, menší kosti by se měli rozpadnout, větší vyndáme, přidáme 2 nadrobno…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé na česneku a slanině

Zapečené filé na česneku a slanině

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby asi 70dkg filé/pokud možno bez kosti,4 str.česneku,5 dkg slaniny,sůl,dr.kmín5 dkg másla,zel.petrželka

Postup přípravy

Polorozmražené filé potřeme česnekem utřeným se solí,dáme do připraveného pekáčku v kterém jsme si rozpustily slaninu,okmínujeme,poklademe máslem a pečeme v troubě za mírného…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí karbenátky se šťouchanýma bramborama

Rybí karbenátky se šťouchanýma bramborama

Potřebné ingredience

2kousky pangania rozmačkat,rozmixovat,2vejce,2lžíce strouhanky,cibule-nastrouhat,česnek,tv.sýr nastrouhat,pepř,sůl,1brambora natrouhat-vše smíchat,tvoříme placičky,obalujeme ve strouhance,smažíme po obou stranách do zlatova.

Postup přípravy

2kousky pangania rozmačkat,rozmixovat,2vejce,2lžíce strouhanky,cibule-nastrouhat,česnek,tv.sýr nastrouhat,pepř,sůl,1brambora natrouhat-vše smíchat,tvoříme placičky,obalujeme ve…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
zapečený pangas

zapečený pangas

Potřebné ingredience

PANGASOVÉ FILETY,SUL,PEPŘ,CIBULI,ZELENINA V NALEVU MORAVANKA,SMETANA,GRILOVACÍ KOŘENÍ,HERMELÍN,KMÍN,PÁR CHERY RAJČÁTEK KROKETY

Postup přípravy

CIBULI NAKRÁJÍME NA NUDLIČKY OPEČEME NA MÁSLE,VLOŽÍME DO ZAPEKACÍ MÍSY
NA TO POLOŽÍME OKOŘENĚNOU RYBIČKU,A POSYPEME PROCEZENOU ZELENINKOU BEZ OKURKY
A PŘIDÁME TROŠKU…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zeleninové filé

Zeleninové filé

Potřebné ingredience

1 balíček filé (Pangas), 4 zelené papriki, 5 rajčat, 15 - 20 dkg tvrdého strouhaného sýra, 10 dkg hery nebo másla, 3 PL kečupu, hlad. mouka, sůl, grilovací koření, sušenný čestnek.

Postup přípravy

Filé, 10 - 12 plátků osolíme česnekovou solí, posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. V zapékací mísce rozpustíme máslo, zprudka opečeme filé z obou stran. Na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Candát

Candát

Potřebné ingredience

250g másla ( né margarín ), rybí koření ( kupované ), citrón

Postup přípravy

Candáta vložíme omytého a očištěného do pekáče na hřbetu trochu naříznem posypeme kořením a poklademe celé plátky másla na hřbet před konce pokapeme citrónem. Většino peču tak 2 …

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
MAKRELY NA ROŠTU

MAKRELY NA ROŠTU

Potřebné ingredience

MAKRELY,SŮL,GRIL.KOŘENÍ,PIVO,OLEJ,PAPRIKA,GRILOVACÍ MŘÍŽKY NA RYBY:-)),DŘEVĚNÉ UHLÍ,KOŘENÍ JE PODLE CHUTI NEÍŠU MNOŽSTVÍ-ZÁLEŽÍ JAK KDO MÁTE RÁDI.....

Postup přípravy

MAKRELY ROZMRAZÍME, POTŘEME SOLÍ A GRILOVACÍM KOŘENÍM A NECHÁME MINIMÁLNĚ 3 HOD.ULEŽET V CHLADNU.U NÁS NECHÁVÁME DO DRUHÉHO DNE.SMĚS NA POTÍRÁNÍ -JE Z PIVA,PAPARIKY,OLEJE,SOLI…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybie prsty s hranolkami

Rybie prsty s hranolkami

Potřebné ingredience

Prsty: 2-3 filety z bielej ryby (treska,pangas),sol,korenie,hl.muka,vajička,struhanka+sezam Hranolky: zemiaky,sol,korenie,olej,rasca,hruba muka Dresing na šalat: horčica,med,olivovy olej,balzamiko ocot,pažítka,miešany šalat alebo čerstva zelenina Dresing na hranolky a rybu: majoneza alebo tatarka,kečup

Postup přípravy

Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma..

Zobrazit více...

Kategorie