Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius se sýrovou omáčkou a bramborem v thermomixu

Pangasius se sýrovou omáčkou a bramborem v thermomixu

Potřebné ingredience

4 ks Pangase nebo rybího filé brambory pro 4 osoby šťáva z 1 citronu 150 g ementálu 2 jarní cibulky 1 stroužek česneku 2 lžičky kopru 1 lžíce másla 300 ml mléka 1 lžíce mouky

Postup přípravy

Rybu osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme
a opepříme, dáme do Varoma mísy. Brambory dáme do košíku,
do nádoby 0,5 l vody, vaříme 25 min., na Varoma R1. Vyjmeme

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius zapečený se slaninou a nivou

Pangasius zapečený se slaninou a nivou

Potřebné ingredience

Pangasius podle počtu osob,slanina na obalení na kus tak 5 plátků,rajcata na kus tak 5 koleček (podle velikosti),200g Niva,vegeta.....................Tip!!!!!maminky vypeče se hodně šťávy tak jsem jí vyléla a potom teprve dala nivu.

Postup přípravy

Na desku nebo prkýnko si rozložíme anglickou a vložíme do ní pangasia a posypeme vegetou............................

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Plněný Pangas v trojobalu

Plněný Pangas v trojobalu

Potřebné ingredience

file z Pangase, Olomouc.tvarůžek(nebo nějaký jiný pikantnější sýr), brokolice, sůl,pepř,( vajčko,hl.mouka a strohanka na trojobal)

Postup přípravy

Pangase rozmrazím, opláchnu, vymačkám přebytečnou vodu, nasolím, opepřím, položím kolečko sýru, a přidám trošku podusenou brokolici, přehnu,spíchnu 3 párátkama a obalím v…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
"ŠKVARKY"  Z PANGASE

"ŠKVARKY" Z PANGASE

Potřebné ingredience

1 balení pangase - ev. libovolné množství :-) hl.mouka, olej, grilovací česnekové koření, možno i sojová omáčka

Postup přípravy

Pangase necháme úplně rozmrazit, vodu vylijeme a pangase nakrájíme na drobnější kousky. Ty posypeme grilovacím česnekovým kořením (možno dle chuti samozřejmě i jiným), přidáme 2…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Recepty - Pangasius v sýrovém těstíčku

Recepty - Pangasius v sýrovém těstíčku

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g pangasia, sůl, olej na smažení Těstíčko : 150 g jemně nastrouhaného eidamu, 2 vejce, 1 dcl mléka, 100 g hladké mouky, 150 g solamylu, 1 hrst posekané kudrnky, sůl, pepř Příprava 30 minut

Postup přípravy

Postup:
Pangasia necháme rozmrznout, osolíme a jednotlivé filety obalujeme v těstíčku z uvedených surovin. Z těstíčka rovnou na pánev do rozpáleného oleje a smažíme do…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
SMETANOVÝ zapečený KAPR...podle staňky :-)

SMETANOVÝ zapečený KAPR...podle staňky :-)

Potřebné ingredience

přepůlený kapr,smetana,kmín,kudrnka,cibule,sladká paprika,sůl,citron,brambory,koření,máslo.

Postup přípravy

maso nasolíme,pokapeme citronem,okořeníme a dáme na plech.přidáme syrové na kolečka nakrájené brambory.vše zasypeme cibulí,paprikou,kmínem,dávám i kousky másla... a zalijeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s cihlou- děkuji pání (Gabriela .P)

Pangasius s cihlou- děkuji pání (Gabriela .P)

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 4ks pangasiuse, 10dkg cihla, 10dkg slaniny ,sůl,kmín,olej,adžika. 1 rajče,cibule

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Pangasiuse dám na zapekací mísu -dám pokrájenou cibuli potom. posypu kmínem,solí,adžikou.......pokladu plátky slaniny a rajčete ,zakapu olejem(tak lžíce)-…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr nadívaný husími játry a lanýži

Kapr nadívaný husími játry a lanýži

Potřebné ingredience

1 kapr, 2 lanýže, 400 g husích jater, 150 g slaniny, 100 g másla, sůl, bílý mletý pepř, 1 sklenička jemného koňaku, bešamelová omáčka

Postup přípravy

Kapra očistíme od šupin s zbavíme ploutví, hlavy a ocasu, stáhneme kůži a vykucháme. Kapra dobře prošpikujeme nudličkami slaniny. Lanýže nakrájíme na proužky a kapra jimi…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Candát s lanýžovou omáčkou

Candát s lanýžovou omáčkou

Potřebné ingredience

20g černých lanýžů, 50 ml madeiry, 2 šalotky, 100 ml červeného vína, 450 ml omáčky Demi-glace (základní hnědá omáčka), 100 g másla, sůl, 800 g filetů candáta, pepř, 1 lžíce citronové šťávy, mouka na obalení, 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Lanýže očistíme a nasekáme na jemno. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku odstavíme. Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a povaříme v červeném víně. Přidáme omáčku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr s kořeněnou omáčkou

Kapr s kořeněnou omáčkou

Potřebné ingredience

5 porcí kapra, 1 lžíce škrobu rozmíchaná ve vodě, olej na smažení, sůl, 2 lžíce vína směs koření: 1 lžička soli, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička zázvoru. Na omáčku: 200 g plodnic Shii-take bez třeňů, 1 jemně nasekaná šalotka, 2 bambusové výhonky nebo 1 mrkev nakrájená na dlouhé nudličky, od červené, zelené a žluté papriky po polovině, 2 lžíce sójové omáčky, 25 ml drůbežího vývaru.

Postup přípravy

Porce kapra nařízneme z obou stran 3 cm a uvnitř i na povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Potom vetřeme směsí koření a necháme 20 min. odležet. Omáčku smícháme se zeleninou,…

Zobrazit více...

Kategorie