Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
SMETANOVÝ zapečený KAPR...podle staňky :-)

SMETANOVÝ zapečený KAPR...podle staňky :-)

Potřebné ingredience

přepůlený kapr,smetana,kmín,kudrnka,cibule,sladká paprika,sůl,citron,brambory,koření,máslo.

Postup přípravy

maso nasolíme,pokapeme citronem,okořeníme a dáme na plech.přidáme syrové na kolečka nakrájené brambory.vše zasypeme cibulí,paprikou,kmínem,dávám i kousky másla... a zalijeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s cihlou- děkuji pání (Gabriela .P)

Pangasius s cihlou- děkuji pání (Gabriela .P)

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 4ks pangasiuse, 10dkg cihla, 10dkg slaniny ,sůl,kmín,olej,adžika. 1 rajče,cibule

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Pangasiuse dám na zapekací mísu -dám pokrájenou cibuli potom. posypu kmínem,solí,adžikou.......pokladu plátky slaniny a rajčete ,zakapu olejem(tak lžíce)-…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr nadívaný husími játry a lanýži

Kapr nadívaný husími játry a lanýži

Potřebné ingredience

1 kapr, 2 lanýže, 400 g husích jater, 150 g slaniny, 100 g másla, sůl, bílý mletý pepř, 1 sklenička jemného koňaku, bešamelová omáčka

Postup přípravy

Kapra očistíme od šupin s zbavíme ploutví, hlavy a ocasu, stáhneme kůži a vykucháme. Kapra dobře prošpikujeme nudličkami slaniny. Lanýže nakrájíme na proužky a kapra jimi…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Candát s lanýžovou omáčkou

Candát s lanýžovou omáčkou

Potřebné ingredience

20g černých lanýžů, 50 ml madeiry, 2 šalotky, 100 ml červeného vína, 450 ml omáčky Demi-glace (základní hnědá omáčka), 100 g másla, sůl, 800 g filetů candáta, pepř, 1 lžíce citronové šťávy, mouka na obalení, 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Lanýže očistíme a nasekáme na jemno. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku odstavíme. Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a povaříme v červeném víně. Přidáme omáčku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr s kořeněnou omáčkou

Kapr s kořeněnou omáčkou

Potřebné ingredience

5 porcí kapra, 1 lžíce škrobu rozmíchaná ve vodě, olej na smažení, sůl, 2 lžíce vína směs koření: 1 lžička soli, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička zázvoru. Na omáčku: 200 g plodnic Shii-take bez třeňů, 1 jemně nasekaná šalotka, 2 bambusové výhonky nebo 1 mrkev nakrájená na dlouhé nudličky, od červené, zelené a žluté papriky po polovině, 2 lžíce sójové omáčky, 25 ml drůbežího vývaru.

Postup přípravy

Porce kapra nařízneme z obou stran 3 cm a uvnitř i na povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Potom vetřeme směsí koření a necháme 20 min. odležet. Omáčku smícháme se zeleninou,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius v zelenině

Zapečený pangasius v zelenině

Potřebné ingredience

400g pangasiuse/měla jsem mražené kostky/ 500g brambor syrových 100g porku 1/4 menšího celeru 1 mrkev 2 cibule 1 zelenou papriku 3 rajčata asi 100g másla citr.šťávu sůl plátky sýra,nivu

Postup přípravy

Vymažeme máslem pekáček -brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, vyložíme na dno pekáčku-osolíme.Na to naskládáme na tenká kolečka nakrájený celer,cibuli,mrkev,pórek…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej omáčke

Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej…

Potřebné ingredience

Filety z pangasa ,cibulka,cesnak,vajičko,petrž.vnat,struhanka,krabie tyčinky,koreniny,sol Omačka:Krajane paradajky v konzerve,bylinky(rozmarín,bazalka,tymian...)šlahačkova smotana,šampiony (nemusia byt),cibula,cesnak

Postup přípravy

Filetky z pangasa si opražime na oleji.Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky.Dame do misky,ochutime solou a korenim,pridame vajičko,cibulku,cesnak a tolko…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr po gruzínsku

Kapr po gruzínsku

Potřebné ingredience

Pro 6 osob: 6 porcí kapra - menší cibule - 100 g másla - lžička sušeného zázvoru - sůl - trocha tymiánu - 6 kuliček pepře - 6 kuliček nového koření - 250 ml sladké smetany na vaření - voda nebo vývar

Postup přípravy

Porce kapra osolíme a poprášíme mletým zázvorem (já používám stouhaný čerstvý). V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, nové koření a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius v listovém těstě

Pangasius v listovém těstě

Potřebné ingredience

půlka listového těsta*500g pangasiuse*8 plátků moravského uzeného nebo anglická slanina*koření na ryby*sůl*mražený listový špenát*1 cibule*3-4 stročky česneku*trochu oleje*brambory*trochu másla

Postup přípravy

Rybu necháme rozmrazit. Pak ji vysušíme a překrojíme na 4 dílky. Těsto rozválíme a rozdelíme na 4 díly, tak aby se dala ryba zabalit. Na těsto položíme plátek uzeného, pak…

Zobrazit více...

Kategorie