Zapékaný kapr nebo treska
Potřebné ingredience
1 kg kapra může být i treska
křen,smetana,grilovací koření,
máslo
Postup přípravy
Dáme do pekáčku máslo a rybu posypanou grilovacím kořením necháme v troubě péct 15 minut,mezitím si nastrouháme křen ten smíchám se smetanou.Rybu přelijeme smetanou s křenem a…
Kapr na bílém víně
Potřebné ingredience
4 porce kapra,
10 dkg cibule,
20 dkg hub (čerstvých nebo nakládaných),
3 dcl bílého vína,
10 dkg másla,
5 dkg másla,
sůl,
šlehačka,
citrónová šťáva
Postup přípravy
Porce kapra prosolíme a dáme dusit na másle spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a houbami. Před dušením zalijeme vínem. Udusíme :) do měkka, poté kapra vykostíme a dáme na mísu.…
KAPR NA SLANINĚ
Potřebné ingredience
4 porce kapra, ang. slanina, 1 ciule, 4 vejce, pálivá mletá paprika,sůl pepř.
Postup přípravy
Porce z kapra - poud mají kuži, tak ji nařežeme povrchně na proužky, pokud je kapr bez kůže, tak rovnou okořeníme(sůl, pepř, paprika)
Na pánvi si orestujeme cibulku na kostičky…
Pstruh z Daudetova mlýna
Potřebné ingredience
1 středně velký pstruh na osobu,
hladká mouka,
citronová šťáva,
česnek (co kdo snese),
tymián,
pepř (nejlépe čerstvě mletá směs barevných pepřů),
sůl,
olivový olej a máslo na smažení
Postup přípravy
Pstruhy omyjeme, očistíme, naporcujeme na filety (při té příležitosti vykostíme, dětem se bude jíst líp). Hojně pokapeme citronovou šťávou, prosolíme, opepříme, vetřeme tymián a…
Filé se zeleninou - rychlé a dobré
Potřebné ingredience
Filé, mražená zelenina (hrášek, kukuřice, mrkev), cibule, kousek másla, 1 lžíce kečupu, 3 nové koření, kousek masoxu.
Postup přípravy
Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mraženou zeleninu, kousek másla, 1 lžíci kečupu, 3 nové koření a kousek masoxu. Filé osolíme a přidáme na pánev, necháme pod poklicí…
Manželova rybička
Potřebné ingredience
Větší pstruzi, žampiony, cibule, bylinkové máslo, citróny, anglická slanina, sůl, ml. pepř, petržel.
Postup přípravy
Vykuchané a umyté pstruhy uvnitř posolíme, opepříme a naplníme cibulí nakrájenou na kolečka a žampióny nakrájenými na plátky. Pokapeme citrón. šťávou, přidáme bylinkové máslo.…
Kapr zapečený v sýrové omáčce
Potřebné ingredience
4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůl
Omáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra
Postup přípravy
Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce…
Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb
Potřebné ingredience
1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.
Postup přípravy
Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky,…
Rybičková polévka, kterou mají rády i děti
Potřebné ingredience
½ - ¾ kg kořenové zeleniny v poměru cca 2 díly petržele na 1 díl celeru a 1 mrkve *** 2 cibule *** 4 PL másla *** ½ kg masa z kapříka nebo jiného rybího masa *** Muškát, sůl, pepř ***(hrst kuskusu nebo spařených jáhel)Smažená houstička (kostičky) nebo krekry ve tvaru rybiček
Postup přípravy
Vánoce vánoce přicházejí .... a nejen teď se tedy může hodit tenhle tip na rybičkovou polévku. Připomíná tu tradiční, ovšem zabere jen chvíli a chutná i dětem. Zvlášt, pokud v ní…
Vánoční kapr - jinak
Potřebné ingredience
8-12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, 1/2 kg rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, hladká mouka(na obalení), 1/2 sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček névého koření, špetka tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.
Postup přípravy
Osolené porce kapra obalíme v mouce s paprikou a smažíme na rozpálené oleji( na kůrčičku).
Vyndáme a dáme do pekáčku. Do oleje v pánvi, ve které jsem smažili kapra přidáme…