Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Zapékaný kapr nebo treska

Zapékaný kapr nebo treska

Potřebné ingredience

1 kg kapra může být i treska
křen,smetana,grilovací koření,
máslo

Postup přípravy

Dáme do pekáčku máslo a rybu posypanou grilovacím kořením necháme v troubě péct 15 minut,mezitím si nastrouháme křen ten smíchám se smetanou.Rybu přelijeme smetanou s křenem a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na bílém víně

Kapr na bílém víně

Potřebné ingredience

4 porce kapra,
10 dkg cibule,
20 dkg hub (čerstvých nebo nakládaných),
3 dcl bílého vína,
10 dkg másla,
5 dkg másla,
sůl,
šlehačka,
citrónová šťáva

Postup přípravy

Porce kapra prosolíme a dáme dusit na másle spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a houbami. Před dušením zalijeme vínem. Udusíme :) do měkka, poté kapra vykostíme a dáme na mísu.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR NA SLANINĚ

KAPR NA SLANINĚ

Potřebné ingredience

4 porce kapra, ang. slanina, 1 ciule, 4 vejce, pálivá mletá paprika,sůl pepř.

Postup přípravy

Porce z kapra - poud mají kuži, tak ji nařežeme povrchně na proužky, pokud je kapr bez kůže, tak rovnou okořeníme(sůl, pepř, paprika)
Na pánvi si orestujeme cibulku na kostičky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh z Daudetova mlýna

Pstruh z Daudetova mlýna

Potřebné ingredience

1 středně velký pstruh na osobu,

hladká mouka,

citronová šťáva,

česnek (co kdo snese),

tymián,

pepř (nejlépe čerstvě mletá směs barevných pepřů),

sůl,

olivový olej a máslo na smažení

Postup přípravy

Pstruhy omyjeme, očistíme, naporcujeme na filety (při té příležitosti vykostíme, dětem se bude jíst líp). Hojně pokapeme citronovou šťávou, prosolíme, opepříme, vetřeme tymián a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé se zeleninou - rychlé a dobré

Filé se zeleninou - rychlé a dobré

Potřebné ingredience

Filé, mražená zelenina (hrášek, kukuřice, mrkev), cibule, kousek másla, 1 lžíce kečupu, 3 nové koření, kousek masoxu.

Postup přípravy

Na pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mraženou zeleninu, kousek másla, 1 lžíci kečupu, 3 nové koření a kousek masoxu. Filé osolíme a přidáme na pánev, necháme pod poklicí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Manželova rybička

Manželova rybička

Potřebné ingredience

Větší pstruzi, žampiony, cibule, bylinkové máslo, citróny, anglická slanina, sůl, ml. pepř, petržel.

Postup přípravy

Vykuchané a umyté pstruhy uvnitř posolíme, opepříme a naplníme cibulí nakrájenou na kolečka a žampióny nakrájenými na plátky. Pokapeme citrón. šťávou, přidáme bylinkové máslo.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr zapečený v sýrové omáčce

Kapr zapečený v sýrové omáčce

Potřebné ingredience

4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůl
Omáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra

Postup přípravy

Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb

Potřebné ingredience

1 kg ryby, 120 g tuku, 150 g cibule, 20 g čerstvé červené papriky, sůl, 150 g čerstvé zelené papriky, 150 g rajčat, pepř, mletá paprika.

Postup přípravy

Z ryby nakrájíme na prst silné porce, osolíme. Na horkém tuku/oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, přidáme pepř, zamícháme a vložíme nakrájená rajčata a papriky,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybičková polévka, kterou mají rády i děti

Rybičková polévka, kterou mají rády i děti

Potřebné ingredience

½ - ¾ kg kořenové zeleniny v poměru cca 2 díly petržele na 1 díl celeru a 1 mrkve *** 2 cibule *** 4 PL másla *** ½ kg masa z kapříka nebo jiného rybího masa *** Muškát, sůl, pepř ***(hrst kuskusu nebo spařených jáhel)Smažená houstička (kostičky) nebo krekry ve tvaru rybiček

Postup přípravy

Vánoce vánoce přicházejí .... a nejen teď se tedy může hodit tenhle tip na rybičkovou polévku. Připomíná tu tradiční, ovšem zabere jen chvíli a chutná i dětem. Zvlášt, pokud v ní…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Vánoční kapr - jinak

Vánoční kapr - jinak

Potřebné ingredience

8-12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, 1/2 kg rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, hladká mouka(na obalení), 1/2 sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček névého koření, špetka tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.

Postup přípravy

Osolené porce kapra obalíme v mouce s paprikou a smažíme na rozpálené oleji( na kůrčičku).
Vyndáme a dáme do pekáčku. Do oleje v pánvi, ve které jsem smažili kapra přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie