Kapr dušený podle babičky
Potřebné ingredience
Kapr, 50 g uzené slaniny, 3 stroužky česneku, zázvor, 50 g oleje, 150 g cibule, 50 g oloupaných vlašských ořechů, 40 g vypeckovaných sušených švestek, 50 g čerstvých hub, 1 dl červeného vína, 1 bobkový list, mletý pepř, 1 hřebíček, 10 dkg strouhanky z chlebové kůrky
Postup přípravy
Porce kapra špikujem slaninou, potřeme česnekem smíchaným se zázvorem, osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ořechy, švestky, houby, víno, bobk.list, pepř,…
Rybí karbenátky
Potřebné ingredience
Na 1 kg rybího masa :
2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 kávová lžička majoránky, špetka kari koření, 10 dkg strouhanky
Na obalování:
2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg strouhanky
Postup přípravy
Ryby vykucháme a očistíme . Naporcované ryby vkládáme do vařící vody ( na 1l vody 1 polévková lžíce soli), uvedeme znovu do varu, pak je odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme…
Kapr trochu jinak
Potřebné ingredience
Cibule, papriky, klobása, slanina
Postup přípravy
Uvedené ingredience nakrájíme a promícháme. Pro barevný efekt je nejlepší použít papriku v různých barvách.
Lze použít na pstruhy v celku, nebo porce kapra, případně i jiné…
Kapr dle Petra Voka
Potřebné ingredience
plátky z kapra, máslo, špek, česnek, kmín, sůl
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme špek a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a bohatě pokropíme máslovou směsí. Osolíme a upečeme v troubě. Hotové sypeme…
Rybí paprikáš
Potřebné ingredience
800 g rybího filé, 2 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citronová šťáva
Postup přípravy
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně podlejeme a dusíme. Na tento…
Kapr na šlehačce
Potřebné ingredience
1 kapr,
koření na ryby,
trošku sladké papriky,
trošku polohrubé mouky,
šlehačka
Postup přípravy
Očištěného kapra nakrájíme na podkovy, osolíme a můžeme přidat koření na ryby, obalíme v polohrubé mouce, do které jsme vmíchali trochu sladké papriky. Podkovy smažíme na olivovém…
Kapr na černo
Potřebné ingredience
4 porce kapra, 2 lžíce másla, 1/2 celeru, kousek mrkve a petržele, citron, 1 malá cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 2 bobkový list, sůl, lžička cukru, lžíce rybízové zavařeniny, 4 lžíce strouhaného perníku, hrst sušených švestek, lžíce hrozinek, 8 loupaných mandlí, 1/4 l černého piva, krev z kapra.
Postup přípravy
Na polovině másla zpěníme plátky kořenové zeleniny a cibuli, zalijeme pivem, přidáme krev, sůl, citrónovou kůru, koření a zavařeninu. Vaříme asi 1/2 hodiny. Zatím si uděláme z…
Zapečená ryba po italsku na orestovaných bramborech
Potřebné ingredience
600g rybího filé,
citrónová šťáva,
1 cibuli, 400g rajčat,
100g celeru,
100g čerstvých žampionů,
75g strouhaného sýra,
50ml bílého vína, ¨
sůl,
pepř,
bylinky,
6 rajčat,
800g brambor,
100g másla,
100g brokolice,
česnek.
Postup přípravy
Na másle orestujeme cibuli, strouček česneku, přidáme na plátky povařený celer, zblanšírovaná rajčata a čerstvé žampiony.Krátce podusíme s bílým vínem a bylinkami. Směs klademe do…
Rybí haše
Potřebné ingredience
1kg ryb,
1 vejce,
sůl,
pepř,
česnek,
3 ½ dl mléka,
50g strouhanky
Postup přípravy
Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…
Rybí filé na česneku
Potřebné ingredience
500g zmrazeného rybího filé,
1 citron, sůl,
hladká mouka,
50g másla,
2 stroužky česneku,
2dl suchého bílého vína.
Postup přípravy
Filé omyjeme, pokrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme hodinu v chladu odležet. Poté osušíme a obalíme v mouce. Na rozehřátém másle opékáme z obou stran,…