Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Sladká koprová omáčka z mléka bez masa

Sladká koprová omáčka z mléka bez masa

Potřebné ingredience

1 litr mléka 4 vejce uvařená natvrdo polohrubá mouka (1 vrchovatá polévková lžíce) sůl cukr (polévková lžíce) ocet nasekaný kopr (klidně i nasekaný zmražený kopr)

Postup přípravy

Mléko uvedeme do varu. Mezitím si v hrnečku rozmícháme polohrubou mouku s mlékem (na zahuštění). Až se mléko začne vařit, přídáme rozmíchanou polohrubou mouku a za stálého míchání…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nepravé MAKI SUŠI podle Seiko

Nepravé MAKI SUŠI podle Seiko

Potřebné ingredience

5 plátků řas, mrkev, avokádo, okurka hadovka, hlíva, tuňáková konzerva, trocha majonézy light, surimi tyčinky, salát ledový nebo lahůdková cibulka, wasabi pasta, 500g rýže,

Postup přípravy

SUŠI RÝŽE podle Seiko - 500g

Marináda: 4 lžíce octa, 1 a 1/2 lžíce cukru /třtinový/, 1/2 čajové lžičky mořské soli
Ocet, sůl a cukr dáme do menšího hrnce a přivedeme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sójové plátky plněné surimi tyčinkami

Sójové plátky plněné surimi tyčinkami

Potřebné ingredience

sáček sójových plátků, balení surimi tyčinek, hladká mouka, vejce, kukuřičná strouhanka, olej, vařené brambory, hlávkové zelí

Postup přípravy

Plátky uvaříme dle návodu, necháme vychladit. Vymačkáme z přebytku vody. Opatrně rozřízneme a plníme kousky surimi tyčinkami. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v oleji.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Domácí müsli podle chuti

Domácí müsli podle chuti

Potřebné ingredience

Ovesné vločky, směs oříšků, dýňová, slunečnicová semínka, slaná kukuřice, rozinky, brusinky, sušené jahody nebo jakékoliv suš. ovoce - banány, meruňky, jablka,... jak si namícháte, takové müsli máte. Olivový olej, skořice, tekutý med.

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 190 °C.
Všechny sypké přísady nasypeme do velké mísy a promícháme. Vloček by mělo být víc než všeho ostatního, ať máte ve finále müsli co nejvíc.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bulgur s chřestem

Bulgur s chřestem

Potřebné ingredience

Bulgur, chřest, cibule, sůl, Lučina, Parmezán

Postup přípravy

Chřest umyjeme a nakrájíme na kolečka (měkké části dám stranou a z tvrdých uvařím spolu s kořenovou zeleninou vývar). Cibulku nakrájím a nechám na pánvičce na oleji zesklovatět,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karbanátky z krabích tyčinek

Karbanátky z krabích tyčinek

Potřebné ingredience

Suroviny •370 g krabích tyčinek •150 g tvrdý sýr •1 cibule •sekaná petrželová nať •1 lžíce sójová omáčka •sůl •mletý pepř •1 lžíce plnotučná hořčice •2 vejce •2 lžíce hladká mouka •mletá paprika •strouhanka na obalení •olej (nebo máslo)

Postup přípravy

Postup přípravy

Krabí tyčinky nakrájíme na jemno, smícháme je s nastrouhaným tvrdým sýrem, jemně nakrájenou cibulí, petrželovou natí, sójovou omáčkou, hořčicí, vejci,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZAPEČENÝ KUSKUS SE ZELENINOU A ŘASOU WAKAME

ZAPEČENÝ KUSKUS SE ZELENINOU A ŘASOU WAKAME

Potřebné ingredience

Kuskus (připravený dle návodu na obalu) Zelenina-brokolice, mrkev, lusky, hrášek,kukuřice Wakame (2ks) Sýr Vajíčka Česnek Olivový olej Vývar z wakame a zeleniny

Postup přípravy

Připravený kuskus dáme na plech, přidáme povařenou zeleninu s wakame,
zasypeme sýrem a dáme do trouby na 180, až se sýr rozteče přidáme vajíčka s nastrouhaným česnekem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové suflé s hermelínem

Bramborové suflé s hermelínem

Potřebné ingredience

500g brambor, 100ml smetany, 40g másla, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, 4 vejce, 1 lžička solamylu, 200g hermelínu, pažitka nebo jiné zelené natě na ozdobu

Postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Rozšťoucháme je s horkou smetanou a máslem na kaši, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a necháme vychladnout.

Pak…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátový prívarok s kari korením

Špenátový prívarok s kari korením

Potřebné ingredience

Toto je moja domáca verzia môjho obľúbeného jedla Saag Paneer, nepoužívam tam veľa exotických korenín, len úplne jednoduchú kari zmes z obchodu. 800 g čerstvého špenátu, 500 g špenátového pretlaku alebo listového mrazeného špenátu. paneer alebo tofu čerstvý listový koriander jedna menšia cibuľa alebo šalotka 2 strúčiky cesnaku kúsok masla 3 balenia kyslej smotany alebo veľký plnotučný jogurt soľ, čierne korenie, kari korenie

Postup přípravy

Paneer je niečo ako náš tvaroh, len pevnejšej konzistencie. Najlepšie sa pripravuje deň vopred, ked urobíte nasledovné : 2 litre plnotučného mlieka privediete do bodu blízko varu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dynove pyre bez krajeni

Dynove pyre bez krajeni

Potřebné ingredience

1 cela dyne hokaido, 2 cibule, sul, 1 deci mleka (vegan nahradi rostlinnym, pokud nemame v nejhorsim tepla voda), par lzic masla - nemusi byt, jakekoliv koreni

Postup přípravy

Dyni umyjeme, polozime celou i se slupkou na plech na spodni rost. Peceme asi půl hodiny 200 C. Do změknutí (pomocí píchnutí vidličkou poznáme).

Mezitim nakrajime cibuli na…

Zobrazit více...

Kategorie