Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept

Nepravé MAKI SUŠI podle Seiko

0.0
Nepravé MAKI SUŠI podle Seiko

Potřebné ingredience

5 plátků řas, mrkev, avokádo, okurka hadovka, hlíva, tuňáková konzerva, trocha majonézy light, surimi tyčinky, salát ledový nebo lahůdková cibulka, wasabi pasta, 500g rýže,

Postup přípravy

SUŠI RÝŽE podle Seiko - 500g

Marináda: 4 lžíce octa, 1 a 1/2 lžíce cukru /třtinový/, 1/2 čajové lžičky mořské soli
Ocet, sůl a cukr dáme do menšího hrnce a přivedeme do varu, odložíme vychladit.

Rýži 4-5 krát opláchneme, po posledním opláchnutím dobře slijeme vodu. Do nádoby s rýži přidáme 6dcl vody a počkáme 30min. Pak dáme hrnec na dost silný plamen a přikryjeme pokličkou. Když se rýže začne vařit, plamen stáhneme a vaříme rýži asi 10min. Plamen vypneme a rýži necháme v hrnci ještě 10min. Uvařenou rýži vysypeme do jiné nádoby, povrch rýže vyrovnáme a zalijeme marinádou. Pak rýži promícháme sekavým způsobem dřevěnou vařečkou a necháme přikryté vychladit na chladném místě.

Suši: Připravíme zeleninu. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, dáme ji povařit v sladkokyselém nálevu asi 15min. Okurku nakrájíme na plátky, Listy salátu nařízneme na pásky. Hlívu natrháme na pásky a povaříme v sladkokyselém nálevu. Tuňákovou konzervu dáme okapat a smícháme s trochou majonézy light na pastu. Surimi tyčinky nakrájíme na tenké pásky a avokádo nakrájíme na tenké plátky.

Bambusovou podložku obalíme potravinářskou fólií. Pak si položíme list řasy lesklou stranou vespod. Rýži rozložíme navlhčenými prsty, tak aby po stranách zůstaly asi 1cm volného místa. V jedné třetině ukládáme suroviny dle chuti /salát, mrkev, pasta z tuňáka, avokádo atd../. Pomocí bambusové podložky řasy s náplní zavineme, pásky s náplní přidržíme prsty. Podložku točíme zlehka, ne silou, aby se rýže nevytlačila. Na konci ji pevně zatlačíme, aby se řasa dobře přilepila. Podložku dáme stranou a ruličku suši nakrájíme ostrým nožem na pevném podkladu na plátky stejné velikosti.
Podáváme s wasabi pastou /já pastu rozmíchám v troše vody/.

suroviny

hotové

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie