Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Plněné pečivo

Plněné pečivo

Potřebné ingredience

Použijeme kynuté těsto, nebo listové těsto, nebo bramborové, tvarohové, linecké, v podstatě jakékoliv. Návody na různá těsta najdete v receptu "plněné pečivo" v kategorii "moučníky, poháry". Recept na náplně "na slano": sýrová - 200g nastrohané nivy, 100g šunky pokrájené na kostičky, 6 lýic smetany; všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění šátečků se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, 1 cibule, uzené maso nebo klobása. Zelí podusíme i s nálevem, a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout. masová - 300g mletého masa, sůl, pepř, 2 vejce, 1 nakrájená cibule, 4 stroužky česneku pokrájené na plátky, majoránka, tymián, bazalka, 2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka. Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji. Cibuli a čenek orestujeme zvlášť a potom přidáme k masu. Když směs vychladne, zamícháme vejce. Další recepty na sladké náplně najdete v návodu: "plněné pečivo" v kategorii "moučníky,poháry".

Postup přípravy

Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko, které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové halušky

Bramborové halušky

Potřebné ingredience

Ingredience:1kg syrových brambor, 60dkg hrubé mouky, 1 kávová lžička soli, 35dkg slaniny nebo bůčku, 50dkg kysaného nebo čerstvého hlávkového zelí

Postup přípravy

Postup:Na velmi jemném struhadle (rozvitý kvítek) nastrouháme syrové brambory, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto protlačujeme pomocí přiložené kuchyňské…

Zobrazit více...

Kategorie