Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
♥ღ Rychlé nekynuté langoše ღ♥

♥ღ Rychlé nekynuté langoše ღ♥

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, kostka droždí, lžička soli, 3,5 dcl mléka

Postup přípravy

mouku, droždí ( dáme do teplého mléka a rozmícháme), lžička soli, 3,5dcl mléka,zamícháme.Jestli-že bude těsto ještě tuhé, přidejte určitě ještě mléko, lépe se pak s těstem pracuje…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
DOMÁCÍ KNEDLÍK ...S MIKROVLNKY

DOMÁCÍ KNEDLÍK ...S MIKROVLNKY

Potřebné ingredience

1,5 včerejšího rohlíku,1,5 hrnku hrubé mouky,1,5 hrnku studeného mléka,2 žloutky,2 bílky,0,5 lžičky soli,1 lžička prášku do pečiva. Na vymazání formy : máslo ,hrubá mouka.

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na kostičky a přidáme mouku,žloutky,sůl,prášek do pečiva a mléko.Vymícháme a pak přidáme sníh ušlehaný z bílku.Bábovkovou formu silikonovou vymažeme máslem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pikantní Cibuláčky s brokolicí a rizotem s hlívou ústřičnou

Pikantní Cibuláčky s brokolicí a rizotem s hlívou…

Potřebné ingredience

1 cibule, 1 balení pikantních Cibuláčků (k dostání ve zdravé výživě), koření "černucha" (černý kmín), růžičky brokolice ********** rizoto s hlívou ústřičnou najdete u mě v receptech

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme na kousky pokrájené Cibuláčky, okořeníme černuchou a na konec přidáme růžičky syrové brokolice. Chvíli restujeme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA

ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

400g mraženého špenátu 3vejce 120g polohrubé mouky 1stroužek česneku půl lžičky soli olej Na náplnˇ: 125g másla 160g taveného sýra 1vejce 1malou cibuli sůl

Postup přípravy

1.Do špenátu vmíchejte tři žloutky a polohrubou mouku.Ochutˇte prolisovaným česnekem a osolte.Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do špenátové směsi.Plech vyložte pečicím…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rizoto s listovým špenátem, balkánským sýrem a slunečnicovými semínky

Rizoto s listovým špenátem, balkánským sýrem a…

Potřebné ingredience

kulatozrnná rýže uvařená ve vývaru, balkánský sýr, parmazán, listový špenát..nejlépe čerstvý a slunečnicové semínka..... -inspirace z netu....chutné :-)

Postup přípravy

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný koláč s bramborami zalitý zakysanou smetanou

Slaný koláč s bramborami zalitý zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

400g brambor, 4 vejce, špetka soli a pepře, 200g brokolice (list. špenát), 250g list. těsta, 200ml smetany ke šlehání, 200ml zakys. smetany, 100g strouhaného sýra, máslo na vymazání

Postup přípravy

1. brambory uvaříme poté oloupeme a přepůlíme na půlky 2. brokolici očistíme a rozebereme na růžičky. Spaříme jí vroucí vodou a necháme okapat 3. listové těsto rozválíme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Syřidlo pepsinové LAKTOSIN pro tvorbu domácího tvarohu a sýru

Syřidlo pepsinové LAKTOSIN pro tvorbu domácího tvarohu…

Potřebné ingredience

Tekuté pepsinové syřidlo LAKTOSIN je přírodní syřidlo živočišného původu určené k sýření mléka o síle 1 : 10 000 pro výrobu tvarohu, měkých a bílých sýrů. Složení: voda, vepřová sliznice, kyselina chlorovodíková, benzoan sodný, kyselina sorbová, líh, cukrový kulér, eugenol, thymol Syřidlo se dá snadno dávkovat 5 ml na 100 litrů mléka tj. 17 kapek na 10 litrů (cca 2 kapky na 1l mléka) a má dlouhou trvanlivost. Minimální trvanlivost je 3 měsíce.To však neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Potřebnou dávku syřidla zřeďte v poměru cca 1 : 10 s vlažnou vodou a teprve potom nalejte do pasterovaného mléka ohřátého na 23°C. Mléko s přídavkem syřidla míchat 1 minutu, potom v opačném směru do ustálení. Potom nechat mléko srážet v klidu, NERUŠIT! Tekuté sýřidlo je výhodnější zejména pro zpracování menšího množství mléka. 1/2 hodiny před zasýřením doporučujeme přidat do mléka 36% roztok chloridu vápenatého v poměru 2-5 ml na 10 litrů mléka (kávová lžička = cca 3ml)1více na http://jaknato.webpark.cz/html/Labneh.html

BEZMASÁ JÍDLA
Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

Potřebné ingredience

Těsto: 400 g polohr. mouky, 1 vejce ( to ale být nemusí, s ním je pak těsto tvrdší ), sůl, voda. Náplň: 150 g bryndzy, vařené brambory, špetka soli ( můžeme přidat i pažitku). Na přelití již uvařených pirohů budeme ještě potřebovat 100 g uzené slaniny, cibule, máslo.

Postup přípravy

Z mouky, vejce, soli a vody vypracujeme nudlové těsto, které rozválíme na pomoučeném vále nebo desce. Z těsta vykrajujeme hrnkem nebo skleničkou kolečka velká jak kdo chce velké…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Velmi jednoduché langoše

Velmi jednoduché langoše

Potřebné ingredience

kvasnice, hl. mouka, mléko sůl... olej na smažení

Postup přípravy

hladkou mouku do mísy asi půl kila.. nadrobím cca tři čtvrtě kostky kvasnic zaleju půl hrnku vlažného mléka.. osolím.. na kvasnice dám zhruba kávovou lžičku cukru - aby vzešly…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapékané těstoviny s tofu (2, spíše 3 porce)

Zapékané těstoviny s tofu (2, spíše 3 porce)

Potřebné ingredience

těstoviny (uvařit), tofu česnekové cca 200g, muškátový oříšek, sýr tak 25g dle chuti (ementál, eidam...cokoliv co máte rádi), vajíčko (zvlášť žloutek a bílek), sůl, pepř, 150 ml mléka, 15g másla, 15g mouky máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bešamel: v mléce utřeme máslo a mouku, přidáme žloutek. Pak přidáme na kostičky nakrájané tofu, nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno sýr, na to nastrouháme…

Zobrazit více...

Kategorie