Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Lívanečky z jogurtu vcukuletu

Lívanečky z jogurtu vcukuletu

Potřebné ingredience

1 bílý jogurt, 3 celá vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 kelímek polohrubé mouky, sůl

Postup přípravy

Vše se smíchá dohromady v tekuté těstíčko a upečou se na lívanečníku lívance do zlatova. Z této dávky se udělají 2 talíře, proto já dělám dávku dvojitou.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
sýroví brumíci

sýroví brumíci

Potřebné ingredience

tvrdý sýr na strouhání kupte si jaký máte rádi, vejce podle počtu porcí, můžete dát šunku ,tuk a strouhanku

Postup přípravy

Sýr si nastrouháme,já strouhala půl na půl(velké a malé slzy). Dále buď můžete šunku nastrouhat nebo jí prokládat vrstvy sýra.Vezmeme hrnky,zapékací misky nebo formu s brumíky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

800 g hladké mouky, zakysaná smetana, 1/4 l mléka, kvasnice, 1 lžička soli, 2 vejce

Postup přípravy

Zpracujeme těsto. Dáme na 2 hodiny odpočinout do mikroténového sáčku, který předem vymažeme olejem.Těsto můžeme v lednici uchovat až 20 dnů !!!!!!!!!!!!!

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lívance z kysaného zelí - obdoba báječných bramboráků

Lívance z kysaného zelí - obdoba báječných bramboráků

Potřebné ingredience

1 kysané zelí , 1/4 kg hladké mouky, 2 žloutky, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 1/2 l mléka, 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, špek / uzené, sůl, pepř

Postup přípravy

Zelí vymačkáme a pokrájíme, přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, necháme chviličku stát a smažíme maličko silnější placičky . Jsou opravdu výtečné a mají tu výhodu, že…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové placky

Bramborové placky

Potřebné ingredience

800g vařených brambor, 200g hl.mouky, 2vejce, sůl,olej na smažení,hladká mouka na vyválení

Postup přípravy

Ve slupce uvařené brambory oloupáme(nebo když nám zbudou od oběda) a nastrouháme na jemné nudličky,přidáme mouku,sůl,vejce a zpracujeme tuhé těsto.Vyválíme na tenký plát,vykrájíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové opelky..

Bramborové opelky..

Potřebné ingredience

My používáme koupené bramborové těsto v prášku. Ale pokud si uděláte své bramborové je to lepší!

Postup přípravy

Bramborové těsto rozdělám dle návodu... Nechám pět minut odpočinout.. a válíme placičky, které se pečou na pánvi - zásadně bez oleje.. či tuku! Staré babičky to dělávaly na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Barevná rýže se sýrovou omáčkou

Barevná rýže se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

3 varné sáčky rýže, 60 g mrkve, 140 g mraženého hrášku, Vitana Sýrová omáčka parmezánská, 60 g sýra eidam, olej, sůl, bílý pepř, petržel

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme rýži. Mrkev nakrájíme na kostičky a ve vodě s jednou lžíci soli uvaříme doměkka. Mražený hrášek prohřejeme a smícháme s rýží a mrkví. Vzniklou směs osolíme,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
SMAŽENÁ SLOVENSKÁ PARENICA

SMAŽENÁ SLOVENSKÁ PARENICA

Potřebné ingredience

parenica,trojobal.

Postup přípravy

sýr klasicky obalíme a usmažíme.dobrou chuť.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houskové knedlíky bez vajec-alergie nebo s vejci

Houskové knedlíky bez vajec-alergie nebo s vejci

Potřebné ingredience

Hrubá mouka, sůl, voda, kvasnice, Vajahit- místo vajec, rohlíky

Postup přípravy

Do mísy dát mouku. Z vlažné vody, kvasnic, trochu cukru-kvásek,do vody se může dát trochu mouky, mouku v míse osolit, do skleničky namíchat
Vajahit. Já už to dělám od oka.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
pišot

pišot

Potřebné ingredience

20/25 dg hrubá mouka, 2 větší vejce, asi 2 lžíce vody 5 středních brambor, nebo povidla(může být obojí-dle chuti) sůl, 1větší cibule, olej na osmažení cibule. Uvaříme si brambory - oloupané a nakrájené, POZOR!-uvaříme jen do poloměkka, rozšťoucháme(ne úplně na kaši, jen zlehka) Mouku si nasypeme do misky, uděláme důlek, rozklepneme do něj 1vejce, osolíme, přidáme 2lžíce vody, vše zpracujeme v těsto(já k tomu používám velkou vidličku) - je to těsto jako když děláme drobení, nudle... jen o trochu řidší. Těsto vyválíme na cca 2 až 2,5 mm silný plát, který bud vykrájíme na čtverečky, nebo na kolečka o průměru asi 8 cm.. Druhé vejce rozkvrdláme, pomašlujeme připravené čtverečky, a lžičkou na ně naklademe šťouchané brambory, nebo lžičku povidla, jedno z toho.. Překlopíme, vznikne nám trojhránek, kraje umáčkneme pomocí prstů, či formy, takto pokračujeme, dokud máme těsto, dáme vařit vodu, a do vroucí vody, kterou jsme lehce osolili, (můžeme přidat kapku oleje), dáme vařit hotové a naplněné trojhránky, a vaříme cca 20min.Ale to poznáme sami, doba vaření je individuální.. Nakonec posypeme osmaženou cibulkou(na kostičky)-cibulku vynecháme, máme-li šátečky povidlové, a podáváme.

Postup přípravy

postup jsem omylem napsala do přísad, snad to nevadí:-)). dobrou chuť!
Jídlo je údajně maďarského původu :)

Zobrazit více...

Kategorie