Pikantní sójová čína s pórkem a praženými semínky
Potřebné ingredience
Sójové nudličky, pórek, slunečnicová a dýňová semínka, olej, sójová omáčka, curry, čertovská omáčka
Postup přípravy
1. Nudličky uvaříme dle návodu.
2. Rozpálíme pánev a nasucho opražíme semínka. Odložíme na talíř.
3. Na pánev přidáme lžíci oleje. Zprudka a krátce osmažíme kolečka…
Smetanový květáček zapečený s brambory
Potřebné ingredience
1 květák, brambory, smetana ke šlehání, tvrdý sýr, různé bylinky, hladká mouka
Postup přípravy
1. Květák i kolečka brambor uvaříme doměkka obvyklým způsobem.
2. Na dno zapékací misky naskládáme kolečka brambor a na ně dáme vrstvu květáku rozebráného na malé růžičky.…
Pečený lilek se sýrovou krustičkou - opět něco pro…
Potřebné ingredience
2 lilky, grilovací koření na zeleninu, olivový olej, tvrdý sýr
Postup přípravy
1. Lilky nakrájíme na kolečka cca 1,5 cm silná. Nasládáme do pekáčku, bohatě posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem. Podlijeme lehce vodou, jen aby se pokrylo dno.
2.…
Plněné sýrové brambory aneb "jacked potatoes"
Potřebné ingredience
Velké "nové" brambory, tavený smetanový sýr (nejlepší je Apetitto klasické nebo s příchutí nivy), plátkový sýr, koření
Postup přípravy
Brambory vaříme ve slupce do měkka. Poté vyřízneme nožem otvor, naplníme ho taveným sýrem, poklademe plátky sýra a posypeme směsí koření (skvělé je grilovací koření, koření na…
Zapečený plněný lilek - naprosto senzační
Potřebné ingredience
Rozpis na 4 půlky lilků.
2 lilky, 1 šálek rýže, cibule, česnek, rajský protlak, niva, eidam, sůl, oregáno, tymián, grilovací koření, olej
Postup přípravy
1. Lilky rozkrojíme podélně a vydlabeme dužinu, aby nám zůstaly mističky (asi s centimetrovým okrajem). Vydlabané lilky posolíme a necháme asi hodinku "vypotit".
2. Na…
Pečené brambůrky s nivou - jednoduchý, ale skvělý oběd…
Potřebné ingredience
Brambory, koření dle chuti, niva, vlašské ořechy
Postup přípravy
Brambory očistíme a dáme na pekáč (plech, zapékací misku) vymazaný olejem. Posypeme solí a kořením, já dávám kmín, šafrán, tymián a promícháme. Dáme do trouby vyhřáté na 200…