Masové koule na zelí
Potřebné ingredience
500 g mletého masa, 1 vejce, sladká paprika, pepř, sůl, 5 lžic rýže Basmati, trocha hladké mouky (pšeničné, špaldy ...), 2 lžíce sušené cibule, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, na podlití cca 100 ml vody, (v případě potřeby instantní jíška)
Postup přípravy
V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl.
Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky.
Kuličky nechat zatáhnout v…
Lesní kuře
Potřebné ingredience
kuře, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, hrst sušených lesních hub, sůl, drcený kmín, tymián, máslo na vymazání hrnce, na zahuštění 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml vody, na dochucení na talíři čtyřbarevný pepř + zelená petrželka
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- kuře rozpůlit, nebo naporcovat na jednotlivé díly
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- česnek pokrájet na plátky
- houby namočit do vody (do…
BŮČEK v PH
Potřebné ingredience
1 kg bůčku bez kostí cibulu, česnek, pepř, sůl, kmín, trochu červené, papriky a gril. koření
Postup přípravy
Vložíme do PH vůbec nepodléváme pustí to hodně šťávy. Loudám na 3,5 hod. na 2. Do trouby už nedávám. Je to vynikající.
HOVĚZÍ NA HOUBÁCH v PH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice
Postup přípravy
Maso nkrájím na kostky , nasolím a napepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.
Vše dám do PH…
PÓRKOVÁ POLÉVKA z PH
Potřebné ingredience
1 pórek,3 lžíce másla,1 smetana 33%,pepř, sůl,2- 3 brambory,1 mrkev
Postup přípravy
Na lžíci másla osmahneme nakrájený pórek, mrkev a na konec brambory.Podlijeme vodou a loudám 3 hod. hig.
Potom pórek rozmixujeme dáme smetanu zahustíme jíškou dle potřeby…
ZÉLOVÁ POLÉVKA z PH
Potřebné ingredience
1 cibule, klobása nebo salám,smetana, zelí ve skenici, mrkev,brambory, vejce, sůl, pepř, podravka,bobkový list, nové koření ...
Postup přípravy
Na cibulce osmažím cibulku vložím na to klobásku trochu osmahnu a zapnu PH a dám tam všechny suroviny a loudám 3 - 4 hod. na 2 high. Půl hodiny před komcem zahustím přidám…
VEPŘOVKA z PH
Potřebné ingredience
2,60 kg masa 1,30 kg bůčku, 39 g soli špetka kmín mletý špetka muškátový oříšek PL 2 podravky 3,5dcl. vody.
Postup přípravy
Loudám přes noc 10 hodin na low. Potom šťouchadlem pomačkám a dám do skleniček. Polovinu jsem pomlela na masovém mlýnku a je výborná dobře se roztírá.
Sterilizuji 1 hodinu.
Králík naložený nebo v pomalém hrnci
Potřebné ingredience
1 králík,250ml vody,1/2 hrnku oleje,1lžička soli,2 slepičí bujony,1 lžíce kečupu,1/2 lžičky pepře,2 lžičky kari,5 str.česneku,1 lžíce worchestru,1/2 lžičky cukru,1 cibule.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do hrnce.Svaříme a ještě horkým přelejeme naporcovaného králíka.
Necháme 24 hod uležet v lednici.Potom dáme do trouby a můžeme přidat 3…
Kuličky s olivami do tortily
Potřebné ingredience
* KULIČKY: 500 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule (čerstvá, nebo 2 lříce sušené), balíček oliv (zelené nebo černé, cca 70-100 g), 2 vejce, sůl, pepř, strouhanka na zahuštění, máslo (nebo Ghí) na vymazání hrnce; * DIP: 4 lžíce bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu), 1 stroužek česneku, pažitka, sůl; * K PODÁVÁNÍ: tortila (nebo pita chléb), čerstvá zelenina - ledový salát, papriky, rajčata, šalotka...
Postup přípravy
Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na jemné kostičky
- olivy pokrájet na plátky
- pažitku pokrájet
- česnek prolisovat a utřít se solí
- veškerou…
Krémová mrkvová polévka - POMALÝ HRNEC
Potřebné ingredience
cibule, mrkev, kuřecí skeletety na vývar, smetana, sůl, pepř, nové koření, tymián
Postup přípravy
Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibulku, potom mrkev nakrájenou na menší kousky (v původním receptu se měla opékat na másle asi 15 minut, ale na to tentokrát nebyl čas…