Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Čočka

Čočka

Potřebné ingredience

Čočka,cibule,olej,5 lžic kečupu,2 mrkve,kousek celeru,dnes šunka,ale taková anglická nebo klobáska to musí být bašta .-),sůl,masox,bazalka,trošku sojovky

Postup přípravy

Pořád hledám receptíky na obohacení zdravějšího jídelníčku :-)))))no a našla jsem toto.Dnes uvařila a vyhodnotila jako moc dobré.Třeba to zpestří lehčí jídelníček i vám....

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohanka s bryndzou

Pohanka s bryndzou

Potřebné ingredience

2 hrnky pohanky, 2 stroužky česneku, 200g bryndzy, 100g anglické

Postup přípravy

4 hrnky osolené vody přivedeme k varu, vsypeme spařenou pohanku, promícháme a necháme 30 min. v klidu bobtnat. Rozmícháme bryndzu s utřeným česnekem, smícháme s hotovou pohankou a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka

Čočka

Potřebné ingredience

350g.čočky, 2ks.mrkve, 1ks.petržele, pulka celeru, koření:sul,pepř,majoránka, ocet

Postup přípravy

Čočku si dáme do vody přes noc.Scedíme,zalejeme vodou a vaříme asi 20min.Do uvařené čočky nastrouháme mrkev,celer a petržel,tím ji zahustíme chviličku podusíme.Dochutíme kořením a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně - fazole na kyselo

Fazole na smetaně - fazole na kyselo

Potřebné ingredience

250g suchých bílých fazolí (střední velikost), bobkový list, tymián, saturejka, šalvěj, ml. bílý pepř, sůl, slepičí nebo zeleninový bio bujón, bílý vinný ocet, 1 větší cibule, máslo, olej, kysaná smetana.

Postup přípravy

Fazole propereme a namočíme na 24hod do studené vody. Vodu 1x za 24hod. vyměníme. Poté vodu slijeme, fazole vypereme a v čisté studené vodě je přivedme k varu, sebereme pěnu,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Slaný zapečený jahelník

Slaný zapečený jahelník

Potřebné ingredience

jáhly, šunka, sýr, brokolice, paprika, rajčata, vajíčka, na fotce je místo červstvé zeleniny použita makedonská směs od bonduelle, ale čerstvá zelenina je lepší :-)

Postup přípravy

jáhly několikrát propereme v horné vodě, pak uvaříme (cca 20 minut), v zapékací misce smícháme se šunkou, sýrem a zeleninou (brokolici malinko nejprv spaříme) spojíme vajíčkama a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka s opečenou zeleninou

Červená čočka s opečenou zeleninou

Potřebné ingredience

červená čočka neloupaná, papriky, cibule, cuketa, rajčata, olej, sůl

Postup přípravy

červenou čočku namočíme a pak uvaříme do měkka, na pávni si na trošce oleje opečeme na drobno pokrájenou cibuli, pak přidáme na drobno papriku, cuketu a až ke konci rajčata. pak…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
pikantní fazole

pikantní fazole

Potřebné ingredience

půl balíčku fazolí,uzené žebro nebo párek,2 papriky,2 rajčata,sádlo,velká cibule,3 stroužky česneku,2 lžíce rajského protlaku,masox,pepř,sůl,1 bobkový list,1 lžičku sladké a 1 pálivé papriky,1/2 lžičky chilli,oregáno nebo majoránka,trošku vegety,trošku grilovacího koření,ocet,cukr,hl.mouka.

Postup přípravy

Fazole den dopředu namočíme a pak vodu vylejeme a dáme do jiné vařit spolu s žebrem,masoxem,solí,pepřem a bobkovým listem téměř do měkka. Máme-li párek přidáme až potom,rozvařil…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Luštěninové karbanátky a polévka 2v1

Luštěninové karbanátky a polévka 2v1

Potřebné ingredience

Luštěniny(kupuji v Tesco balíček luštěninové směsy,ale může být jakákoliv směs-hrach,čočka,fazole...čím rozmanitější,tím lepší),2-3 cibule, česnek,vejce,2-3 brambory, strouhanka,sůl, mletý kmín, majoránka, zeleninový bujón n,nebo kořenová zelenina.

Postup přípravy

Luštěniny namočíme a uvaříme dle návodu,spolu s brambory. Osolíme a přidáme bujón-nebo vaříme s kořenovou zeleninou a cibulí,přidáme kmín. Luštěniny a brambory scedíme,vodu…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole s moravským uzeným

Fazole s moravským uzeným

Potřebné ingredience

1 plechovku červených fazolí s nálevem, 1 plechovku bílých fazolí s nálevem,1 červenou papriku,1 žlutou papriku,moravské uzené (množství dle potřeby a chuti),1 malou cibuli,1 sladkou smetanu,sůl,pepř,kečup. Obměna:místo paprik můžete dát rajčata,a použít sladkou papriku v koření.

Postup přípravy

Na cibulce lehce orestujeme nakrájené na drobno moravské uzené maso,přidáme nakrájenou papriku a chvilku podusíme.Po chvíli přímícháme fazole i s nálevem-získáme šťávu a necháme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Rizoto s adzuki fazolemi

Rizoto s adzuki fazolemi

Potřebné ingredience

Sáček Adzuki fazolí(0,5 kg), dva varné sáčky rýže, olej,2 cibule,2 -3 mrkve, petržel, celer ( kořen nebo řapík),bobkový list, saturejku, sůl, sojovou omáčku

Postup přípravy

Adzuki fazole jsme nechal máčet přes noc a několikrát vypláchl. Nenabobtnají tak jako obyčejné fazole - jen změknou. Když si k nim před vařením přivoníte, musíte cítit jen čistou…

Zobrazit více...

Kategorie