Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Cuketové vafle naslano

Cuketové vafle naslano

Potřebné ingredience

250 g strouhané cukety 2 vejce 100 ml oleje 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany 200 g špaldové nebo hladké mouky malá lžička bezfosfátového prášku do pečiva lžička sušeného bylinkového koření (oregáno, bazalka, celer, mrkev...) sůl dle chuti

Postup přípravy

Cuketu nastrouháme, přidáme k ní vejce, olej a zakysanou smetanu a společně vyšleháme. Postupně přidáme sypké ingredience a pečeme dozlatova. Vafle chutnají výtečně namazané…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sladké batátové vafle

Sladké batátové vafle

Potřebné ingredience

400 g batátů 150 g rýžové mouky 4 vejce 100 ml méka malá lžička prášku do pečiva bez fosfátu 1 malá lžička skořice 2 lžíce medu

Postup přípravy

Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky, které posléze vaříme cca 20 min nad párou doměkka. Poté vodu slijeme, uvařené kostky vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do robotu a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Ruská vejce

Ruská vejce

Potřebné ingredience

40dkg měkkého salámu - nastrouhat nahrubo 3 vařené brambory nastrouhat najemno sůl pepř zeleninu např .Moravanka-nakrájet najemno, kyselou okurku 2kusy 1čajovou lžičku worčestru asi 400ml majonézy

Postup přípravy

Podle množství já jsem na 5 misek měla 200ml.majonézy. Do misek dám salát, pak salám nebo šunku, okurku ,papriku, sýr, prostě si už tam dá každý podle své chuti.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plzeňská topinka

Plzeňská topinka

Potřebné ingredience

4 krajíce chleba 2 stroužky česneku 2 sterilované okurky 2 nakládané feferonky 200 g vepřové kýty 2 lžíce kečupu 1 lžíce Worchestrové omáčky 1 čajová lžička cukru 1 menší kapie 1 cibule sůl pepř 1 dcl plzeňského piva 1 lžíce oleje

Postup přípravy

Postup Nakrájíme si maso na nudličky, osolíme a opepříme, zakápneme olejem a necháme hodinu odležet. Všechny suroviny si nakrájíme. Na pánev vložíme maso, zprudka opečeme,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Cukeťák

Cukeťák

Potřebné ingredience

3 hrnky nastrouhané cukety 2 střední cibule 4 vejce 1 čajová lžička prášku do pečiva 1 hrnek pšeničné krupice nebo dětské krupičky 1/3 hrnku oleje 25 dkg sýra (lze i nakombinovat s nivou, balkánským, uzeným sýrem…) 30 dkg uzeného masa (lze i měkký salám nebo šunku, ale uzené je lepší, výraznější) 5 stroužků česnek sůl (cca 1 kávová lžička) pepř dle chuti petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

V míse smícháme všechny ingredience - nahrubo nastrouhanou cuketu (neslívám a u mladých lze nechat i slupku) a sýr, nadrobno pokrájenou cibuli, pšeničnou krupici (eventuálně…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Houskové chlebíčky pro manžu

Houskové chlebíčky pro manžu

Potřebné ingredience

Housky pomazanka rajce syr salam

CHUŤOVKY
Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč

Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč

Potřebné ingredience

1 listové těsto, 200g feta, 200g riccota, 1 vejce, 2 PL oliv.olej, pepř, sůl

Postup přípravy

Koupený plát listového těsta rozdělíme na 2 části, vetší část (asi 2/3) vložíme do vymazané zapékací nádoby (moje je 23×16cm), tak aby bylo těsto i po okrajích. Do mísy rozdrobíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Škvarkové tyčky (2 plechy)

Škvarkové tyčky (2 plechy)

Potřebné ingredience

150g vody, 15g droždí, 1 lžička sladěnky, 1 a 1/2 lžičky soli, 200g hladké mouky,100g celozrnné pšeničné mouky, 60g mletých škvarků (dobře se nasekají ve foodprocesoru s přidáním mouky, ideálně, když jsou trochu zmrzlé), trochu sušeného česneku, trochu mletého kmínu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na cca 25 - 30 kousků, ze kterých vyválíme dlouhé tyčinky, které ukládáme na plech. Necháme ještě nakynout a pečeme ve…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ŠVESTKOVÝ DIP

ŠVESTKOVÝ DIP

Potřebné ingredience

osmažená cibulka, švestkové povidla, med, brusinky, chilli koření

Postup přípravy

vše smícháme a dobrou chuť

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Lososový tatarák

Lososový tatarák

Potřebné ingredience

100g uzeného lososa, postačí i treska ala losos (plátky), kousek červené cibule nebo šalotka, 150-200g creme fraiche ale postačí i neochucené pomazánkové máslo, citron, kopr čerstvý nebo sušený, kapary nebo sterilovaná okurka (nemusí být)

Postup přípravy

Vše pokrájet nadrobno, pokapat citronem, smíchat s creme fraiche.
Podáváme s opečenými tousty

Zobrazit více...

Kategorie