Hovězí stroganoff v pomalém hrnci
Potřebné ingredience
Jelikož nikde nejsou recepty na stroganoff jednotné, vzala jsem z netu takovou všehochuť a nakombinovala.
Postup přípravy
2 kg masa (měla jsem hovězí zadní)
2 velké cibule nadrobno (nerestovala jsem, ale kdo chce, může - chuť bude výraznější)
500g žampionů
2 lžíce plnotučné hořčice
1…
Králík v kořeněné majonéze
Potřebné ingredience
Jednoduchý recept na dokonalé jídlo, použila jsem speciální kořeněnou majonézu STOKES (specialitka, ale vynikající), ale určitě by se dalo dle chuti okořenit si majonézu vlastní. Mrkněte na etiketu níže v postupu a ochuťte si ji dle libosti.
Postup přípravy
1 naporcovaný králík
2 velké cibule nahrubo
sůl, pepř
hořčice
10 pokrájených stroužků česneku
na vůni špek (slanina)
majonéza Stokes (nebo vlastní ochucená)
…
Krůtí stehna na česneku
Potřebné ingredience
2ks krůtích stehen, 6 větších brambor, rozmarýn, mletý barevný pepř,sůl grilovací koření 1 palička česnku
Postup přípravy
Dobře omyté brambory nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, cibuli s brambory promícháme, osolíme a můžeme okořenit grilovacím kořením. Vložíme do PH, na…
Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřového plecka a další (v textu)
Postup přípravy
Vepřové plecko několikrát nakrojíme (ale nedokrojíme), prosolíme, opepříme, okmínujeme. Do PH dáme na dno krájenou cibuli, drobně sekaný (nebo utřený) česnek. Podlijeme cca 1 - 1…
Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce
Potřebné ingredience
Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....
Postup přípravy
Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.
Tento základ…
Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)
Potřebné ingredience
Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list
Postup přípravy
Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to…
Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)
Potřebné ingredience
plátky vepřové krkovice, čerstvé (popř. mražené či sterilované) hříbky, cibule, slanina, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř z mlýnku, 2 dc masového vývaru, červ. vína či vody
Postup přípravy
Plátky masa jemně naklepeme, okraje nařízneme, aby zůstalo krásně rovné, po obou stranách nasolíme a opepříme. Na pánvičce (ale dá se použít přímo i nádoba pomalého hrnce)…
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v…
Potřebné ingredience
Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín
Postup přípravy
kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého…
Králík naložený nebo v pomalém hrnci
Potřebné ingredience
1 králík,250ml vody,1/2 hrnku oleje,1lžička soli,2 slepičí bujony,1 lžíce kečupu,1/2 lžičky pepře,2 lžičky kari,5 str.česneku,1 lžíce worchestru,1/2 lžičky cukru,1 cibule.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do hrnce.Svaříme a ještě horkým přelejeme naporcovaného králíka.
Necháme 24 hod uležet v lednici.Potom dáme do trouby a můžeme přidat 3…
VEPŘOVÉ KARI NA MRKVI
Potřebné ingredience
500 g vepřové maso, 1 cibule, 3 velké mrkve, 1/2 velkého kečupu, voda dle potřeby, sůl, pepř, lžička sladké papriky, 1/2 lžičky kari a trošičku oleje, ale nemusí být
Postup přípravy
Na dno pomalého hrnce vložíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a vepřové maso na kostky. Posolíme, opepříme, přidáme trošku oleje, sladkou mletou papriku a kari…