Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Červený rybíz a lá brusinky

Červený rybíz a lá brusinky

Potřebné ingredience

1 kg rybízu,voda,ocet,cukr ,skořice,hřebíček

Postup přípravy

1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz,promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru ,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
na bolest v krku

na bolest v krku

Potřebné ingredience

cibule,cukr krystal

Postup přípravy

cibuli oloupat a nakrájet na cca 0,5 cm koečka,každé obalit v cukru,dát do misky a nechat nejméně přes noc ležet,,cibule pustí do cukru šťávu plnou léčivých látek.Dokonce to ani…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Potřebné ingredience

100 g uzeného bůčku, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, lodyha řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 400 g mletého masa, 1/2 sklenice suchého červeného vína, 1 1/2 sklenice bujónu, 400 g rajčat, 1/2 svazku petrželky, špetka oregana, 1-2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř

Postup přípravy

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa

Postup přípravy

3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Potřebné ingredience

na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

Postup přípravy

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla podle mojí babičky

Jablečná povidla podle mojí babičky

Potřebné ingredience

10 l oloupaných jablek,1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová,

Postup přípravy

Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka ....
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Marinované špekáčky

Marinované špekáčky

Potřebné ingredience

500g špekáčků,3 kyselé okurky,2 cibule,2 krabičky majolky.Na marinádu : 1 PL hořčice,2 PL oleje,2 PL octa,1 PL worcestrové omáčky,1-2 KL cukru,1/2 KL soli

Postup přípravy

Suroviny nakrájet na kolečka a zalít marinádou,nechat 1-2 dny proležet.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety s brambory a cibulí

Zapečené kotlety s brambory a cibulí

Potřebné ingredience

4-5 kotlet (libových- bez kosti, já jim říkám panenky) nebo libové krkovičky, brambory, 4 cibule, 2 šlehačky v krabičce (ideál.30%), sůl, pepř, mletá skořice, koření Adžika (nebo grilovací) + vetší zapékací mísa

Postup přípravy

kotlety naklepeme, nařízneme po stranách, trochu opepříme a nepatrně osolíme, posypeme Adžikou po obou stranách (výborné koření na maso) nebo grilovacím - proto solíme jen trochu.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná ala Klemča (moje kamarádka .-)

Sekaná ala Klemča (moje kamarádka .-)

Potřebné ingredience

2 rohlíky - můžou být i starší, mléko, 2 vejce, 4 stroužky česneku, 3 cibule-nastrouhat na struhadle jako sýr (ne namixovat!!!!) - zbytky nevyhodit, sůl, pepř, maoránka, strouhanka, sojová omáčka, platonek (500g míchaného mletého masa)

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, do mísy dáme mleté maso, vymačkané rohlíky namočené v mléce, 3 nastrouhané cibule (opravdu si neulehčujte práci ani namixováním, ani…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Bolesti hlavy nervového původu

Bolesti hlavy nervového původu

Potřebné ingredience

40g majoránky,levandule a po 30g máty,medun'ky a po 20g heřmánku.3/4 litru vroucí vody

Postup přípravy

3 polévkové lžíce této směsi spaříme 3/4litrem vroucí vody,necháme ustát 30 minut,pak scedíme a přidáme 1 PL medu.Pijeme 5 krát denně po 150 ml.

Zobrazit více...

Kategorie