Zobrazit přihlášovací formulář
LUŠTĚNINY
Zbojníkovy fazole podle Janinky - rychlé,syté  a takto upravené nenadýmají :)

Zbojníkovy fazole podle Janinky - rychlé,syté a takto…

Potřebné ingredience

Pro 2-3 osoby potřebujeme: plechovku červených fazolí ve slaném nálevu (zkoušela jsem clever- mňam mňam, bylo to 425 ml), 1 ČL solamyl, 2PL vody, 1 červená paprika, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 rajče, hrst kukuřice, sůl, pepř, 1 ČL mleté červené papriky, špetka chilli koření (jen na špičku ČL), olej (používám olivový

Postup přípravy

1) Nakrájím cibuli na hrubo, papriku na menší kostičky a rajče také.
2) Na oleji osmahnu cibuli, papriku, rajče a kukuřici - za občasného míchání čekám až cibule zesklovatí …

Zobrazit více...
DIETY
Dietní "tiramisu" pohár

Dietní "tiramisu" pohár

Potřebné ingredience

Bílý jogurt Kakao Ovoce Sušenka

Postup přípravy

Bílý jogurt dám do poháru nebo do misečky.
Přidáme 1-2 lžičky kakaa a dobře rozmíchám, vznikne taková tiramisu mozajka.
Ozdobím ovocem (nejvíce mi chutná rybíz - mám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina babičky Senické

Bublanina babičky Senické

Potřebné ingredience

2 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru 1 hrnček mlieka ½ hrnčeka oleja 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 balíček zaváraných čerešní (marhule, maliny, akékolvek ovocee) Tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu (já používam fólii)

Postup přípravy

Je to veľmi rýchle, je toho na 1 brutvan. Pokud chceme víc, všeho 2x tolik. Jde i s jahodami či meruňkami.

V mise zmiešame múku, kryštálový vanilínový cukor, mlieko, olej,…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
"Napařená" rýže s hráškem za 30 minut podle Janinky

"Napařená" rýže s hráškem za 30 minut podle…

Potřebné ingredience

2 sáčky rýže, 1 menší konzerva s hráškem, sůl, na dva sáčky rýže hrnek a půl vody

Postup přípravy

Do parníčku dám nádobku na rýži a do ní nasypu 2 varné sáčky rýže (použila jsem červenou Lagris).
Zaliju hrnkem a půl vody a přidám lžičku soli a zamíchám.
Na parníčku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Slavnostní krémová květáčková polévenka podle Janinky

Slavnostní krémová květáčková polévenka podle Janinky

Potřebné ingredience

1 cibule 2 stroužky česneku 1 PL olivového oleje 1/3 z celého květáku 1 mkrve na kolečka 2 hrsti ovesných vloček 1 PL krupičky Sůl Pepř 1 ČL – petrželky, podravky 1 litr vývaru (z brambor)

Postup přípravy

1. Osmahnu cibuli, česnek, květák, mrkev, vločky na olivovém oleji až cibulka zesklovatí.
2. Zaliju vývarem a přidám krupičku a koření.
3. Vařím do změknutí mrkve.
4.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hříbkový přeliv na masíčko "Dobrůtka z lesa"

Hříbkový přeliv na masíčko "Dobrůtka z lesa"

Potřebné ingredience

Půlka smetany 12 %, 1/3 hrnečku nízkotučného mléka, 2 ČL drceného kmínu, sůl, 1 ČL petrželky, hrst sušených hub namočených alespoň 1 hodinu předem, pár kapek citronu, 2 ČL hladké mouky

Postup přípravy

30 minut

V kastrůlku smíchám smetanu s mlékem (trošku smetany si nechám v kelímku, přidám do něj trošičku mléka a rozkvedlám v něm hladkou mouku), přidám houby, koření,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Večerníčková rajská omáčka

Večerníčková rajská omáčka

Potřebné ingredience

1 rajčatový protlak (lépe tekuté rajčatové pyré v papírové krabičce) Půl lžičky skořice Kapka citronu 5 lžíc cukru moučky 4 PL hladká mouka Cibulka úplně nadrobno Lžíce oleje nebo plátek másla Sůl, pepř. Půl litru vody na 500 ml rajčatového pyré (může být také perník nebo perníkové koření) Můžeme dát 1 bobkový list Metlička na šlehání omáčky

Postup přípravy

1) Na oleji nebo na másle nechám zesklovatět velmi najemno nakrájenou cibulku.
2) Přidáme rajčatové pyré a cca půl litru vody. Rozmíchám metličkou. Přidám bobkový list.
3)…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kousky ve smetanové peřince s rýží a pohankou

Kuřecí kousky ve smetanové peřince s rýží a pohankou

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa 1 mrkev 1 celer 1 cibule Lžíce olivového oleje 2 lžíce grahamové mouky (nebo hladké) 200 ml smetany 12% Vývar z pohanky nebo zeleninový vývar (2 šufánky) Sůl Pepř Grilovací koření Špetka chilli Sušená petrželka Stroužek česnek Kapka citronu 1 lžička horčice 2 sáčky rýže Lagris 150 g pohanky

Postup přípravy

Příprava 0,5 hodinky

1)Nejdříve si připravím suroviny. Nastrouhám si na hrubším struhadle mrkev, na jemnějším celer. Na kostičky sinnakrájím cibuli.
2) Dám vařit…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Medajlonkové kuřecí stejky s parmazánem

Medajlonkové kuřecí stejky s parmazánem

Potřebné ingredience

Kuřecí stejky (prsa) Marináda (česnek+sůl+livový olej + pepř) Smetanová omáčka (půlka smetany, 1dcl mléka, nastrouhaný parmazán, kapka olivového oleje, česnek) Opékané bramborové medajlonky (oloupané brambory nakrájené na plátky + sůl) Bylinky (čerstvá petrželka, bazalka ...) Pozor příprava: den předem

Postup přípravy

Den předem si naložím kuřecí prsa do marinády, tzn. fo hlubokého taířku dám kuřecí prsa, která zaliju olivovým olejem tak, aby byla ponořena společně s rozlisovaným česnekem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maminčina třená bábovka, prostě nejlepší :D

Maminčina třená bábovka, prostě nejlepší :D

Potřebné ingredience

250 g cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 180 g změklé hery, 4 žloutky, 4 bílky, 400 g hladké mouky či celozrnné (nebo půl na půl), špetka soli, kůra z citronu, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka (1/4 litru), kakao

Postup přípravy

Pečeme na 180° přibližně 1 hodinu.
Pozn. Cukr by měl být krystal (podle instrukcí maminky), ale použila jsem moučku a bábovka byla nadýchanější (zdála se mi lepší). Dát víc…

Zobrazit více...

Kategorie