Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí kousky ve smetanové peřince s rýží a pohankou

0.0
Kuřecí kousky ve smetanové peřince s rýží a pohankou

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa 1 mrkev 1 celer 1 cibule Lžíce olivového oleje 2 lžíce grahamové mouky (nebo hladké) 200 ml smetany 12% Vývar z pohanky nebo zeleninový vývar (2 šufánky) Sůl Pepř Grilovací koření Špetka chilli Sušená petrželka Stroužek česnek Kapka citronu 1 lžička horčice 2 sáčky rýže Lagris 150 g pohanky

Postup přípravy

Příprava 0,5 hodinky

1)Nejdříve si připravím suroviny. Nastrouhám si na hrubším struhadle mrkev, na jemnějším celer. Na kostičky sinnakrájím cibuli.
2) Dám vařit pohanku (do osolené vody můžeme přidat i část mrkve) a rýži (na 1 sáček rýže 1 litr osolené vody). Rýže se vaří cca 17 minut.
3) Nakrájím si na kostičky kuřecí maso a osolím.
4) Rozehřeju si pánev s olejem a nechám zesklovatět cibulku, přidám nastrouhanou mrkev a celer a na jemném plameni opékám cca 10 minut. Mícháme s láskou a hlídáme.
5) Přidáme kuřecí kousky, chviličku restuju, přidám malinko vývaru, zvýšíme plamen a opekáme z obou stran cca 4 minuty, aby maso dostalo chuť. Přidám zbytek vývaru a zamíchám. V pánvi se maso dusí tak dlouho, než téměř vývar zmizí a vsákne se do směsi.
6) V této chvíli přidám koření dle chuti a prolisovaný česnek a lžičku hořčice. Zakápnu citronem. Zapráším moukou a chvíli opekám na pánvi.
7) Je čas zalít pánev smetanou a již jen vaříme do změknutí kuřecího masa.

Servíruji s rýži posypanou petrželkou (kdo má rád i s pohankou). Přeji dobrou chuť.

Varianta 2: bez smetany: dám více vývaru, aby byla šťávička.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie