Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Medajlonkové kuřecí stejky s parmazánem

0.0
Medajlonkové kuřecí stejky s parmazánem

Potřebné ingredience

Kuřecí stejky (prsa) Marináda (česnek+sůl+livový olej + pepř) Smetanová omáčka (půlka smetany, 1dcl mléka, nastrouhaný parmazán, kapka olivového oleje, česnek) Opékané bramborové medajlonky (oloupané brambory nakrájené na plátky + sůl) Bylinky (čerstvá petrželka, bazalka ...) Pozor příprava: den předem

Postup přípravy

Den předem si naložím kuřecí prsa do marinády, tzn. fo hlubokého taířku dám kuřecí prsa, která zaliju olivovým olejem tak, aby byla ponořena společně s rozlisovaným česnekem a solí dle chuti i pepřem)

Oloupu syrové brambory a nakrájíme na 1cm tlusté kolečka a kladu do olivovým olejem vymazaného pekáčku nastojato. Osolíme a dáme péct do trouby cca na 30 minut 220°C.
Mezitím osmahnu zprudka na pánvi s 1 PL olivového oleje namarinovaná prsa z každé strany tak, aby byla z každé strany nazlátlá (zprudka se maso zatáhne a orestuje). Poté je dám do zapékací misky lehce vymazané olivovým olejem a dám péct na 150°C cca na 20 minut (nutno hlídat).

V kastrůlku si připravím omáčku s parmazánem a to tak, že přivedu k varu smetanu s mlékem za stálého míchání. Do této omáčky přidám zbytek marinády, která zbyla a nastrouhaný parmazán (část nastrouhaného parmazánu si nechám na posypání). Přidáme trošku bylinek a případně dochutíme. Trošku omáčky můžeme vlít na zapékající se kuřecí prsa.

Servírujeme na talířek brambůrky a kuřecí stejk, který polijeme omáčkou a posypeme parmazánem.

Toto jídlo je takové naše slavnostní a je hodně syté. Ale výtečné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie