Šlehačkové bezé - lehký moučník, který si zamilujete!
Potřebné ingredience
188 g bílků, 120 g třtinového nebo bílého cukru, 45 g namletých ořechů (lískové, já raději vlašské), 60 g hladké mouky a půl lžičky jedlé sody. Na náplň 2 x 40% šlehačku De Luxe, vanilkový cukr a moučkový cukr na poprášení.
Postup přípravy
Zbyly bílky, a to je přesně moment, kdy se pustit do téhle jednoduché dobroty: Rozpalte troubu na cca 185 st. V míse ušlehejte bílky, až začnou tuhnout, přidejte cukr a šlehejte…
Moje rychlá bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky mouky, 2 vejce, 1/2 až 3/4 hrnku cukru, nejlépe třtinového, kefír nebo cca 200g kysané smetany, jogurt , 1 lžíce tvarohu, citrón, olej, 1 lžička sody a sáček (bio) prášku do pečiva, kakao, rozinky, ořechy, kandované ovoce.
Postup přípravy
Zapněte troubu na 170-180 st. Vymažte pečlivě formu olejem a vysypte kokosem nebo strouhankou. V míse pak elektrickou metlou vyšlehám vejce s cukrem, ke konci šlehání přidám ještě…
Estonian Kringel - skořicový
Potřebné ingredience
300 g mouky (použila jsem půl na půl hladkou špaldovou a polohrubou), 1/2 lžč mořské soli, 120 ml vlažného mléka, 15 g čerstvého droždí (popř. jeden sáček sušeného droždí), 30g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžč cukru. Náplň: 50g změklého másla, 4-5 lžč cukru, 3 lžč mleté skořice
Postup přípravy
Smíchat mouku se solí. Do většího hrnku nalít teplé mléko, rozdrobit do něj cukr, droždí, rozpustit máslo a nakonec vmíchat žloutek. Směs rozšlehat a nechat deset minut pracovat.…
Hvězdný recept na čokoládový dort bez mouky
Potřebné ingredience
250 g másla, 200 g kvalitní čokolády 70 %, 100-200 g třtinového cukru (dle chuti), 6 našlehaných žloutků, sníh ze šesti bílků
Postup přípravy
Máslo rozpustíte v hrnci, při rozpouštění tam dejte nalámanou čokoládu, cukr. Máslo se nesmí přepálit, stáhněte z ohně a nechte trochu vychladit, pak vmíchejte žloutky (aby se…
Perníkové řezy (bez vajec, zdravější varianta)
Potřebné ingredience
Dávka na menší plech: 350g mixu polohrubé a špaldové jemně mleté mouky, 1/2 bio prášku do pečiva, 1x bio prášek do perníku, 1x bio skořicový cukr, cca 100 ml rozpuštěného másla nebo margarínu na pečení (používám Alsan),1 plná lžíce medu, 2 lžíce sladkého sirupu (ječný se sladem), cca 1/4 l mléka, lze přidat 1 bílý jogurt, vlašské ořechy, švetsková povidla. Lze přidat i lžíci kakaa, ale není nutno.
Postup přípravy
V míse smíchám všechny sypké přísady.
V ještě teplém přepuštěném tuku rozpustím med a slad, nakonec vleju asi půlku mléka a kvedlačkou spojím. Celou směs vleju do sypké směsi…
Ořechové řezy ze Salka
Potřebné ingredience
6 vajec 30 dkg cukru 1dcl oleje 1 dcl teplé voda 35 dkg polohrubé mouky 1 peč.prášek mleté a sekané ořechy 1 zkaramelizované Salko 250 g másla
Postup přípravy
Těsto:
6 vajec a 30dkg pískového cukru ušleháme. Postupně zašleháme : 1 dcl oleje, 1 dcl teplé vody, 35 dkg polohr.mouky, 1 prášek do pečiva a sekané nebo mleté ořechy v…
OPILÝ IZIDOR
Potřebné ingredience
Těsto: 150g másla nebo Hery 130g cukru krystal 4 žloutky 120g vlašských ořechů 70g hrubé mouky 1/2 bal. prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 4 bílky Ořechová náplň: 250g vlašských ořechů 3 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2,2 dl rumu Krém: 5 žloutků 80 g moučkového cukru 3 lžíce kakaa 200 g másla Čokoládová poleva: 200 g čokolády na vaření 150 g másla 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Těsto: máslo, žloutky, cukr utřeme do pěny. Přidáme ořechy, kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Pečeme na malém plechu (cca 30 x 35 cm) - použijeme pečící papír, při…
Košíčky s karamelovým krémem
Potřebné ingredience
KRÉM K PLNĚNÍ KOŠÍČKU: •1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka Salko •150 g másla + čokoládová poleva a oříšky na ozdobu NA KOŠÍČKY •250 g hladké mouky + trocha na vysypání formiček •100 g másla •70 g moučkového cukru (nejlépe pravého vanilkového) •2 žloutky
Postup přípravy
Zavřenou konzervu Salka vložte do hrnce s vodou a dvě až tři hodiny vařte. Nejlépe den předem, aby stihlo vychladnout.
Z mouky, cukru, másla a žloutků zpracujte těsto a dejte…
Můj oblíbený CHEESECAKE
Potřebné ingredience
250 g BeBe sušenek (míchám kakaové a světlé nebo sušenky Lotus), 125 g másla, 600 g krémového sýra (Lučina, žervé, ricotta nebo jejich kombinace. Mě se osvědčil Cheese creme ve vaničce z Kauflandu nebo z Lidlu)), 150-200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citrónové šťávy, 3 vejce, 2x 250 g zakysané smetany (jedna na potření hotového moučníku)
Postup přípravy
V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo, můžete také přidat cca 40 g třtinového cukru a vytvoříme kompaktní hmotu. (jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme…
Mrkvové řezy s jahodami
Potřebné ingredience
Mrkev 3-4 ks Hladká mouka 1hrnek, celozrnná špaldová 1 hrnek Kypřící prášek do pečiva 2 lžičky Skořice 1 lžička Sůl 1/4 lžička Olej 1 hrnek Vejce 4 ks Cukr 1 hrnek (nejlépe hnědý) Sekané ořechy 1 hrnek (nebo mix sekaných ořechů a slunečnicových semínek) Rybízová nebo jahodová marmeláda 1-2 lžč
Postup přípravy
Tento recept jsme našla na jiném serveru a dovoluji si jej s mírnými úpravami uveřejnit zde! Mrkvofilové pochopí :)
Postup
Mrkev nastrouháme na jemno. Mouku, kypřící…