(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
OPILÝ IZIDOR

Potřebné ingredience
Těsto: 150g másla nebo Hery 130g cukru krystal 4 žloutky 120g vlašských ořechů 70g hrubé mouky 1/2 bal. prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 4 bílky Ořechová náplň: 250g vlašských ořechů 3 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2,2 dl rumu Krém: 5 žloutků 80 g moučkového cukru 3 lžíce kakaa 200 g másla Čokoládová poleva: 200 g čokolády na vaření 150 g másla 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Těsto: máslo, žloutky, cukr utřeme do pěny. Přidáme ořechy, kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Pečeme na malém plechu (cca 30 x 35 cm) - použijeme pečící papír, při 175 stupních cca 20 min - nutné hlídat!
Náplň: ořechy, rum a cukr utřeme do krémova a potřeme vychladlý korpus
Krém: ve vodní lázni vyšleháme žloutky, cukr, kakao a po mírném vychlazení pak po kouskách přidáváme máslo. Vyšlehané nalijeme na náplň a necháme vychladnout.
Poleva: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme máslo kakao. Dáme na vychladlý krém a necháme do druhého dne uležet na chladném místě.
Moučník je spíše slavnostního charakteru, na vánoce či Silvestra nebo ho ocení tatínci, jenž rádi mlsají :)
Není ale vhodné pro děti vzhledem k množství rumu!!
Náplň: ořechy, rum a cukr utřeme do krémova a potřeme vychladlý korpus
Krém: ve vodní lázni vyšleháme žloutky, cukr, kakao a po mírném vychlazení pak po kouskách přidáváme máslo. Vyšlehané nalijeme na náplň a necháme vychladnout.
Poleva: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme máslo kakao. Dáme na vychladlý krém a necháme do druhého dne uležet na chladném místě.
Moučník je spíše slavnostního charakteru, na vánoce či Silvestra nebo ho ocení tatínci, jenž rádi mlsají :)
Není ale vhodné pro děti vzhledem k množství rumu!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andy778
(upraveno)
3. 3. 2015, 0:05




nahlásit

monule
(upraveno)
21. 1. 2015, 16:14
Dotaz ke krému.Vyšlehané žloutky ve vodní lázni se nemusí nechat vychladnout? Máslo se přidává ihned?
nahlásit

levandulka66
(upraveno)
27. 1. 2015, 21:56
@monule
Určitě ano, už jsem to tam opravila. Je lepší žloutky lehce šlehat až do vychladnutí. Dobrou chut

nahlásit
marky18
(upraveno)
5. 1. 2015, 1:27
Vyzkouším
Díky



nahlásit