Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Opilý Isidor

0.0
Opilý Isidor

Potřebné ingredience

Rozpis na cca 40 kousků

Těsto:
150g másla
150g cukru
4 vejce
1 lžíce kakaa
70g hrubé mouky
1/4 prášku do pečiva
120g vlašských ořechů
tuk a mouka na plech

1. vrstva:
200ml rumu (ano, to není překlep, opravdu dvě deci, Isidor musí být opravdu opilý)
1 vanilkový cukr
200g vlašských ořechů
150 - 200g cukru

2. vrstva:
4 vejce
1 lžíce kakaa
100g moučkového cukru
250g másla

Poleva:
100g 100% tuku
150g čokolády na vaření

Půlky vlašských ořechů na dozdobení

Postup přípravy

1. Změklé máslo smícháme s cukrem a žloutky a třeme dopěny, potom přisypeme kakao a hrubou mouku s práškem do pečiva a rozemleté ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh opatrně vmícháme do těsta. Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme rovnoměrně na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Potom necháme vychladnout.
2. Strouhané nebo rozemleté ořechy promícháme s rumem, cukrem a vanilkovým cukrem a tuto směs rovnoměrně natřeme na vychladlý plát těsta.
3. Vejce, kakao a moučkový cukr promícháme a vše utřeme v horké lázni. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Vzniklý krém namažeme na ořechovou vrstvu.
4. Čokoládu rozpustíme s tukem a vymícháme na hladkou polevu, kterou pak nalejeme na krém a necháme ztuhnout. Pak Isidora krájíme na malé kostičky a každou ozdobíme půlkou vlašského ořechu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie