(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Opilý Izidor
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g másla, 150 g moučk.cukru, 4 vejce, 120 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 70 g hrubé mouky, 1/4 prdopeč, tuk a mouka na plech.
Ořechová náplň: 200 až 250 g mletých ořechů (vlašáky, můžou být i lískáče), 2 hrsti cukru moučka, cca 3 dcl rumu
Krém: 6 žloutků 3 lžíce kakaa, 100 g moučk.cukru, 250 g másla
Navrch čokoládová poleva z kaštanů
Postup přípravy
Tento řez je výborný na Vánoce, ale hodí se na jakoukoli slavnostní příležitost, jeho výhoda je, že čím je uleželejší, tím je lepší :-)) jen není moc vhodný pro děti pro vysoký obsah alkoholu :-)
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, postupně přidáme kakao, pomleté ořechy, mouku s prdopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme upéct.
Na krém si zatím nachystáme základ - nad párou šleháme žloutky s kakaem a cukrem do pěny, necháme vychladnout a do úplně vychladnutého zašleháme změklé máslo.
Na upečený a vychladlý placek dáme ořechovou náplň, kterou jsme si udělaly z mletých ořechů, cukru a rumu, rumu je potřeba dát tolik, aby se náplň krásně spojila, natřeme na placku, na to namažeme hotový krém a polijeme čokoládovou polevou a uložíme do chladna. Tento řez je opravdu vynikající, zvlášť pánové ocení jeho chuť. Vřele doporučuji, Pája :-)
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, postupně přidáme kakao, pomleté ořechy, mouku s prdopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme upéct.
Na krém si zatím nachystáme základ - nad párou šleháme žloutky s kakaem a cukrem do pěny, necháme vychladnout a do úplně vychladnutého zašleháme změklé máslo.
Na upečený a vychladlý placek dáme ořechovou náplň, kterou jsme si udělaly z mletých ořechů, cukru a rumu, rumu je potřeba dát tolik, aby se náplň krásně spojila, natřeme na placku, na to namažeme hotový krém a polijeme čokoládovou polevou a uložíme do chladna. Tento řez je opravdu vynikající, zvlášť pánové ocení jeho chuť. Vřele doporučuji, Pája :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kissy77
(upraveno)
15. 11. 2008, 11:37
Toto je opravdu naprosto do-ko-na-lý zákusek Dělala jsem ho už několikrát a dneska znovu
Pája22
(upraveno)
15. 11. 2008, 12:18
@kissy77
Silvi taky ho mám moooooc v oblivě, ještě mám recept na ožralýho Frantu, ten je jen s ořechy, není tam ta čokoládová náplň, ale to není ono
Mourinka
(upraveno)
7. 8. 2007, 8:27
A prosím na kolik a jak dlouho péct? Moc děkuji - receptík mě zaujal, hlavně manža bude mít narozeniny a určitě by tohle bylo lepší než nějaká klasická máslovka . Hanka
Pája22
(upraveno)
7. 8. 2007, 8:34
@Mourinka
Hani péct tak na cca 180 a asi 15 až 20 minut, pokud budete dělat na klasickém plechu, tak je placka nízká a je upečený rychle. A ještě poradím, ta ořechová hmota se mi nejlíp upravuje na placku mokrýma rukama
Mourinka
(upraveno)
7. 8. 2007, 8:48
@Pája22
Moc děkuji, odpoledne jdu na něj. Oslava je v sobotu, takže to by mohl být tak akorát uleželý. Vysloveně jste mi "vytrhla trn z paty", Moc děkuji. Hanka
Pája22
(upraveno)
7. 8. 2007, 8:49
@Mourinka
Hani na sobotu bude super, on se ten rum v tom pěkně rozleží a je to opravdu dobrota hlavně uložte někde v chladu a pak napište, jak Vám chutnalo.
B.Tumka
(upraveno)
7. 8. 2007, 6:05
Konečně jsem někdo vložil tento recept někde jsem ho vytratila takže díky je to velká dobrota
Pája22
(upraveno)
7. 8. 2007, 8:35
@B.Tumka
tak to jsem ráda, že se hodí já mám recepty dva, jeden je bez krému a říká se tomu ožralej Franta a těsto je malinko jiný a druhý je tenhle a ten je daleko lepší