(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
OPilý Izidor
Potřebné ingredience
těsto:
6 vajec
60 g hrubé mouky
180 g moučkového cukru
60 g ořechů
náplň 1:
170 g moučkového cukru
2 žloutky
250 g másla
2 lžíce kakaa
náplň 2:
200 g ořechů
200 g moučkového cukru
150 – 200 ml rumu
poleva:
50 g másla
100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Ořechy umeleme opravdu najemno. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj přimícháváme žloutky, cukr, mouku a ořechy. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Hotový korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme náplně. Na první náplň utřeme žloutky s cukrem, máslem a kakaem. Rozetřeme ji na upečený plát těsta.
Příprava druhé náplně je ještě jednodušší. Ořechy, cukr a rum smícháme v pastu, která musí být roztíratelná. Pokud bude třeba, přidáme rumu o něco více. Náplň naneseme na připravený základ.
Ve vodní lázni si rozpuštěním másla a čokolády připravíme čokoládovou polevu, kterou nakonec opilého Izidora pokropíme. Moučník necháme ztuhnout
Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj přimícháváme žloutky, cukr, mouku a ořechy. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Hotový korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme náplně. Na první náplň utřeme žloutky s cukrem, máslem a kakaem. Rozetřeme ji na upečený plát těsta.
Příprava druhé náplně je ještě jednodušší. Ořechy, cukr a rum smícháme v pastu, která musí být roztíratelná. Pokud bude třeba, přidáme rumu o něco více. Náplň naneseme na připravený základ.
Ve vodní lázni si rozpuštěním másla a čokolády připravíme čokoládovou polevu, kterou nakonec opilého Izidora pokropíme. Moučník necháme ztuhnout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mata3636
(upraveno)
15. 12. 2011, 15:13
výborný koláč, len ja dávam plnky naopak - najprv orechovú a na to maslovú. myslím, že je to jednoduchšie rozotrieť a aj čoko poleva je na maslovej pekne hladká
luzza
(upraveno)
15. 12. 2011, 14:55
prostě mňamka největší
Ilonáček
(upraveno)
25. 11. 2009, 15:15