Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
VOŇAVÉ KOLÁČKY S TVAROHEM A MERUŇKOVÝM DŽEMEM

VOŇAVÉ KOLÁČKY S TVAROHEM A MERUŇKOVÝM DŽEMEM

Potřebné ingredience

1 a ½ čtvrtlitrového hrníčku hladké mouky, ½ hrníčku polohrubé mouky, špetka soli, 1 a ½ PL moučkového cukru, 3/4 hrnku vlažného mléka (podle potřeby přidáme, záleží na kvalitě mouky), 7 PL slunečnicového oleje, 1 PL zakysané smetany, 1-2 žloutky, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 lžička strouhané citronové kůry (nemusí být), rozinky předem namočené v rumu. Ostatní suroviny: Tvarohová náplň, 2 PL máslové drobenky,1 rozšlehané vejce na potření, kvalitní meruňkový džem.

Postup přípravy

Postup:
Do mísy vložíme předepsané suroviny i s připraveným kváskem a zaděláme vláčné těsto. Poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a v míse necháme vykynout. Až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PUDINKOVÉ ŘEZY S JAHODOVÝMI PLÁTKY

PUDINKOVÉ ŘEZY S JAHODOVÝMI PLÁTKY

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: ½ kg hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 celé vejce, 2 žloutky, 2 PL zakysané smetany, 1 malá lžička strouhané citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 litr a 1 deci mléka, 3 sáčky vanilkového pudinku, 7 PL krystalového cukru, 10 kousků větších jahod nakrájených na tenké plátky.

Postup přípravy

Postup:
Mouku promícháme s kypřícím práškem a moučkovým cukrem. Vmícháme vejce se žloutky a smetanu, nakonec nakrájené chladné máslo. Zpracujeme těsto a 1/3 z něho ukrojíme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ  ŘEZY PLNĚNÉ KRÉMEM S ČOKOLÁDOU

KAKAOVÉ ŘEZY PLNĚNÉ KRÉMEM S ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

Suroviny-korpus: 60 g hladké mouky, 20 g solamylu, 80 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 PL kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 vejce. Suroviny- čokoládový krém: 1 sáček čokoládového pudinku, 4 KL krystalového cukru, 350 ml mléka, 100 g čokolády na vaření, 200-250 g másla.

Postup přípravy

Postup-Krém s čokoládou:
Uvaříme čokoládový pudink s cukrem, odstavíme a ještě do horkého nalámeme čokoládu, necháme ji rozpustit a za častého míchání necháme vychladnout. Pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 světlý piškotový korpus upečený v koláčové, nebo dortové formě, 1 kelímek krému mascarpone, 1 zakysaná smetana, 1 smetana ke šlehání, 1 vaničkový tvaroh, 1 želatinový ztužovač (smetafix), 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru. -Smetana ke šlehání a mascarpone tvoří základ pro tento krém. Pokud budeme chtít, tak tvaroh, nebo zakysanou smetanu můžeme vynechat.-

Postup přípravy

Postup:
Nejprve si vydlabeme korpus a zbylé kousky odložíme bokem, budeme je potřebovat na vrchní úpravu. Pak smícháme všechny ostatní suroviny na krém, kromě smetany ke…

Zobrazit více...
DORTY
SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT

SVÁTEČNÍ NEPEČENÝ ANANASOVÝ DORT

Potřebné ingredience

Základní suroviny-dno dortu: 250 g piškotů (nebo sucharů), 125 g vlahého másla, 6-7 koleček kompotovaného ananasu. Suroviny-krém: 400 g vaničkového tvarohu, 400 ml smetany ke šlehání. 70 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 14 g želatiny, 2 PL teplého mléka na rozpuštění želatiny. Suroviny-poleva: 3 kompotovaná ananasová kolečka, 1 PL jemného krystalu, šťáva z jednoho citronu, ananasová šťáva z kompotovaného ananasu (hmotnost konzervy 500 g), 17 g želatiny, 2 PL teplé ananasové šťávy na rozpuštění želatiny, 6 koleček kompotovaného ananasu na ozdobu.

Postup přípravy

Postup-piškotové dno dortu:
Pomleté piškoty, nebo suchary smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme na dno dortové formy o průměru 28 cm s pečícím papírem. Boky vyskládáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA

BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 ml čerstvé smetany ke šlehání, 100 g jemného krystalového cukru, 8-10 g želatinových plátků, 1 deci mléka.

Postup přípravy

Postup:

Nejdříve namočíme želatinové plátky do studené vody. Ohřejeme smetanu-nevaříme a přidáme cukr. Rozmočené plátky želatiny necháme rozpustit v teplém mléce a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LINECKÁ SRDÍČKA-SLEPOVANÁ I PLNĚNÁ

LINECKÁ SRDÍČKA-SLEPOVANÁ I PLNĚNÁ

Potřebné ingredience

Suroviny na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 130 g másla, 65 g moučkového cukru, 1-2 žloutky (dle velikosti vajec), strouhaná citronová kůra. Ostatní suroviny (pokud budeme plnit, nebo slepovat): Pravý rybízový džem, moučkový a vanilkový cukr, krém do cukroví.

Postup přípravy

Postup – těsto:

Suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a vložíme do ledničky alespoň na hodinu. Pak vyválíme plát a vykrojíme formičkou srdíčka, nebo jiný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ

KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 2,5-3 čtvrtlitrové hrníčky hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce moučkového cukru, 1 hrnek vlažného mléka, 1 deci slunečnicového oleje, 1-2 PL bílého jogurtu, 1 celé vejce, 1 žloutek, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 PL rumu pro zlehčení těsta i zvýraznění chuti. Suroviny na náplň a zdobení povrchu koláčků: oříšková nutela, nebo jiný podobný krém, 2 PL mandlových plátků, 2 PL máslové drobenky, 1 rozšlehané vejce na potření.

Postup přípravy

Postup:

Do mísy vložíme všechny předepsané suroviny, včetně předem připraveného kvásku a zaděláme vláčné těsto.
Slabě ho poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHOUČKÁ LINECKÁ KOLEČKA

KŘEHOUČKÁ LINECKÁ KOLEČKA

Potřebné ingredience

Suroviny na linecké těsto: 375 g hladké mouky, 250 g másla, 125 g moučkového cukru, 1-2 žloutky (podle velikosti vajec), strouhaná citronová kůra. Ostatní suroviny: Pravý rybízový džem, moučkový a vanilkový cukr.

Postup přípravy

Postup – těsto:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, utvoříme kouli, nebo váleček, zabalíme do fólie a vložíme do ledničky alespoň hodinu. Pak si po kouskách ukrajujeme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NADÝCHANÉ BUCHTIČKY S POVIDLY

NADÝCHANÉ BUCHTIČKY S POVIDLY

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, ¼ l vlažného mléka, 3 lžičky moučkového cukru, 8-9 lžic oleje, 2 žloutky, ½ kostky čerstvého droždí. Suroviny-náplň: Švestková povidla smíchané s rumem a strouhaným perníkem (perník nemusí být).

Postup přípravy

Postup – kvásek: Z předepsaných suroviny do misky oddělíme trochu teplého mléka, cukru a hladké mouky, přidáme droždí a zamícháme. Přikryjeme na 10-15 minut a necháme vzejít…

Zobrazit více...

Kategorie