Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
GULÁŠOVÁ  POLÉVKA S MLETÝM MASEM

GULÁŠOVÁ POLÉVKA S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

mleté maso, cibule, olej, brambory, sůl, pepř, sladká paprika, kmín, majoránka, masox, hladká mouka, česnek, magi dle chuti.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a přidáme trochu mletého masa - stačí 30dkg. Když se maso trochu opeče, přidáme na drobné kousky pokrájené brambory, sůl, pepř, kmín, červenou papriku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vynikající VÁNOČNÍ ZELŇAČKA - u nás jí říkáme KYSELAČKA BĚLAČKA

Vynikající VÁNOČNÍ ZELŇAČKA - u nás jí říkáme…

Potřebné ingredience

kysané zelí, brambory, 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, sůl, cukr, citron nebo ocet, podravka, vejce uvařená natvrdo, popř. Magi dle chuti.

Postup přípravy

K zelí přidáme trochu vody a dáme vařit. Do druhého kastrolku dáme vařit brambory nakrájené na malé kostičky + sůl, kmín. Brambory můžeme vařit i společně se zelím, pak si ale…

Zobrazit více...
POLÉVKY
PÓRKOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

PÓRKOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

Potřebné ingredience

1-2 pórky, cibule, olej, masox, sůl, pepř, podravka, hladká mouka.Knedlíčky : strouhanka, vajíčko, mléko, sůl, muškátový květ.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a přidáme pórek nakrájený na kolečka. Rozdrobíme masox, přidáme sůl, pepř a trošku podravky. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Smícháním všech surovin…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

hovězí žebro
kořenová zelenina
cibule
česnek
celý pepř
nové koření
sůl

Postup přípravy

Vše dáme vařit do studené vody, cibuli ve slupce kvůli barvě, vaříme tahem. Sbíráme pěnu. Přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme(česnek ne,vyhodíme) dáme do vývaru.
Uděláme z…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

čočkaangl. slaninahl. moukačesnekmajoránka, sůl, pepř

Postup přípravy

Uvaříme čočku. Ochutíme česnekem, solí, majoránkou a pepřem. Zahustíme jíškou, kterou uděláme z angl. slaniny a mouky.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramboračka

Bramboračka

Potřebné ingredience

brambory

mrkev, celer, petržel,

namočené houby

cibule i se slupkou

česnek

kousek kapusty

kmín, sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Vše nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Pouze cibuli vhodíme celou i se slupkou. Stroužky česneku taky celé. Přidáme houby. Vaříme. Dochutíme kořením. Zahustíme jíškou. Majoránku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa

Potřebné ingredience

mleté maso
cibule
česnek
vajíčko
mrkev, celer, petržel
sůl, pepř

Postup přípravy

Maso dáme vařit s cibulí nakrájenou na čtvrtky, s celými stroužky česneku, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu. Nakonec rozšleháme vejce.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čínská polévka (ne z pytlíku :-))

Čínská polévka (ne z pytlíku :-))

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna 2 kotlety 1/2 hlávkového zelí, troška cukru, sůl, celý pepř a nové koření 2 dcl bílého vína

Postup přípravy

Z masa uděláme pozvolným vařením vývar s přidáním koření. Přecedíme. Zelí nakrájíme na kostky a spaříme v čisté vodě. Dáme do přecezené polévky i s nakrájeným masem. Přidáme víno.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

kuřecí stehno

kousek hov. masa

kousek vepř. masa

angl. slanina

klobása

kapusta

mrkev

petržel

sůl, pepř, cukr, kmín

celý pepř, nové koření, cibule i se slupkou (do vývaru)

Postup přípravy

Ze všeho masa uděláme silný vývar. Když je maso měkké, nakrájíme ho na kostičky, přecedíme, do vývaru dáme všechnu zeleninu i s masem a kořením. Na angl. slanině uděláme jíšku.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Porková polévka

Porková polévka

Potřebné ingredience

porek mrkev petržel vajíčko jíška sůl, pepř, kmín, muškátový oříšek

Postup přípravy

Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev a petržel nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do studené vody vařit s kořením. Zahustíme jíškou a přidáme rozšlehané vajíčko.

Zobrazit více...

Kategorie