Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Potřebné ingredience

Hovězí maso (kližka, přední) cibule sádlo brambory hl. mouka na jíšku majoránka, sůl, pepř, kmín, česnek, červená paprika

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme ji na rozpálený omastek. Mícháme dokud není hnědá. Přidáme na drobno nakrájené maso, opečeme, přidáme sl. papriku, kmín, zamícháme a podlijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka z mletého masa

Rychlá polévka z mletého masa

Potřebné ingredience

máslo (olej), mleté maso, zelenina (čerstvá nebo mražená), čerstvé zelené natě, lahůdková cibulka, Solčanka (lze nahradit Vegetou nebo jiným podobným kořením)

Postup přípravy

Na másle (nebo oleji) osmahnout maso. Až se začne rozpadat na kousíčky, přidat zeleninu a ještě trochu osmahnout. Zalít horkou vodou, přidat koření a povařit cca 15 min. Na závěr…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Potřebné ingredience

vepřové koleno,fazole,šlehačka(lze nahradit i kysanou smetanou),brambory,jíška,sůl,pepř,nové koření a bobkový list

Postup přípravy

uvaříme vepřové koleno..... fazole pomalu vaříme(s bobkovým listem)....když jsou v polovině vaření nasypeme je do vývaru z masa...přidáme brambory a vaříme do úplného změknutí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka se smetanou

Čočková polévka se smetanou

Potřebné ingredience

Červená čočka - cca 150 g,1 střední mrkev,1 malá cibule - nemusí být,šlehačka cca 50 ml,česnek,sůl,majoránka,pažitka, petrželka

Postup přípravy

Propláchnutá čočka se dá vařit do cca 1 l vody s nakrájenou mrkví a cibulí. Vaří se do měkka - cca 30 minut. Pak se vyndá cibule a čočka s mrkví se rozmixuje. Doplní se vodou,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Předvařený hrášek /normálně se prodává v obchodě/, mrkev, petržel, cibule /nebo i pórek/, česnek, olej, sůl, chleba.

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit hrášek - dle množství strávníků- přidáme zeleninu - očistěnou a nakrájenou na větší kousky - mrkev, petržel krájím cca na 4kusy, cibule na čtvrtky. Necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KRÉMOVÁ BRAMBORAČKA

KRÉMOVÁ BRAMBORAČKA

Potřebné ingredience

100g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 300g brambor (nakr. na kostičky), 800ml vývaru, 300ml mléka, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř

Postup přípravy

Máslo a olivový olej rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli, pórek (nakr. na kolečka) a česnek a 3 minuty smažíme. Pak vsypeme syrové na kostičky nakrájené brambory a promícháme, aby…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Moje zdravá polévečka z CUKETY

Moje zdravá polévečka z CUKETY

Potřebné ingredience

1 větší cuketa,
hrst pohanky,
1 větší brambor,
1 smetana...nebo třeba jen mléko...může být i sójové,
polévkové bylinky,
sůl-solčanka nebo vegeta,
olivový olej,
bujon Wurzl (bez glutamanu) nebo jakýkoliv jiný.

Postup přípravy

Do kastrůlku nalejeme trochu olivového oleje, cukynu zbavenou slupky nakrájíme na kostičky (pokud by měla velké pecky tak celý jadřinec odstraníme) a lehce osmahneme na oleji …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celestýnské nudle-do jakékoliv polévky

Celestýnské nudle-do jakékoliv polévky

Potřebné ingredience

1 vajíčko, polohrubá mouka, asi 3-4 lžíce mléka,muškátový oříšek,špetička soli

Postup přípravy

Mléko rozmícháme s polohrubou moukou /mouky tolik, aby z toho byla řídká kašička/
Necháme 10 minut stát.
Přidáme vajíčko a špetku muškátového oříšku. Vidličkou rozmícháme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Frico (polévka ze zakysané smetany)

Frico (polévka ze zakysané smetany)

Potřebné ingredience

1,5 l vody, 600 g brambor, 1 zakysaná smetana (větší kelímek), 2 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 2 vejce, muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy

Oloupané brambory pokrájet na kostičky, zalít vodou, přidat sůl a bobkový list, vařit.

Kysanou smetanu naředit vodou a rozmíchat v ní mouku.

Když jsou brambory…

Zobrazit více...
POLÉVKY
špenátový  smetanový krém

špenátový smetanový krém

Potřebné ingredience

olej,nadrobno nakrájená cibule, prolisovaný česnek - 2 stroužky, mléko, smetana ke šlehání, zmražený špenát (listy - nejlépe na kousky, cca 30-50 dkg) sůl, muškátový oříšek, mouka hladká - na jíšku, 2 dcl sladké smetany ke šlehání. 1/2 hrnku vývaru.

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibulku a česnek, když cibulka začne hnědnout, poprášíme hladkou moukou a jíšku trošku necháme zrůžovět. Pak přilejeme mléko (podle požadovaného množství 1/2 l…

Zobrazit více...

Kategorie