Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Maso v alobalu

Maso v alobalu

Potřebné ingredience

jakékoliv plátky masa brambory plátkový sýr (i uzený) sůl pepř kmín

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kusy alobalu (asi 40cm dlouhé), na každý kápneme olej a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed alobalu dáme očištěné, nakrájené syrové brambory, osolíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kovbojské maso .-)

kovbojské maso .-)

Potřebné ingredience

Vepřové,králičí,nebo kuřecí maso,súl,pepř,vegeta,olej,zmrazená zelenina,fazole,1/2 kostky masoxu,česnek,sojová omáčka,cibule

Postup přípravy

.

Postup:
Na oleji osmahneme cibuli(2 větší).Maso nakrájíme na kostky,osolíme opepříme atrochu posypeme vegetou a pečeme na pánvi maso tak dlouho,až maso pustí šťávu a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
zapečené kotletky

zapečené kotletky

Potřebné ingredience

-kotlety nebo i kuřecí či krůtí prsa -cibule-l menší cibule na jeden kotlet -tvrdý sýr na strouhání -smetana-nejlépe 12% -sůl,pepř -olej

Postup přípravy

Kotlety lehce naklepeme,posolíme,popepříme.
Na dno pekáče dáme trochu oleje,vyložíme vrstvou na kolečka nakrájené cibule,aby bylo zakryté dno,na cibuli dáme kotlety a pečeme…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Koblížky z trouby

Koblížky z trouby

Potřebné ingredience

250 ml mléka 1 vejce 50 g másla 40 g cukru 1 vanilkový cukr citronová kůra špetka soli 500 g hladké mouky 1 kostka čerstvého nebo 4 lžičky sušenéh drožd

Postup přípravy

Po vykynutí těsto nejlépe na silikonovém vále / klik propracujeme, rozdělíme na dva díly a oba vyválíme. Pomocí důlkovače nebo skleničky si můžeme naznačit kolečka, dáme náplň …

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Mojíto -nealko

Mojíto -nealko

Potřebné ingredience

máta,1 limeta,tř.cukr,soda,ledová tříš´t,limetový džus

Postup přípravy

nakrájejte limetku na kousky pak nasypte do skleničky pak mátu a tř. cukr pak to rozmačkejte kvrdalačkou aby z limetek šla š´táva pak tam dejte trochu džusu a pak přeplńte…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
jogurtový chlebík

jogurtový chlebík

Potřebné ingredience

150 ml bílého jogurtu 1 lžíce oleje 200 ml vody 2 lžičky cukru 2,5 lžičky soli 300 g polohrubé mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 100 g žitné chlebové mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme po lžičce: sezam, lněné, kmín, dýně, tykev

Postup přípravy

prohnětě v těsto a pečeme v domácí pekárně ,je moc dobrý a dlouho zůstane vláčný

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
tzatziky

tzatziky

Potřebné ingredience

* 1 středně velká salátová okurka * 2 malé bílé husté jogurty (celkem 300 g), nebo kysaná smetana * 2 lžíce olivového oleje * 1 lžíce vinného octa * svazeček kopru nebo 1 lžíce směsi koření "Tzatziky" * sůl * 1-2 stroužky česneku

Postup přípravy

Okurku jen částečně zbavíme slupky tak, že vytvoříme podélné pruhy (působí to pak na na nakrájených plátcích okurky ozdobně) a nastrouháme ji. Štávu z okurek dobře prolisujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírové zákusky

Kefírové zákusky

Potřebné ingredience

35 dkg polohr. mouky (2 vrchov. hrnky) -20 dkg moučk, cukru (1 a půl hrnku) -2 vejce -2 dl oleje -1 prášek do pečiva -2 lžíce kakaa -0,5 l kefíru -kokos a čokoláda na ozdobu a chuť -máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu 30 x 40 cm

Postup přípravy

Do polohrubé mouky si přimícháme prášek do pečiva, přidáme žloutky a ostatní suroviny. Zpracujeme metličkami a nakonec vmícháme do tuha vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové kroketky

Brokolicové kroketky

Potřebné ingredience

20 dkg brokolice -25 dkg brambor -20 dkg hrubé mouky -1 vejce -2 lžičky prášku do pečiva -sůl podle chuti

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme najemno, uvařenou brokolici rozsekáme také najemno, přidáme ostatní suroviny.


Uděláme si válečky (podsypáváme moukou), které krájíme na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí játra v pyžamu :-)

Kuřecí játra v pyžamu :-)

Potřebné ingredience

kuřecí játra -anglická slanina -sůl podle chuti Podle potřeby: Vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení

Postup přípravy

Játra omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a osušíme. Kousky pokládáme na slabě nakrájenou anglickou slaninu a zarolujeme. Obalíme v trojobalu a opečeme po obou stranách…

Zobrazit více...

Kategorie