Kuře na paprice s knedlíky z mikrovlnky
Potřebné ingredience
kuře nebo jeho díly, cibule, olej, sladká paprika, sůl, smetana, hladká mouka
Postup přípravy
Na oleji zpěnit cibuli, přidat papriku, naporcované kuře, sůl a zalít vodou. Dusit pod pokličkou do měkka. Maso vytáhnou a omáčku zakvedlat smetanou s moukou. Chvíli nechat…
Kedlubnovo-mrkvová omáčka
Potřebné ingredience
1 kedlubna, 2 mrkve, příp. 1 červená řepa, olej, cibule, hl. mouka, mléko, smetana
Postup přípravy
Uvaříme do měkka 1 kedlubnu a 2 mrkve,můžeme přidat klidně i 1 malou červenou řepu (já vařím v papiňáku a mám to za 7 min.) , rozmixujeme a přidáme zásmažku (na oleji nebo másle…
Šarišský guláš
Postup přípravy
Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg vepřového masa
1 velká cibule
2-3 stroužky česnaku
3 lžíce kečupu
1 lžíce worchestrové omáčky
1 velké lečo (bez šťávy) …
Bramborový guláš s klobásou
Postup přípravy
Potřebujeme tyto suroviny:
600 g oloupaných brambor
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
100 g klobásy
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička polévkového koření …
Játrová omáčka s těstovinami
Potřebné ingredience
500g Drůbeží játra (jeden balíček) 2 středně velké cibule (je to zhruba stejný poměr jako ty játra) Olivový olej Bobkový list Mletý kmín Masox Jíška knorr - tmavá
Postup přípravy
Na olivový olej si dáme cibulku kterou si orestujeme dozlatova, pak přidáme játra která jsme si nejdřív očistili. Po orestování jatýrek přidáme 4 bobkové listy a zhruba 2 lžíce…
Zeleninová omáčka na cokoliv
Potřebné ingredience
50g cibule, 50g mrkve, 50g petržele nebo pastiňáku, 25g celeru, 70g rajského protlaku, 2x kuřecí bujón Natur od Vitany, sůl, pepř, cukr nebo umělé sladidlo, voda, troška oleje
Postup přípravy
Cibuli nakrájet nadrobno, orestovat na trošince oleje, přidat protlak, orestovat, přidat nejemno nastrouhanou zeleninu, orestovat, než začne zelenina vonět, pak zalít dvěma hrnky…
Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží
Potřebné ingredience
400g hovězí maso 400g cibule (2 střední) 100g slanina (libovější) 4 vařená vejce 2 drůbeží párky 4 nakládané okurky (podle toho jak jsou velké) olivový olej, hořčice plnotučná nebo dižonská (je pikantnější), jíška knorr (tmavá), hovězí bujon (může být masox)
Postup přípravy
Na olivovém ojeli orestujeme cibulku do středně zlatova. Já dávám kolik masa tak tolik cibulky. Pak přidáme slaninu. Když slanina jakoby sezlátne přidáme maso. Orestujeme,…
Moc dobrá omáčka na špagety
Potřebné ingredience
mleté míchané maso, česnek, cibule,porek,papriky,žampiony,smetana a rajčatový protlak, koření dle chuti.
Postup přípravy
všechny suroviny nakrájíne na droboučké kousky.Na cibulku s česnekem dáme maso,Okořeníme dle chuti(já dala sůl,pepř,kmín,maličko chilli, a koření na špagety) a pak přidáme ostatní…
***RAJSKÁ OMÁČKA MOJÍ BABIČKY***
Potřebné ingredience
1 malá cibule,4 lžíce cukru,1 rajský protlak,1 smetana,6 kuliček nového koření,2 bobkové listy,1/2 lžičky skořice,1 hřebíček,2-3 lžíce hladké mouky,hovězí vývar,kostička bujonu,sůl a pepř,lžíce oleje
Postup přípravy
ze 4 lžic cukru udělám karamel,přileji k němu trošku vody a rozmíchám,pak vleji do kastrůlku,kde je připraveno na omáčku, v kastrůlku orestuji nakrájenou cibulku,přidám koření…
Arabelčina fazolková omáčka
Potřebné ingredience
fazolky žluté ( čerstvé, nebo v nálevu ) , kousek másla, hl. mouky, mléko, sůl, ocet,
Postup přípravy
Fazolky nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v menším množství osolené vody.
Z másla a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a furt mícháme.…