Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 hlávka kapusty, celá palička česneku, půl cibule, 1,5 lžičky soli (česnek obsahuje soli dost, proto můžete dát jenom jednu lžičku soli), pepř, 1 dcl oleje, 2 - 3 vejce, polohrubá mouka asi 1 dcl, 1 lžička sladké papriky pro barvu. Kapustu před pokrájením ještě mírně vymačkám, aby neobsahovala tolik vody. Tip: pro masojídky dejte mletého masa víc - 75 dkg.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÝ DOMÁCÍ PERNÍK se švestkovými povidly a čokoládovou polevou

VÝBORNÝ DOMÁCÍ PERNÍK se švestkovými povidly a…

Potřebné ingredience

3 skleničky o obsahu 2 dcl polohrubé mouky, 2 skleničky cukru krupice, 2 sklen. mléka, necelá 1 sklen. oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do perníku a 1 lžička normálního kypřícího prášku, 1 lžíce kakaa na pečení, švestková povidla asi 2,5 dcl a rum. poleva: 125 gr másla, 1 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru moučka. Peče se 30 min. na 180°, zkusíme špejlí jestli je propečený.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborové chlupaté knedlíky, zelí a vepřová pečeně

Bramborové chlupaté knedlíky, zelí a vepřová pečeně

Potřebné ingredience

knedlíky: na 5 vařených brambor 3 brambory syrové, 2 starší rohlíky, 1 vejce, lžička soli. zelí a masíčko si udělejte podle své chuti, jak máte rádi. Pokud se vám zdá těsto řidší, přisypte polohrubou mouku. To co teď napíšu, bude možná pro někoho hřích, ale já maso dám vařit do tlakáče, když je hotové, nechám zchladnout, rozporcuji a opeču na sádle s nakrájenou cibulkou a je to vynikající a rychlé.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč máslový, s rumem a skořicí

Švestkový koláč máslový, s rumem a skořicí

Potřebné ingredience

200 g hl. mouky, 150 g másla, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 vanilkový pudink, 1 prášek do pečiva, 1 panák rumu (1/2 dcl), vypeckované švestky. Drobenka: 100 g hl. mouky, 80 g cukru, 3 lžíce másla, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr. PEČEME asi 35 min. při 180°, jakmile okraje zezlátnou a začne vonět po rumu, je hotový.

Postup přípravy

Postup u fotek. Dobrou chuť.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
CUKETA - CUKEŤÁK - zapečená cuketa

CUKETA - CUKEŤÁK - zapečená cuketa

Potřebné ingredience

40 dkg najemno nastrouhané cukety, 10 dkg nastrouhaného sýru, 25 dkg salámu na kostičky, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1/4 litru polohr. mouky, 1 dcl oleje, lžička soli, 5-6 stroužků česneku, malá cibule, majoránka, špetka pepře. Se solí opatrně, stačí půl lžičky, sýr a salám obsahují soli dost. Pro děti nemusíte solit vůbec.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme, vodu z cukety sliji pouze, pokud je čerstvě utržená ze zahrady, ale nevymačkávám. Těsto má mít konzistenci jako na bramborák, pokud se vám zdá přesto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici

BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici

Potřebné ingredience

Hrnek o obsahu 2 dcl::: 3 vrchovaté hrnky hladké mouky, 2 hrnky cukru (krupice), 1 hrnek sodovky, 1 hrnek rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Ovoce podle chuti. Pokud nemáte sodovku, vyzkoušela jsem minerálku, třeba Korunní s příchutí citronu a bublanina je ještě lepší. Hrnečky s cukrem nemusí být vrchovaté, stačí 1 + 3/4 hrnku, másla dávám 200 gr, místo 1 hrnku hladké mouky, můžete dát 1 hrnek polohrubé, ale nedoporučuji - bublanina už není tak jemná.

Postup přípravy

Uvedené ingredience smícháme, k míchání stačí pouze měchačka. První dám mouku, posypu kypřícím práškem, dál cukr, vejce, minerálku a rozpuštěné máslo. Vymažeme a vysypeme plech …

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Omáčka z cukety na pizzu Uncle Bens

Omáčka z cukety na pizzu Uncle Bens

Potřebné ingredience

Podobný recept už tady je, ale já dávám navíc cukr a olej. 1/4 lt oleje, 2 lžíce cukru, 1 lžička soli, 6 lžic sojové omáčky, 6 lžic worčestru, 5 kečupů: 3 sladké + 2 ostré (310 gr 1 sklenička), 1/2 kg cibule, 1 kg paprik, 1 kg cukety.

Postup přípravy

Papriky krájím na proužky, cuketu na kostičky. Vše se smíchá a podusí, naplní do skleniček a sterilizuje 20 min. při 80°C.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Báč - bramborová buchta - nejlepší příloha k bramboračce

Báč - bramborová buchta - nejlepší příloha k…

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky, 2 celá vejce, 5 - 6 středně velkých syrových, najemno nastrouhaných brambor, vodu z nich neslévám, kostička kvasnic, 1/2 lt mléka, 4 lžíce rozpuštěného sádla, majoránka, sůl, celá palička česneku, trochu pepře.

Postup přípravy

Těsto zpracujeme buď klasickým způsobem, nebo v pekárně, použijeme sáček sušených kvasnic místo čerstvých. Peču na 180°C, když začne báč zlátnout, zkusím špejlí, jestli je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla

Jablečná povidla

Potřebné ingredience

1/2 kg cukru, 1/4 lt octa a 2 a 1/2 kg jablek

Postup přípravy

Ocet s cukrem necháme přejít varem, jablíčka oloupeme, rozkrájíme na kostičky, přidáme povařený cukr s octem a necháme trošku rozvařit, ne moc. Horké plníme do skleniček a otáčíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláče, buchty, sladké plněné rohlíky

Koláče, buchty, sladké plněné rohlíky

Potřebné ingredience

55 dkg hladké mouky, 9 dkg cukru krupice, 2 žloutky, slabé (necelé) 2 dcl oleje, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1/4 lt mléka, 1 kostička droždí Do domácí pekárný dáme postupně: mléko, olej, špetku soli, žloutky, rum, mouku, cukr a použijeme sáček sušeného droždí.

Postup přípravy

DP - PROGRAM TĚSTO - nebo zaděláme těsto klasickým způsobem a necháme kynout 20 - maximálně 30 minut. Za tu dobu si uděláme náplň, na fotkách jsem použila povidla a tvaroh, do…

Zobrazit více...

Kategorie