Rychlý houbový koláč
Potřebné ingredience
TĚSTO: 200g hl.mouky, špetka soli, špetka jedlé sody, 1 vejce, 100g másla, 2 lžíce vody
NA NÁPLŇ:2 lžíce másla, 2 jarní cibulky, 300g hub, 200g sýra, 250 ml husté zakysané smetany, 2 vejce, sůl, pepř, tymián
Postup přípravy
Zpracujte těsto,zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny odpočívat v lednici. Mezitím připravte náplň: na másle osmahněte cibulku, přisypte houby a duste do měkka (asi 10 min.…
JABLEČNÝ KOLÁČ-snadné a působivé!
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250g hl.mouky, špetka soli, 125g pokrm.tuku (Omega), 100-150 ml PIVA (zbytek lahve vypijeme :-)
NÁPLŇ: 5 jablek, citr.šťáva, 25 g másla, vanilk. cukr, pár lžic meruňkové marmelády, pár "kapek" vhodného alkoholu (meruňkovice apod. zbytek láhve vypijeme pouze v případě,že se nám koláč nepovede :-)
Postup přípravy
Smícháním 4 surovin vznikne krásná, hladká hmota,která připomíná listové nebo křehké těsto. Dáme do formy na koláč nebo jen vyválíme kolo.
Jablka oloupejte , zbavte jadřince a…
DORT-čtyři vrstvy blaha
Potřebné ingredience
KORPUS:225g změklého másla, 225g cukru, 4 vejce, 225g hl.mouky, 4 lžíce kakaového prášku, 2 lžičky prášku do pečiva NÁPLŇ: 400ml šlehačky ke šlehání+ ztužovač POLEVA: 300g Orion Ledových kaštanů
Postup přípravy
Všechny přísady na korpus dejte do místy a prošlehejte šlehačem do hladka. Rozdělte do dvou vymaštěných kulatých forem a pečte asi 25 min. Korpusy nechte vychladnout, spojte…
Snadné čokoládové taštičky s malinovou omáčkou
Potřebné ingredience
200g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 bílek, 1 a 1/2 lžíce oleje, špetka soli, 200g čokolády :-)))
Na omáčku:200g malin, moučkový cukr
Postup přípravy
Mouku,žloutky, bílek, olej, sůl a pět lžic vody vypracujte (nejlépe v robotu) na hladké těsto.Zabalte do fólie a nechte 15 min. odpočívat. Těsto vyválejte na tenký plát a…
OVOCNÝ CHLEBÍČEK-šťavnatý a jednoduchý
Potřebné ingredience
250ghl.mouky, 175g másla, 175g cukru, 1/2 lžičky skořice, 1 jablko, 2 vejce, pomerančová kůra, 2 lžičky prášku do pečiva, 230g ostružin nebo malin nebo jahod nebo borůvek nebo angreštu.....:-)
Postup přípravy
Z mouky,másla a cukru utvořte jemnou drobenku. Odeberte 5 lžic,přimíchejte k nim skořici a trochu přírodního cukru a dejte stranou.Jablko nastrouhejte a promíchejte s vejci a…
DORT jahodovo-jogurtový
Potřebné ingredience
Balíček piškotů
Krém: sáček želatiny (viz.postup), 1dl mléka, 500g bílého jogurtu,4 lžíce cukru,přiměřeně jahod
Rosol: 1jahodový pudink,1/2 l šťávy naředěné vodou
Na ozdobu: šlehačka ušlehaná se ztužovačem (nejl. Tatra ke šlehání),jahody,čokoláda....
Postup přípravy
Dno formy vyložíme piškoty. Želatinu namočíme do mléka a necháme 10 min bobtnat. Mezitím rozšleháme jahody s cukrem a jogurtem. Želatinu s mlékem zahříváme do rozpuštění-nevaříme-…
DORT ŽELVA
Potřebné ingredience
Roláda,piškot.buchta (např. Babeta),na krém: sáček želatiny,1/2 l mléka,100g másla,200g cukru, 500g tvarohu
Postup přípravy
Kulatou mísu vyložíme plátky rolády a zalijeme krémem. (Sáček želatiny namočíme do mléka a necháme asi 10 min.bobtnat. Mezitím utřeme máslo s cukrem a s tvarohem. Želatinu s…
ROLÁDA
Potřebné ingredience
3 vejce,150g cukru, 150g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 3 lžíce oleje. Na krém: 200-250 ml 30%šlehačky, ztužovač šlehačky, mascarpone nebo kysaná smetana
Postup přípravy
Ušleháme vejce (celá),přidáme 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny.Přisypeme cukr.Šleháme.Přidáme mouku s práškem do pečiva a olej.Šleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený…
Koláč s jablky a ořechy-dobrý,vláčný a jednoduchý
Potřebné ingredience
3 vejce, 1 hrnek cukru (250ml),1 hrnek oleje,2 hrnky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,3-4 jablka, 1 hrnek ořechů a rozinek (ve velké nouzi vynechávám ), skořice, 1/2 hrnku mléka
Postup přípravy
Vejce šleháme s cukrem,přilejeme olej a dále šleháme.Přidáme mouku s práškem do pečiva,skořici a mléko.Šleháme.Nakonec vmícháme jablka nakrájená na kostičky (oloupaná a zbavená…
Žraločí dort-podle Apetitu
Potřebné ingredience
1 sáček žluté práškové želatiny (použila jsem bezbarvou na dort a rozmíchala ve žluté ovocné šťávě),3 lžíce cukru, želatinové bonbóny ve tvaru žraloků , ryb nebo dalších mořských potvor,1 vanilkový pudink, 400ml mléka,2 lžíce cukru
Postup přípravy
Ze 300ml vody (šťávy),cukru a želatiny připravte želé.Formu vtřete olejem nečbo vyložte potr.fólií.Želatinu nechte 10min.chladnout,pak ji -ještě teplou-vlijte do formy.Počkejte…