Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
LINECKÉ bez vajec

LINECKÉ bez vajec

Potřebné ingredience

21dkg hladká mouka,14dkghera/máslo,smetol,atd/7dkg cukr moučka,trochu vody místo žloudku .

Postup přípravy

Všechny přísady zamícháme bud se dají/ 2 žloutky / mi se naučili kvůli vnučce péct toto linecké bez vajec .Prostě přidáme trošku vody aby se těsto umýchalo /1-2 lžíce/

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kysnuté cesto na Pogače Korona - fotorecept

Kysnuté cesto na Pogače Korona - fotorecept

Potřebné ingredience

800 g hladká múka špeciál, 300 ml vlažné mlieko, 200 ml vlažná voda, 42 g čerstvé droždie, 1 čl cukor, 1,5 čl soľ, 75 g rozpustené maslo, 100 ml olej + 1 vajce na potretie

Postup přípravy

Pripravila som si potrebné suroviny: hladkú múku, 300 ml mlieka, 200 ml vlažnej vody, 100 ml olej,42 g čerstvé droždie, 75 g maslo - to som postavila na radiátor, aby sa mi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka

Vánočka

Potřebné ingredience

250 ml vody, 150 g cukru, 60 g droždí, 90 g rozpuštěné Hery, 80 g rozinek, 2 vejce, špetka soli, asi 750 g hladké mouky.

Postup přípravy

Vánočka jako dříve
dříve byla ta dobrá nadýchaná z obchodu. Opravdu dejte vodu, nedávejte mléko a taky je důležité dát heru , ne máslo. RECEPT:250 ml vody, 150 g cukru, 60 g…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pracny

Pracny

Potřebné ingredience

36 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 25 dkg cukru moučka, 12 dkg mletých ořechů, 1 vejce, citrónová kůra, 3 tlučené hřebíčky, 1 lžičku mleté skořice (do části můžeme přidat kakao) - moučka a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

vše smícháme dohromady a uděláme těsto

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí špízy do trouby

Kuřecí špízy do trouby

Potřebné ingredience

-4 kuřecí prsa -sůl podle chuti -4 lžičky dijonské hořčice -1 čerstvá červená paprika -5 dkg anglické slaniny -8 dkg uzeného bůčku -2 cibule -1,5 dl oleje -6 stroužků česneku -2 lžičky pálivé papriky -1 lžíce solamylu

Postup přípravy

Prsa umyjeme, osušíme, rozkrojíme a naklepeme. Osolíme z obou stran. Z jedné stany potřeme hořčicí na každé maso položíme slabý plátek slaniny a srolujeme. Nakrájíme na menší…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z černých fazolí s chorizem

Polévka z černých fazolí s chorizem

Potřebné ingredience

černé fazole, lahůdková cibulka, cherry rajčata, klobása chorizo, vývar (kuřecí nebo slepičí), limetka

Postup přípravy

Fazole namočit den předem do vody.
Druhý den fazole uvařit v osolené vodě do měkka (sbírat pěnu), poté slít a zachovat z nich cca 0,5 hrnku vody, ve které se vařily.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pekelníkovo kuře - připravujeme se na čerty

Pekelníkovo kuře - připravujeme se na čerty

Potřebné ingredience

1 kuře, cibule,4 stroužky česneku,lžíce nasekané petrželky,1 a 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 a 1/2 lžičky červené papriky( pro dospělé může být pálivá), 2 lžíce kečupu,sůl,2 lžíce oleje,máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Do misky si dáme kečup,olej,nasekanou cibuli a petrželku,prolisovaný česnek,zázvor,papriku ,sůl a vše dobře promícháme.Omyté kuře osušíme,naporcujeme a potřeme ze všech stran…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Mrkvová polévka s fenyklem

Mrkvová polévka s fenyklem

Potřebné ingredience

5 středně velkých mrkví, 1 fenykl, 1 litr zeleninového vývaru(případně z kostky),1 cibule,máslo 1 lžíce,sůl,pepř,trochu zázvoru, 1/4 lžičky koriandrových semínek,zakysaná smetana

Postup přípravy

Očistíme si mrkev nakrájíme ji na menší kousky,Fenykl ,též očistíme a nakrájíme , horní lístečky si necháme na ozdbu polévky (vypadají ,jako kopr) a ještě si nadrobno pokrájíme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Žabí huby

Žabí huby

Potřebné ingredience

těsto :250 hladká mouka .....250 máslo.....1 vejce ..nápň:160 mleté ořechy ,100 mletý cukr,rum,1 žloutek .

Postup přípravy

z těsta vykrajujeme kolečka doprostřed dáme náplň ,pak přehneme . (při pečení se mírně rozevřou )
po upečení obalujeme v moučk cukru ...jsou křehké ,výborné

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Mrkvové cukroví-děkuji Gabriele

Mrkvové cukroví-děkuji Gabriele

Potřebné ingredience

200g polohrubé mouky 125g másla 100g jemně strouhané mrkve 1/3 prdopeč (prášek do pečiva) citrónová kůra z jednoho citronu moučkový cukr, vanilkový nebo skořicový na obalení (u nás vítězí moučkový)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

ze surovin vypracujeme tužší těsto, vyválíme na tenký plát a vykrajujeme dle libosti. Pečeme do zlatova při 180 C cca 10 minut a hned po dopečení…

Zobrazit více...

Kategorie