Ovesné bramboráčky
Potřebné ingredience
200 g ovesných vloček, 2 cibule, 5 stroužků utřeného česneku, 3 plné lžíce bio majoránky od Sonnentor, 2 vajíčka, sůl
Postup přípravy
vločky si namočíme tak, aby byly celé ponořené, necháme takto odležet ještě 20 minut, poté přebytečnou vodu slijeme. Přidáme ostatní suroviny a pečeme vynikající bramboráčky na…
Celozrnný štrůdlík
Potřebné ingredience
500 g bio hladké celozrnné mouky, 125 g tuku alsanbio, 200 ml nepasterovaného piva Bernard
Postup přípravy
všechny suroviny spracujeme v krásné hladké těsto. Necháme odpočinout 15 minut. Poté si uděláme 3 dílky a ty vyválíme. Na těsto dávám nastropuhaná bio jablíčka, bio rozinky,…
Porková polévka s pohankou a vločkami
Potřebné ingredience
1 porek, máslo, hrst vloček, hrst bio pohanky lámanky, 1.5 litru vody, 1 mrkev
Postup přípravy
Na másle lehce orestujeme nakrájený porek a mrkev, poté zalijeme vodou. Když se porek vaří cca 15 minut, tak přihodíme pohanku a vločky a vaříme ještě tak 10 minut. Zdobíme…
Rybízová celozrnná buchta
Potřebné ingredience
220 hladké celozrnné mouky, 200 hrubé celozrnné mouky, 100 g rozpuštěného tuku Alsanbio, 250g tvarohu, 1 vejce, 100-200 ml sojového nebo rýžového mléka, 100 g třtinového cukru krupice, 1 vajíčko, půl kypřícího prášku bez fosfátů, 1 poctivý vanilkový cukr ( nikoliv ten který je běžně v prodeji a je navoněn ethylvanilinem).Navrch dáme drobení z vloček, Alsan tuku a cukru. Na posyp mám domácí rybíz, cirt. kůru a skořici, místo cukru dávám posyp z ovesného sušeného mléka
Postup přípravy
Vejce, cukr a tuk ušleháme, poté přidáme tvaroh a mléko. Mléka dávám podle tvarohu, kupuji poctivý tvaroh z biofarmy, takže ten je opravdu pevný a je třeba dát do hmoty více mléka…
dortík ze zdravých surovin :)
Potřebné ingredience
280 g špaldové celozrnné mouky hladké, 280 g třtinového cukru krystal, 7 vajecna krém: 2 máslíčka, 1 litr ovesného mléka, 3 pudinky.na ozdobu jsem použila hořkou citronovou čokoládu, kokos, šťávu z červené řepy, kakao
Postup přípravy
korpus: nejprve si připravíme korpus, může být i den dopředu.
Do šlehací misky vsypeme cukr a celá vejce, šleháme do pěny ručním šlehačem cca 15 minut, poté…
Domácí špaldové bio piškoty
Potřebné ingredience
60 g bio třtinového cukru, 70 g bio špaldové mouky celozrnné, 2 domácí vejce
Postup přípravy
Vejce si oddělíme na bílek a žloutek. Z bílku ušleháme sníh. Žloutky utřme spolu s cukrem, poté přidáme sníh a nakonec vmícháme mouku. Dáváme zdobítkem na pečící papír. Peču na…
Robi nudle s rýží
Potřebné ingredience
1 balení Robi nudlí, olej, cibule, 1 porek, Tamari omáčka, Maizena, 3 stroužky česneku, sůl, sladká paprika
Celozrnná rýže, řasa Kombu cca 6 cm, 1 hrst slunečnicových semínek
Postup přípravy
Dáme vařit rýži, kterou jsme propláchli a dali vařit s 1.8 násobkem vody a řasou Kombu, přisypeme semínka.
Na oleji orestujeme cibulku, porek a Robi maso a zaprášíme paprikou.…
Polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
200 g červené čočky, 4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, sůl, 1 citron, 1 kostka bio bujonu.
Postup přípravy
na oleji orestujeme cibulku, přidáme opláchnutou čočku a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem cca 1 litr a vaříme 20 minut. Nakonec dáme sůl a šťávu z jednoho citronu.
Brokolicová rychlopolévka
Potřebné ingredience
50 g másla, 1 brokolice, 4 brambory, 1.5 liru pramenité vody, mořská sůl, 1 tofu natural, kukuřičná krupice asi 40 g, 1 kostka bio bujonu
Postup přípravy
na rozpuštěném másle zlehka orestujeme kytičky brokolice, zalijeme vodou, přidáme bujon, brambory a vaříme 15 - 20 minut. Přidáme nastrouhané tofu a zahustíme kukuřičkou krupicí,…