Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Cibulové řízečky naruby

Cibulové řízečky naruby

Potřebné ingredience

Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !!!!!!!!

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky gulášového koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody

Postup přípravy

maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliju do 1 l vodu), dát vše do pekáče, je lepší do simaxové misky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Trochu jiné francouzské brambory, moc dobré a moc rychlé

Trochu jiné francouzské brambory, moc dobré a moc…

Potřebné ingredience

alobal, syrové brambory, 2 kuřecí klobásy, 2 paprikové klobásy, anglická slanina, 2 zelené papriky, pórek, hořčice, kečup, niva

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásy nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky nebo jak se to povede, zelené papriky na čtverečky, nivu nastrouháme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající maso v hořčici

Vynikající maso v hořčici

Potřebné ingredience

Maso (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice (malé zapomněla jsem dodat), ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř.

Postup přípravy

Maso naklepat, dát do misky, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklade se velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky úplně jinak

Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, polovina másla

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DOMÁCÍ CHLÉB - jednoduchý,levný,výborný :)

DOMÁCÍ CHLÉB - jednoduchý,levný,výborný :)

Potřebné ingredience

1kg hladke mouky, 600 ml vlazne vody, 2 lžičky soli, 3 lžičky kmínu, 1 kostka droždí + 1kostka cukru, 2 lžíce oleje, 1 větší vařená brambora (díky ní bude chléb měkký i za týden), + vejce na potření

Postup přípravy

Do vlažné vody dáme kostku cukru,rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy si dáme mouku,sůl,kmín a promícháme.
Přidáme olej, kvásek a najemno nastrouhanou nebo…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře Čachochbilli - VÝBORNÉ

Kuře Čachochbilli - VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

jedno celé kuře, 4 ks větší cibule, sůl, pepř, kečup, máslo, čili papričku

Postup přípravy

kuře rozdělíme na šest dílů-osolíme-opepříme a necháme chvíli odležet. Do kastrolu dáme máslo a nakrájenou cibuli na kolečka a zpěníme do zlatova. Když jen cibule hotová , přidáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Halí belí kuře v zelí

Halí belí kuře v zelí

Potřebné ingredience

1 hlávkové zelí, 1 kuře, anglická slanina 20 dkg, 4 cibule, sůl, grilovací koření na kuře

Postup přípravy

Na pekáček rozložíme vrstvu nakrájeného zelí. Na zelí dáme kolečka cibule a anglickou slaninu. Kuře rozdělíme na čtvrtky,osolíme,ochutíme paprikou a grilovacím kořením a položíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové pirohy (4-6porcí)

Bramborové pirohy (4-6porcí)

Potřebné ingredience

1 kg brambor vařených ve slupce, 100 g vepřových škvarků, 1 vejce, 150 g hrubé mouky, 100 g krupice, 5 stroužků česneku, sůl, hladká mouka na vyválení NÁPLŇ 500 g kysaného zelí, 50 g škvarků, 1 vejce, olej na smažení, zakysaná smetana na podávání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky s rozetřeným česnekem a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Bažant na slanině

Bažant na slanině

Potřebné ingredience

• 1 bažant • 100 g slaniny• sůl • 3 zrnka pepře • 3 zrnka nového koření • lžička tymiánu • 2 bobkové listy • tuk na osmažení • 2 cibule • lžička hladké mouky • 3 kuličky jalovce

Postup přípravy

Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem kapsy a do nich vložíme kousky slaniny. Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou, oloupanou a na kolečka nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie