Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Bažant na slanině

0.0
Bažant na slanině

Potřebné ingredience

• 1 bažant • 100 g slaniny• sůl • 3 zrnka pepře • 3 zrnka nového koření • lžička tymiánu • 2 bobkové listy • tuk na osmažení • 2 cibule • lžička hladké mouky • 3 kuličky jalovce

Postup přípravy

Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem kapsy a do nich vložíme kousky slaniny. Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme nechali na tuku zpěnit. Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme koření a nejdříve pod pokličkou asi hodinu dusíme. Potom pečeme v troubě odkryté do měkka a během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Měkkého bažanta vyjmeme, šťávu zaprášíme trochou mouky, promícháme, zalijeme vodou a dobře povaříme. Můžeme ještě doplnit malým kouskem nakrájené a rozpuštěné slaniny a podáváme s opékanými bramborami.
110 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie