Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaovo - banánové muffiny

Kakaovo - banánové muffiny

Potřebné ingredience

Suché: 200 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g cukru moučka, 2 PL kakaa, špetka soli, 50 g nasekané hořké čokolády. Mokré: 1zralý banán (rozmačkaný vidličkou), 1 vejce, 200 ml mléka, 50 g rozpuštěného másla.

Postup přípravy

Smíchat suché a mokré suroviny. Péct na 180°C 20 minut. Vyjde 12 muffin.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
zákusky z formiček - semifreda

zákusky z formiček - semifreda

Potřebné ingredience

Nejvíc se mi osvědčil na ně tento piškot: 5 celých vajec vyšleháme se 150 g cukru krupice do husté pěny, ručně lehce vmícháme 150 g prosáté hladké mouky (bez prášku) a upečeme na 180°C 12 minut. Je to na velký plech 30 x 40 cm. Vychladlý korpus potřeme marmeládou, zkoušela jsem i polít horkým čokoládovým pudinkem. Pak vykrajujeme formičkami kousky, které doplníme ovocem a různými smetanovými náplněmi, případně přelijeme dortovým želé nebo čokoládou. Po ztuhnutí vytlačíme z formičky a dozdobíme. Mám 12 oválných 7 cm formiček, těmi udělám z 1 piškotu přesně 24 zákusků ve 2 dávkách.

Postup přípravy

12 malinových zákusků a dortík k tomu:
Krém: 2 vaničkové tvarohy, 400 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání (ušlehat), 5 rozpuštěných želatinových plátků, 5…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, lžička soli, 100 g cukru krupice, trošku citronové kůry, 500 g prosáté polohrubé mouky, 21 g droždí. Na náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr, skořice, rozinky. Na potření: 1 vejce nebo trošku rozpuštěné Hery.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý lehce prsty na vále roztáhneme, posypeme jablky (šťavnatá…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny ořechové s nutellou nebo s ovocem

Muffiny ořechové s nutellou nebo s ovocem

Potřebné ingredience

Na těsto: 220 g polohrubé mouky, 130 g cukru moučka, 30 g strouhaných ořechů, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 150 ml mléka, 75 ml oleje. Na náplně: do 6 muffin nutella, do zbývajících 6 muffin čerstvé ovoce, já dala maliny.

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a asi 1minutu prošleháme. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky, naplníme 1 lžící těsta, dáme nutellu nebo maliny, doplníme těstem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Barborčin ořechový koláč s tvarohem a borůvkami

Barborčin ořechový koláč s tvarohem a borůvkami

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných ořechů, 100 g moučkového cukru, 100g másla, 2 žloutky, 1 lžička prášku do pečiva****Náplň: 500 g tvarohu, 100 - 150 ml mléka (podle hustoty tvarohu), 120 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek****ovoce (zde mražené borůvky).

Postup přípravy

Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Do dortové formy průměr 26 cm na pečící papír namačkáme asi 2/3 drobenky, natřeme polovinu tvarohu, poklademe ovocem (borůvky jsem…

Zobrazit více...
DORTY
Exotik

Exotik

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 1 lžička citronové šťávy, 100 g cukru krupice, 70 g polohrubé mouky, 30 g strouhaného kokosu, 1 lžička prášku do pečiva ***Náplň ovocná: 1 banán, 1 kiwi, 1 ananasový kompot, 1 mandarinkový kompot, pár kuliček hroznů, 1 vanilkový pudinkový prášek***Náplň smetanová: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 250 g polotučného vaničkového tvarohu, 80 g moučkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 4 želatinové plátky ***Ozdoba: kousek rozpuštěné čokolády, ovoce, kokos.

Postup přípravy

Korpus: Začneme šlehat bílky s citronovou šťávou, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh. Přišleháme žloutky. Ručně vmícháme prosátou mouku s práškem a kokos. Upečeme v dortové formě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
cuketová

cuketová

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce, 2 hrnky cukru krupice, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 hrnek oleje, 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety, trochu sekaných ořechů*** Nahoru: čokoládová poleva

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto jen zamícháme, nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme na 180°C. Vychladlé polijeme čokoládovou polevou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Lužnický mls borůvkový

Lužnický mls borůvkový

Potřebné ingredience

110 ml vlažného mléka, 4 vejce, 75 g másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 300 g hladké mouky, 14 g droždí, 150 g cukru krupice, marmeláda.

Postup přípravy

Do pekárny vložíme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky, rozpuštěné vlažné máslo nebo Heru, sůl, prosátou mouku, do důlku v mouce nasypeme lžíci cukru, na něj rozdrobíme droždí.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nescafé šlehačkové řezy

Nescafé šlehačkové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru moučka, 1 lžíce nescafé, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, 3 lžíce oleje, 250 ml mléka, 2 lžíce rumu***Dále: marmeláda, 100 g hořké čokolády, 200 g zakysané smetany, 1 Rama cremefine ke šlehání, čokozdobení, kakao na poprášení.

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s ostatními sypkými surovinami, přidáme smíchané mokré suroviny, všechno pořádně zamícháme, nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující rybízové řezy

Osvěžující rybízové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g moučkového cukru, 5 PL horké vody, 5 PL oleje***Rybízová náplň: 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody***Smetanový krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 ml smetany ke šlehání, 5 PL moučkového cukru, 4 želatinové plátky.

Postup přípravy

Odsypeme trochu cukru do bílků a vyšleháme pevný sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáváme olej, mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na…

Zobrazit více...

Kategorie