Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
VEPŘOVÉ NA PAPRICE-výborná omáčka

VEPŘOVÉ NA PAPRICE-výborná omáčka

Potřebné ingredience

cca 1kg vepřové kýty(plece),4cibule,2lžíce sádla,1lžíce sladké,mleté papriky,1malý,rajský protlak,přibližně 2-3lžíce hladké mouky,sůl,kelímek šlehačky,plátek másla,asi 1,5 litru vroucí vody..

Postup přípravy

Na sádle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova,přidám maso nakrájené na kostky,nechám zatáhnout,osolím,přidám papriku,protlak,chvilku opékám,míchám,zaliji vroucí vodou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÁ KÝTA NA MAJORÁNCE-výborná,jednoduchá omajda

VEPŘOVÁ KÝTA NA MAJORÁNCE-výborná,jednoduchá omajda

Potřebné ingredience

cca 1kg vepřové kýty(nebo plece),2 cibule nakrájené nadrobno,5 stroužků česneku(ne čínského:-),plátek másla,cca 1,5litru vroucí vody(nebo vývaru),kelímek smetany na šlehání,cca 2lžíce čerstvých lístků majoránky nakr.nadrobno,sůl,2lžíce hladké mouky...

Postup přípravy

Maso nakrájím na větší kostky.V kastrolu rozehřeji máslo,osmažím na něm cibulku dozlatova.Přidám maso,opeču do zatáhnutí,osolím,po odpaření šťávy přidám česnek nakrájený nadrobnou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vepřová játra na zelenině -DĚKUJI JARDOVI

Vepřová játra na zelenině -DĚKUJI JARDOVI

Potřebné ingredience

500 g vepřová játra 2 ks červená paprika 300 g slanina 4 ks větší rajče  2ks řapikatý celer velká cibule podle chuti  vegeta podle potřeby  hladká mouka

Postup přípravy

Játra opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat, popř. osušíme kuchyňskou utěrkou. Nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm tlusté plátky (proto vybíráme játra vyšší) a zbytek, ze kterého už…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE

Koprová omáčka s hovězím -DĚKUJI LENCE

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso 4 kuličky celé nové koření 6 dl mléko 1 svazeček čerstvý kopr 1 ks smetana ke šlehání 3 lžíce ocet 8 kuliček celý černý pepř 4 lžíce hladká mouka 1 ks cibule podle chuti  cukr  sůl

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce-děkuji Ottovi

Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce-děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg kuřecích prsou ½ litru silného kuřecího vývaru ½ litru sladké smetany (31%) 1 větší cibule, 100 g másla sůl, pepř, máslová jíška,

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme lehce…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Teplá nivová omáčka

Teplá nivová omáčka

Potřebné ingredience

půlka cibule, 1/2dcl bílé víno, kousek másla, niva, smetana, pepř

Postup přípravy

Na másle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku, zaliju bílým vínem a nechám odpařit. Pak přidám nastrouhanou nivu a smetanu. Opepřím a nechám povařit, dokud se sýr nerozpustí. Lze i…

Zobrazit více...
OMÁČKY
boloňská omáčka-DĚKUJI IRENCE

boloňská omáčka-DĚKUJI IRENCE

Potřebné ingredience

Jak dlouho? Doba přípravy: 40 minutdo hodiny Počet porcí 4 Ingredience 1 lžíce olivového oleje 4 lžíce másla 2 jemně nasekané cibule několik řapíků celeru, jemně nasekaných 2 středně velké mrkve, drobně nasekané nebo nastrouhané nahrubo 350 g mletého masa (hovězí nebo směs) sůl a čerstvě mletý pepř 250 ml mléka špetka strouhaného muškátového oříšku 250 ml suchého bílého vína 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta čerstvě strouhaný parmazán k podávání 400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)

Postup přípravy

Příprava jídla
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Krůtí játra

Krůtí játra

Potřebné ingredience

Ingredience 250 g krůtích jater 200 ml teplé vody 1/2 kostky drůbežího bujónu 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička kečupu 1 lžička sojové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1 lžička polévkové tekuté vegety 1 lžíce slunečnicového oleje 1 plátek másla 1/4 lžičky uzené papriky 1 lžička hladké mouky 1 špetka oregana

Postup přípravy

Příprava

Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Guláš s paprikami-děkuji Janě

Guláš s paprikami-děkuji Janě

Potřebné ingredience

Suroviny: 800g přední hovezí i zadní 100g slaniny 2 liberecké párky 2 cibule sádlo,olej 4 lžíce kečupu,sůl 1/2 lžíčky pepře 2 lžíčky sladké papriky 1 lžička dcreného kmínu,špetka majoránky 4 papriky 2 lžíce hl.mouky česnek dle chuti na dochucení

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubém struhadle nastrouháme. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej, vhodíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
***KOPROVÁ OMÁČKA***

***KOPROVÁ OMÁČKA***

Potřebné ingredience

- 3 lžíce oleje - max. 500 ml mléka (pokojové teploty) - smetana ke šlehání (pokojové teploty) - 3 lžíce másla - silný hovězí vývar (pravý hovězí vývar lze nahradit kostkou hověz ího masoxu) - hladká mouka - sklenička kopru - ocet - mletý pepř - sůl - cukr

Postup přípravy

V hrnci si rozehřejeme máslo, poté přidáme olej, vmícháme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Když je jíška téměř hotová, přidáme část odkapaného kopru, cca půlku.

Zobrazit více...

Kategorie