Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Vepřová játra na zelenině -DĚKUJI JARDOVI

0.0
Vepřová játra na zelenině -DĚKUJI JARDOVI

Potřebné ingredience

500 g vepřová játra 2 ks červená paprika 300 g slanina 4 ks větší rajče  2ks řapikatý celer velká cibule podle chuti  vegeta podle potřeby  hladká mouka

Postup přípravy

Játra opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat, popř. osušíme kuchyňskou utěrkou. Nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm tlusté plátky (proto vybíráme játra vyšší) a zbytek, ze kterého už plátky nepůjdou, rozkrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, vysemínkovanou papriku na kratší nudličky a rajčátka na osminky, které ještě nakrájíme na několik plátků.

Slaninu nakrájenou na menší kostičky dáme do dostatečně velkého hrnce (musí se tam vejít i všechna zelenina a játra), bez přidání jiného tuku či oleje na mírnějším ohni vyškvaříme. Pozor, prská to! Když je slanina dostatečně vyškvařená, játra obalíme v hladké mouce a přidáme ke slanině. Z obou stran krátce osmažíme. Otočíme 2 - 3 x. Zmírníme plamen. Pokud připravujeme větší množství, můžeme ještě přidat trochu mouky, osmahneme, podlijeme vodou a důkladně mícháme. Vznikne nám jíška, kterou zředíme tak, aby základ připomínal řidší kaši.

Nyní přisypeme všechnu pokrájenou zeleninu, promícháme a necháme na mírném ohni za občasného míchání dusit pod pokličkou. Zelenina pustí šťávu, ale pokud se nám bude zdát málo, můžeme vodu přilít. Necháme pod pokličkou tak dlouho, dokud není zelenina vydušená a játra po rozkrojení nejsou měkká. Nakonec dochutíme trochou vegety. Můžeme i přisolit, ale pozor - slanina i vegeta jsou slané dost, tak doporučuji nejprve ochutnat.

Hovězí játra na zelenině podáváme nejlépe s rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pami 28. 5. 2014, 17:09
Ať žije Jarda |:o)
jazina 28. 5. 2014, 17:04
2 ks červená????? paprika????? :-$
laskonka333 28. 5. 2014, 15:31
(H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie