Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Potřebné ingredience

1,5 - 2 kg vepřové plece(vyšlo na dvě rolády), koření, hořtice, 6 vajec, tuk, barevné papriky, cibule, tuk na vymazání pekáče

Postup přípravy

Maso rozřežeme tak, aby nám z toho vznikla placka na zabalení a naklepeme. Maso okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření) a potřeme hořticí. Z vajíček si připravíme smaženici, do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Aspik v srnčím hřbetu

Aspik v srnčím hřbetu

Potřebné ingredience

2 sáčky čiré želatiny (práškové), ocet, sůl, voda, sterilovaná zelenina (moravanka, kunovjanka) - 1 velká nebo 2 malé, vejce, salám junior.

Postup přípravy

Želatinu připravíme dle návodu na sáčku (s vodou smíchám i slitý nálev ze zeleniny).Dochutíme jak kdo má rád solí a octem (můžeme i opepřit nebo přidat koření dle chuti). Zeleninu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí lipánek - inspirace z MMB (paní Petra P.)

Domácí lipánek - inspirace z MMB (paní Petra P.)

Potřebné ingredience

1 vaničkový tvaroh, 1 smetana ke šlehání, 2 vanilkové cukry

Postup přípravy

Vše umícháme dohladka a necháme vychladit. Můžeme posypat kakaem, dozdobit ovocem.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s mrkví

Pangasius s mrkví

Potřebné ingredience

Filety z pangasiuse, mrkev, sůl, koření, máslo

Postup přípravy

Filety necháme rozmrazit, pak pokapeme citronem, osolíme, okořeníme a klademe do pekáčku, vymazaného máslem. Na horu nastorouháme mrkev a poklademe ještě plátky másla. Zapékáme ve…

Zobrazit více...
OVOCE
Plněný ananas

Plněný ananas

Potřebné ingredience

ovoce z vánoční mísy, ananas

Postup přípravy

Ananas rozkojíme, vydlabeme a pokrájíme spolu s ovocem. Zakápneme citronem a naplníme ananasové mističky.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ježci

Ježci

Potřebné ingredience

punčovina, kterou vytvoříme z piškotů nebo zbytků od pečení, přidáme podle chuti rum, marmeládu, ořechy, kakao, cukr. slzy upečené z hnědého lineckého těsta + marmeláda na přilepení bodlinky z mandlí čokoládová poleva krém na očička a čumáček

Postup přípravy

Z punčoviny si vytvarujem kapičky, ty přilepíme marmeládou na linecké. Potom namáčíme v čokoládové polevě, zapícháme bodlinky a zdobičkou s malinkým otvorem naznačíme oči a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kávová zrna

Kávová zrna

Potřebné ingredience

350 g cukru moučka, 50 g másla, 1 lžíce mleté kávy, 50 g kakaa, 1-2 lžíce rumu, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady - pokud se nám hmota drolí, přidáme máslo nebo rum. Ze vzniklé hmoty tvoříme oválky a uprostřed nožem uděláme rýhu. Necháme 1 h ztuhnout v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Rafaelo

Rafaelo

Potřebné ingredience

200 ml salka, 200 g kokosu a trocha kokosu na obalení, mandle, papírové košíčky

Postup přípravy

Salko smícháme s kokosem. Ze vzniklé hmoty odebereme takové množství, do kterého vložíme mandli a vytvarujeme kuličku. Obalíme v kokosové moučce a dáme do papírového košíčku.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dušené zelí s těstovinami

Dušené zelí s těstovinami

Potřebné ingredience

1 malá hlávka zelí, 1 cilule, 10 dkg tuku, 1 balení těstovin, 20 dkg anglické slaniny, 1/8 mléka, 2 vejce, sůl, pepř.

Postup přípravy

Zelí omyjeme, nastrouháme, prosolíme a necháme odležet. Na polovině tuku osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí s trochou vody a dusíme do poloměkka.
Když je zelí hotové,…

Zobrazit více...

Kategorie