Třešňovo-jablečná přesnídávka
Potřebné ingredience
1,25 kg vypeckovaných třešní, 1,25 oloupaných vyjadřených jablek, 1 litr vody, 2 vanilkové pudinky , 2 lžičky kyseliny citronové, 250 g cukru
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr,kyselinu citronovou, nepatrně podlijeme vodou ( stačí tak 2 dc ) a rozvaříme. Poté rozmixujem, přidáme 2 pudinky rozkvedlané…
třešnová marmeláda s hořkou čokoládou
Potřebné ingredience
1 kg třešní, 350 g cukru, 1 gelfix 3:1, 1 tabulka hořké čokolády, podle zhoustnutí možno přidat 1-2 lžičky kys. citronové
Postup přípravy
třešně vypeckujeme, mixneme v robotu a dáme do pekárny na to nasypeme odvážený cukr, přisypeme pytlíček gelfixu a rozdrobíme tabulku hořké čokolády ... obměna....3 Pl pravého…
Pečený čaj
Potřebné ingredience
2 kg směsi ovoce.Já dala hrušky,jablka borůvky,rybíz prostě co zahrada dala,1,5kg cukru,1lžičku skořice,5hřebíčků,3-4kolečka citronu,1/4litrů rumu/být nemusí/
Postup přípravy
Větší ovoce nakrájíme na kousky smícháme ze skořicí ,hřebíčkem ,cukrem,citronem, rumem.Dáme do pekáčku a pečeme 20-30minut při 200 stupních celsia.Ještě horké plníme do sklenic…
VYNIKAJÍCÍ HUSTÝ DOMACÍ JOGURT-Z 1LITRU MLÉKA=…
Potřebné ingredience
1litr plnotučného mléka Sušené polotučné mléko- 5-6lžic 3 lžíce živého jogurtu typu Hollandia- nebo můžete použít jagurtovou kulturu.
Postup přípravy
1l mléka zahřejeme na 80°C (když se začne tvořit škraloup) a zchladíme na asi 35°C (udržíte tam prst). V mléce rozmixujeme 5-6 polévkových lžic sušeného mléka a tak 3 lžíce…
MELOUNOVÁ MARMELÁDA
Potřebné ingredience
2 kg dužiny z melounu (vodní červený meloun),
2 kg želírovacího cukru,
6 citronů (budeme potřebovat štávu a kůru)
Postup přípravy
Meloun odpeckujeme a nakrájíme na kousíčky.Dáme do hrnce a přidáme žel.cukr,kůru a štávu z citronů.
Necháme 4 hodiny proslazovat.
Pak uvedeme do varu a za stálého míchání…
Jahodová marmerláda z domácí pekárny
Potřebné ingredience
1500g jahod, 500g želírovacího cukru
Postup přípravy
Jahody umyjeme, odstopkujeme a namačkáme. Vložíme do domácí pekárny, stiskneme program marmeláda (nebo kompot) a asi půl hodiny před koncem programu přidáme želírovací cukr.…
Rybíz jako brusinky Moc dobré
Potřebné ingredience
Rybíz, vodu, ocet, cukr, skořici a hřebíček
Postup přípravy
Na 1kg rybízu 1/4l vody a 1/4l octa-Tímto rybíz propláchneme a necháme okapat.
Do kastrolu dáme 1dcl vody, 65dkg cukru několik hřebíčků celou skořici a 10minut povaříme. Rybíz…
Povidla :-)
Potřebné ingredience
1kg švestek,600g cukru,štava z 1 citronu,1hřebíček
Postup přípravy
Švestky vypeckujeme, rozmackámea s cukrem,cit.štavou vaříme asi 3hod. v hrnci,ktorý položime na mriežku v troubě,(185°C)a pod mriežku dame hrnec s vodou.(zajištuje vlhkost)Občas…
Borůvková zavařenina
Potřebné ingredience
500g boruvek,500g žel.cukru.
Postup přípravy
Borůvky pečlivě přebereme,omyjeme a necháme okapat.Pak je rozmačkáme,vmíchame zel.cukor a v hrnci povaříme 5 min.Poté zavařeninu naplníme do skleniček.zavičkujeme a otočíme dnem…
Pampeliškový med
Potřebné ingredience
200 květů pampelišek, ½ litru vody, 1 citron, 750g cukru
Postup přípravy
200 květů pampelišek namočíme a dáme do hrnce s ½ litru vody vařit, přidáme 1 citron nakrájený na kolečka a vaříme 10 minut. Pak se nechá 24 hodin louhovat, potom přecedíme…