Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebové zelňáky

Chlebové zelňáky

Potřebné ingredience

Vykynuté chlebové těsto (jaké kdo má rád), já dělám z chlebové mouky a z rozmixovanými ovesnými vločkami, kysané zelí, restovaná cibulka.

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na cca 1cm silnou placku, poklademe vyždímaným kyselým zelím, posypeme osm. cibulkou a zamotáme. Nakrájíme na cca 3cm široké…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb babičky Evy

Chléb babičky Evy

Potřebné ingredience

350ml vody, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky sušeného mléka, 2,5 lžičky soli, 2 lžičky octa, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky olivového oleje, 50g celozrnné mouky, 150g žitné mouky, 360g hladké mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí, 3 lžičky semínek ( slunečnice, dýně, sezam atd.)

Postup přípravy

Ingredience vkládám do formy domácí pekárny v uvedeném pořadí. Semínka dám někdy hned na začátku do vody, ale jen ty malé... Dýně raději až po "zvukovém signálu" na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky z domácí pekárny

Housky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept mám od kamarádky: 250ml mléka, 30g másla, 175g hrubé mouky, 200g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1 lžička sušeného droždí, příp. mletý kmín, sušený česnek, apod.+posyp

Postup přípravy

Na dno DP nalít tekuté přísady, nasypat sypké přísady, nahoru na jednu stranu sůl, na druhou droždí a cukr. Po vykynutí uplést houstičky, pomašlovat např. mlékem, příp. posypat,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka s postupem + briošky

Vánočka s postupem + briošky

Potřebné ingredience

20g droždí (1/2 kostky), 250ml mléka, 80-100g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli

Postup přípravy

Výroba těsta: Na dno domácí pekárny vlít tekuté přísady (žloutek, teplé mléko, rozpuštěné máslo), nasypat sůl, citr. kůru (nebo jiné koření, např. špetku mletého anýzu), mouku (i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 500 g hladké mouky 1,5 lžičky nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Všechny přísady dám do domácí pekárny v pořadí, jak jsu napsány, zapnu program na těsto (hnětení, kynutí). Po vykynutí těsto přendám na pomoučený vál , těsto se moc nelepí, tudíž…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pletenec

Pletenec

Potřebné ingredience

Výborný ke kafíčku. inspirace zde.

DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Potřebné ingredience

150 ml kysané smetany, 200 ml vody, 1 lžíce octa, 1 vrchovatá lžíce jemně mletých škarků (nebo škvarkové pomazánky), 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička kmínu, slunečnicová semínka, 150 g žitné mouky chlebové, 350 g pšeničné mouky hladké, 1 lžička sušeného droždí

Postup přípravy

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Sandwich. Já mám pekárnu Moulinex a volím program 2, 750g. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Německé preclíky - Laugenbrezel

Německé preclíky - Laugenbrezel

Potřebné ingredience

V pekárně si připravte těsto z 500g hladké mouky, 250 ml vody, 20g sádla, dvou lžiček soli, dvou lžiček cukru a 20g čerstvého droždí (půl kostičky). Těsto nechejte po vypracování v pekárně jen 10 minut a pak ho vyndejte na vál. Tj. nenechávejte ho vykynout - pouze propracovat.

Postup přípravy

Pokaždé, když jedu do Německa se snažím si někde koupit jejich skvělé preclíky - Laugenbrezel - tmavě hnědé, křupavé s velký kousky soli...Letos ve Frankfurtu jsem to nestihla a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BAGELS

BAGELS

Potřebné ingredience

250 ml vlažné vody, 4 lžíce změklého másla, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 420 g hl. mouky ( podle potřeby přidáme) čtvrtka čerstvého droždí nebo 1 1/2 lžičky sušeného, mléko na potření, semínka - kmín - koření - mák na posypání

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto. Pokud je těsto řídké přidáme ještě mouku.
Po skončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na ........ dílu.
Z…

Zobrazit více...

Kategorie